Naar inhoud

Aanvullende modules van de FBTO Zorgverzekering

Bij FBTO kun je de basisverzekering aanvullen met aanvullende modules. Daarmee ben je aanvullend verzekerd voor de kosten die de basisverzekering niet of niet helemaal betaalt. Zoals orthodontie of zorg in het buitenland.

Keuze uit 11 aanvullende verzekeringen

Bij FBTO heb je geen uitgebreide aanvullende pakketten. Met keuze uit 11 aanvullende modules betaal je alleen voor wat je kiest.

De meeste modules kies je tegelijk met je basisverzekering

Wil jij je aanvullend verzekeren? De meeste modules gaan per 1 januari in met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot 31 december. Staat een module aan? Dan kun je die het hele jaar gebruiken.

Ook fijn om te weten: FBTO stelt geen medische vragen. Ook niet bij een aanvullende zorgverzekering. We accepteren iedereen. En kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd met de modules van hun ouders. Dit geldt niet voor de module Tand. Kinderen zijn verzekerd voor tandheelkundige zorg met de basisverzekering. Deze modules kies je in 2020 tegelijk met je basisverzekering:

Sommige modules kun je het hele jaar door aanzetten

Wil je later in het jaar een aanvullende verzekering afsluiten? Sommige modules kun je het hele jaar door aanzetten. Dat regel je zelf in MijnFBTO. Zet je later een nieuwe module aan in MijnFBTO? Dan gaat deze module altijd in op de 1e van de volgende maand. Vanaf dat moment kun je de module gebruiken. Zet je een module aan? Dan blijft de module altijd aan staan tot en met 31 december. Aan het einde van het jaar kun je weer kiezen. Laat je de module aan staan? Dan hoef je niks te doen. 

Wil je de module uitzetten? Dan doe je dat makkelijk in MijnFBTO. Dat kan op het moment dat je je nieuwe premie krijgt (dit is half november) tot en met 31 december. Je module gaat uit op 1 januari van het jaar erop. Lees meer over modules aanzetten

Veelgestelde vragen

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Nee, dat kan niet. Je krijgt per kalenderjaar, per verzekerde een maximale vergoeding vanuit de aanvullende module. Heb jij de maximale vergoeding nog niet gebruikt? Dan kun je dat niet overdragen aan je partner.

Met de module Zorg in het buitenland Wereld ben je wereldwijd verzekerd, maximaal 365 dagen achter elkaar. We betalen de kosten voor spoedeisende medische hulp. Heb je hulp in het buitenland nodig? Bel dan de FBTO Alarmcentrale: (058) 234 56 50.

Voorkom verrassingen en sluit naast je zorgverzekering een reisverzekering af.

De module Ongevallen vergoed blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. Met de module Tand ongeval verzeker je tandheelkundige zorg door een tandarts of kaakchirurg als gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer of thuis.

Documenten

Lees alles over de aanvullende modules in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.