Naar inhoud

Module Gezichtszorg & Orthodontie

Kies de module Gezichtszorg & Orthodontie voor bijvoorbeeld een vergoeding voor een beugel voor je kind en de behandeling van acne. Of voor de eigen bijdrage van een hoortoestel en pruik.

  • Premie vanaf: € 15,25 per maand
  • Verzekerd voor acnebehandelingen
  • Vergoeding beugel van je kind

De module Gezichtszorg & Orthodontie is een aanvullende module van de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december. De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Daarom kies je deze module

Dit vergoedt de module Gezichtszorg & Orthodontie

Deze aanvullende module vergoedt maximaal € 500,- per kalenderjaar voor orthodontie voor meeverzekerde kinderen tot 18 jaar. Daarnaast krijg je maximaal € 250,- per kalenderjaar, per verzekerde voor bijvoorbeeld:
In de polisvoorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Andere zorg nodig?

Kies een extra aanvullende module voor andere vergoedingen:

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Vergoeding voor brillen

Heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aanstaan? Dan krijg je bij Specsavers:

  • € 100,- voor een complete bril per verzekerde, per kalenderjaar bij een minimale besteding van € 100,-.
  • € 100,- voor een kinderbril per kalenderjaar, per meeverzekerd kind tot 18 jaar bij een minimale besteding van € 100,-.

Specsavers rekent geen extra kosten voor sterkte, prisma en cilinder in alle enkelvoudige en varifocale glazen. De extra kosten voor andere speciale glasopties of een duurder montuur betaal je zelf. Lees meer over de vergoeding van brillen bij Specsavers.

Je krijgt geen vergoeding voor brillen of lenzen die je koopt bij een andere winkel.

Vergoeding voor orthodontie

Als je kinderen een beugel nodig hebben, ga je met ze naar een orthodontist. Wil je een orthodontie verzekering? Zet dan de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie aangezet. Je krijgt een vergoeding voor een beugel voor je kinderen tot 18 jaar. Je krijgt in totaal maximaal € 500,- per kalenderjaar, per meeverzekerd kind. Lees meer over de vergoeding van orthodontie.

Vergoeding voor hoortoestellen

Heb je een hoortoestel nodig? Dan krijg je een deel vergoed uit de basisverzekering. Check de FBTO Zorgzoeker voor een audicien bij jou in de buurt.

Heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aanstaan? Dan krijg je in totaal maximaal € 250,- voor het verschil tussen de aanschafprijs van het hoortoestel en de vergoeding uit de basisverzekering. Dit bedrag is per verzekerde, per kalenderjaar.

Let op: Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt. Lees meer over de vergoeding van hoortoestellen.

Veelgestelde vragen

Met de module Gezichtszorg & Orthodontie krijg je maximaal € 250,- per kalenderjaar, per verzekerde vergoed voor de kosten van een gehoorapparaat of pruik. Deze vergoeding is een aanvulling op de vergoeding uit de basisverzekering. De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de FBTO Zorgverzekering Basis Plus en Basis Vrij. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Zo betaal je je eigen bijdrage:

  • De zorgverlener stuurt de nota naar ons. Wij betalen de nota aan de zorgverlener. Je betaalt je eigen bijdrage aan ons. Dat doe je met een automatische incasso. Of wij houden je eigen bijdrage in op vergoedingen die je nog van ons krijgt.
  • Je stuurt de nota naar ons. Wij betalen de nota aan jou terug. De eigen bijdrage houden we in op dit bedrag.

Heb je een aanvullende module afgesloten waarin de eigen bijdrage wordt vergoed? En deze module heeft het maximum nog niet bereikt? Dan betalen wij de eigen bijdrage in sommige gevallen wel direct aan de zorgverlener. Je hoeft dan zelf niets meer te doen. Stuur je zelf een nota naar ons op? Dan betalen wij de eigen bijdrage tot het maximum van je aanvullende module.

Goed om te weten, je kunt je eigen bijdrage ook automatisch in termijnen betalen.

Nee, je kunt je bij FBTO niet verzekeren voor een beugel als je boven de 18 jaar bent. De vergoeding voor een beugel uit de module Gezichtszorg & Orthodontie geldt alleen voor kinderen onder de 18 jaar.

Om een behandeling tegen acne vergoed te krijgen heb je een verwijzing nodig van een arts naar een schoonheidsspecialist of huidtherapeut: 

  • De schoonheidsspecialist met specialisatie acne, die lid is van de ANBOS, De Huidprofessional of in het Skinregister staat en daarmee geregistreerd staat in Vektis.
  • De huidtherapeut moet als "kwaliteits geregistreerd" staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. En daarmee geregistreerd staat in Vektis.

Let op: controleer of je nota aan de voorwaarden voor declareren voldoet. Wij controleren extra op persoonlijke AGB-code, prestatiecode en beroepsvereniging. Soms geeft jouw zorgverlener je een handgeschreven nota. Handgeschreven nota's zijn fraudegevoelig en niet altijd leesbaar waardoor de declaratie soms wordt afgewezen. Wij adviseren je daarom te vragen om een digitale of geprinte nota.

Bij FBTO geldt geen wachttijd. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten voordat je de nota’s vergoed krijgt. De vergoeding die je krijgt moet natuurlijk wel verzekerd zijn door de basisverzekering of aanvullende module(s) die je aan hebt staan.

Let op! Krijg je de vergoeding uit een aanvullende module? Kijk dan naar de ingangsdatum van de module. Bij declaraties kijken we naar de behandeldatum en niet naar de datum van de nota.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.