Naar inhoud

Basisverzekering Basis Plus

Basis Plus is onze zorgverzekering met een ruime keuze aan gecontracteerde zorgverleners. Je stelt zelf de zorgverzekering samen die bij je past.

  • Een premie van € 147,45
  • Met handige online zorgtools
  • En Blijmakers waar je blij van wordt 😊

Vergoeding bij FBTO Basis Plus

Bekijk de video voor meer informatie over Basis Plus.

Wat vergoedt de FBO Zorgverzekering Basis Plus?

De FBTO Basis Plus is een naturapolis. Je hebt meer keuze uit aanvullende modules dan bij Basis. Voor net dat beetje extra zekerheid.

Hoeveel je vergoedt krijgt hangt af van wie je de zorg krijgt. Dat zit zo:

  • Je zorgverlener heeft een contract met ons
    Je krijgt 100% vergoed.
  • Je zorgverlener heeft géén contract met ons
    Je krijgt 75% vergoed van het gemiddelde tarief dat we betalen aan de zorgverleners met wie wij een contract hebben. De tarieven hebben we in een handig overzicht gezet. Bekijk de tarieven voor 2024.

Goed om te weten, voor de meeste vergoedingen uit de basisverzekering heb je een eigen risico. Check het in het vergoedingenoverzicht. In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Wil je een andere vergoeding?

Kijk dan eens bij Basis of Basis Vrij. Of bekijk alle verschillen tussen Basis, Basis Vrij en Basis Plus.

Bij welke zorgverleners kun je terecht?

Met de FBTO Zorgverzekering Basis Plus heb je een ruime keuze aan gecontracteerde zorgverleners bij jou in de buurt. Benieuwd bij wie je terecht kunt? Check de zorgzoeker.

Wil je extra vergoedingen naast je basisverzekering?

De basisverzekering vergoedt niet alles. Voor vergoeding van extra zorg kies je uit onze aanvullende modules bij het afsluiten van je zorgverzekering.

* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Extra zorg nodig tijdens het jaar?

Dat kan! Zet de onderstaande aanvullende modules aan. Dit kan op elk moment. Ze gaan in op de 1e van de volgende maand.

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Veelgestelde vragen

Met een naturapolis worden de zorgkosten die je maakt helemaal vergoed als je kiest voor een zorgverlener waar je zorgverzekeraar een contract mee heeft. Houd er wel rekening mee dat er voor de meeste vergoedingen een verplicht eigen risico geldt.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, betekent dit absoluut niet dat je als Amsterdammer alleen terecht kunt in een ziekenhuis in Alkmaar. Of dat je wonend in Harlingen naar een ziekenhuis in Groningen moet. Er is er altijd wel een ziekenhuis in de buurt waar je terecht kunt.

Wil je toch naar een zorgverlener waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft, terwijl je alleen de basisverzekering hebt? Dan krijg je niet 100% van het bedrag vergoed. In dat geval vergoeden we 65% (Basis) of 75% (Basis Plus) van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Houd er wel rekening mee dat er voor de meeste vergoedingen een verplicht eigen risico geldt.

Bij FBTO kun je de basisverzekering uitbreiden met aanvullende modules. Daarmee ben je aanvullend verzekerd voor de kosten die de basisverzekering niet of niet helemaal betaalt. Zoals orthodontie of zorg in het buitenland.

De meeste modules kies je tegelijk met je basisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd. Goed om te weten: FBTO stelt geen medische vragen bij een aanvullende zorgverzekering. We accepteren iedereen.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Komt het niet uit om je eigen bijdrage of eigen risico in 1 keer te betalen? Geen probleem. Je kunt je nota’s in delen betalen. Dit kost je niks extra. Je regelt het heel gemakkelijk zelf via Zorggebruik.

Bij FBTO hoef je zorgnota's niet voor te schieten. Zorgverleners waar wij een contract mee hebben, bijvoorbeeld huisartsen, ziekenhuizen en GGZ-zorgverleners, sturen direct hun nota naar FBTO. Krijg je toch een zorgnota? Declareer ze makkelijk en snel met de FBTO Zorg app op je smartphone of tablet. Of regel het online via MijnFBTO.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.