Naar inhoud

Tand module afsluiten

Met de module Tand kies je zelf de hoogte van je maximale vergoeding voor je tandartskosten. Tot € 750,-.

 • Premie vanaf: € 11,95 per maand
 • Kies zelf je maximale vergoeding
 • Als je meer of duurdere tandzorg verwacht

Je kiest de module gelijk met de FBTO Zorgverzekering. De module blijft aan staan tot en met 1 januari. De premie is afhankelijk van je leeftijd. 

Dit vergoedt de module Tand

Je krijgt je hele rekening vergoed tot maximaal € 250,-, € 500,- of € 750,- per jaar. En vind je het niet erg om een deel zelf te betalen? Kies dan voor een vergoeding van 75% tot maximaal € 250,-.

Goed om te weten, je kunt de Module Tand € 500,- en € 750,- niet aanzetten bij Basis.

In de polisvoorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Minder verzekeren

Ga je bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts? Verwacht je geen dure behandelingen? Dan kun je ook kiezen voor 'Tand basis'. Hiermee zijn de meest voorkomende behandelingen verzekerd. 

Daarom kies je deze module

Andere zorg nodig?

Kies een extra aanvullende module voor andere vergoedingen:

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Veelgestelde vragen

Je hebt veel keuze bij FBTO. Je kunt kiezen uit een vergoeding van € 250,-, € 500,- of € 750,-. We snappen dat het lastig is om te kiezen. Misschien helpen deze voorbeelden je.

 • Je verwacht weinig tot geen tandzorg
  Als je bijvoorbeeld maar 1 of 2 keer per jaar voor een controle naar de tandarts gaat, kun je kiezen voor € 250,- vergoeding. Heb je toch een gaatje? Dan lukt dat met € 250,- vergoeding ook nog steeds.
 • Je verwacht iets meer tandzorg
  Soms heb je het ene jaar meer tandzorg nodig dan het andere. Vind jij het moeilijk in te schatten wat jou komend jaar staat te wachten? Dan is € 500,- vergoeding een optie. Je hebt dan een ruime vergoeding en hoeft je geen zorgen te maken als er onverwacht toch meer zorg nodig is.
 • Je verwacht veel tandzorg
  Heeft jouw gebit veel zorg nodig? En maak jij je liever geen zorgen om de vergoeding? Dan kun je voor € 750,- per jaar kiezen. Je bent dan ook verzekerd voor behandelingen die wat duurder zijn. Zoals verdoving, implantaten en chirurgische ingrepen.

Ja dat kan. Goed om te weten, deze module kun je niet aanzetten bij de zorgverzekering Basis. Behalve de vergoeding van 100% tot maximaal € 250,-. 

Een beugel is alleen verzekerd voor kinderen tot 18 jaar als je de module Gezichtszorg & Orthodontie aan hebt staan. Een beugel voor mensen boven de 18 jaar wordt bij FBTO nooit vergoed.

Wij vergoeden de kosten van een ongecompliceerde extractie (code 234032), ook wel het trekken van een tand of kies, uitgevoerd door een kaakchirurg uit de aanvullende module Tand. Goed om te weten, deze kosten vergoeden we niet als je Tand Basis (75% tot € 250,-) hebt.

Declareert de kaakchirurg een gecompliceerde extractie? Dan vergoeden we deze kosten uit de basisverzekering. Een gecompliceerde extractie betekent dat het trekken van een tand of kies moeilijk was. Bijvoorbeeld omdat de tandarts er niet goed bij kon.

Heb je een aanvullende module afgesloten waarin de eigen bijdrage wordt vergoed? En heeft deze module het maximum nog niet bereikt? Dan betalen wij de eigen bijdrage direct aan de zorgverlener. Je hoeft dan zelf niets meer te doen.

Heb je de eigen bijdrage al betaald? Stuur de zorgnota naar ons op. Dan betalen wij de eigen bijdrage aan jou tot het maximum van jouw aanvullende module. Lees meer over eigen bijdrage.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.