Naar inhoud

Module Tand

Ben je 18 jaar of ouder? En wil je een aanvullende tandartsverzekering voor de belangrijkste tandzorg? Kies dan de module Tand. Daarmee verzeker je je voor de kosten van de tandarts, maar bijvoorbeeld ook voor mondhygiëne. Want de meeste kosten voor tandzorg worden niet vergoed uit de basisverzekering.

  • Premie vanaf: € 11,25 per maand
  • Vergoeding voor de belangrijkste tandzorg
  • Kies zelf je maximale vergoeding

De module Tand is een aanvullende module van de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december. De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Daarom kies je deze module

Dit vergoedt de module Tand

Met de module Tand kies je zelf je maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde.
In de polisvoorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Kies je maximale vergoeding

Kies de hoogte van je maximale vergoeding per verzekerde, per kalenderjaar zelf. Bekijk hieronder waar je uit kan kiezen met Basis, Basis Plus en Basis Vrij.
Basis
Basis Plus
Basis Vrij
€ 250,- Voor weinig tot geen tandzorg
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
€ 500,- Voor iets meer tandzorg
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
€ 750,- Voor veel tandzorg
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd

Andere dekking?

Kies een andere aanvullende module voor extra vergoedingen:
* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Zo werkt de maximale vergoeding

Kies je bij je basisverzekering voor de module Tand? Dan krijg je voor tandartskosten 100% van je nota vergoed. Dat krijg je totdat je de maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde hebt bereikt. Bij een vergoeding uit de module Tand betaal je nooit een eigen risico. Je kiest zelf je maximale vergoeding: € 250, € 500 of € 750. Kies je voor een vergoeding van € 250,-? Dan heb je ook nog de keuze uit 75% of 100% vergoeding van je tandartskosten! Goed om te weten: kies je de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan kun je alleen kiezen voor € 250,-.

Soms krijg je maximaal 75% vergoed

Voor mondhygiëne en parodontologische behandelingen krijg je altijd maximaal 75% van de behandelingen vergoed. Gaat het om een uitgebreide reiniging van de wortel, dan vergoeden we deze behandeling wel tot 100%.

Weten hoe dat werkt 75% vergoeding? Een behandeling voor mondhygiëne kost bijvoorbeeld € 20,-. Dan krijg je € 15,- (75%) vergoed. Je betaalt dus zelf € 5,-.

FBTO vergoedt maximaal de wettelijke tarieven

We gebruiken hiervoor de maximaal de wettelijke tarieven die zijn vastgesteld door de NZa. Bekijk voor meer informatie:

Vergoeding tandarts uit de basisverzekering

Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed uit de basisverzekering met uitzondering van kronen, bruggen, inlays, tanden bleken en implantaten. Ook volwassenen van 18 jaar en ouder krijgen soms een vergoeding uit de basisverzekering. Lees de uitgebreide beschrijving voor het krijgen van tandzorg in de polisvoorwaarden.

Ben je 18 jaar of ouder? En betalen we de tandarts, orthodontist, kaakchirurg of tandprotheticus uit de basisverzekering? Dan betaal je eigen risico. Soms geldt ook een wettelijke eigen bijdrage.

Kies zelf je tandarts

Je kunt naar iedere tandarts in Nederland. Jij kiest dus zelf naar welke tandarts je gaat en er is geen wachttijd voor je behandelingen. Er is er altijd een tandarts bij jou in de buurt. Hulp nodig bij het kiezen? Op de website van Zorgkaart Nederland vind je beoordelingen en ervaringen van andere patiënten. Goed om te weten: we vragen nooit naar een medische verklaring van je gebit.

Veelgestelde vragen

Ja, de mondhygiëniste of parodontoloog wordt altijd voor 75% vergoed als je de module Tand aan hebt staan. Ook als je een 100% vergoeding binnen die module kiest. De enige uitzondering is een uitgebreide reiniging van de wortel. Deze krijg je wel 100% vergoed als je een module Tand met 100% vergoeding aan hebt staan.

Een beugel is alleen verzekerd voor kinderen tot 18 jaar als je de module Gezichtszorg & Orthodontie aan hebt staan. Een beugel voor mensen boven de 18 jaar wordt bij FBTO nooit vergoed.

Met de module Tand vergoeden we de kosten voor tandheelkundige zorg voor verzekerden van 18 jaar en ouder. Dit kunnen kosten zijn voor bijvoorbeeld tandartscontroles en parodontologische behandelingen. De maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde kies je zelf: € 250,-, € 500,- of € 750,-. Kies je voor een vergoeding van € 250,-? Dan kun je kiezen uit 75% of 100% vergoeding van je tandartskosten. Mondhygiëne en parodontologische behandelingen worden altijd tot maximaal 75% vergoed. Goed om te weten: heb je de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan kun je alleen kiezen uit een vergoeding van € 250,-. Goed om te weten: heb je de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan kun je alleen kiezen voor een vergoeding van € 250,-.

Met de module Tand ongeval vergoeden we de kosten voor tandheelkundige zorg door een tandarts of kaakchirurg na een ongeval. We vergoeden maximaal € 10.000,- per kalenderjaar, per verzekerde. Je krijgt een vergoeding tot je het maximale bedrag hebt bereikt. Een ongeval kan bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer zijn met de fiets of met de auto. Maar ook in huis. Je krijgt geen vergoeding als je de schade had kunnen voorkomen.

Wij vergoeden de kosten van een ongecompliceerde extractie (code 234032), ook wel het trekken van een tand of kies, uitgevoerd door een kaakchirurg uit de aanvullende module Tand. Declareert de kaakchirurg een gecompliceerde extractie? Dan vergoeden we deze kosten uit de basisverzekering. Een gecompliceerde extractie betekent dat het trekken van een tand of kies moeilijk was. Bijvoorbeeld omdat de tandarts er niet goed bij kon.

De kaakchirurg beoordeelt of hij een gecompliceerde of een ongecompliceerde extractie declareert. Verwijst je tandarts je door naar de kaakchirurg? Een op zich eenvoudige extractie kan in sommige gevallen leiden tot een gecompliceerde extractie. De kaakchirurg bepaalt dit.

Heb je een aanvullende module afgesloten waarin de eigen bijdrage wordt vergoed? En heeft deze module het maximum nog niet bereikt? Dan betalen wij de eigen bijdrage direct aan de zorgverlener. Je hoeft dan zelf niets meer te doen. Heb je de eigen bijdrage al betaald? En stuur je de nota naar ons op? Dan betalen wij de eigen bijdrage aan jou tot het maximum van jouw aanvullende module. Lees meer over eigen bijdrage.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.