Naar inhoud

Module Tand ongeval

De module Tand ongeval is een tandongevallen verzekering. Heb je als gevolg van een ongeval schade aan je tanden? Dan krijg je met deze module een vergoeding voor tandzorg door een tandarts of kaakchirurg tot maximaal € 10.000,- per kalenderjaar, per verzekerde.

De module Tand ongeval is een aanvullende module van de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten.

Daarom kies je deze module

  • Premie: € 0,95 per maand
  • Zet de module aan wanneer je wilt
  • We stellen geen medische vragen
Bereken je premie 2 minuten

Wat is een tandongevallen verzekering?

De module Tand ongeval is een aanvulling op de FBTO Zorgverzekering. Je krijgt maximaal € 10.000,- per kalenderjaar, per verzekerde vergoed. Zet je de module aan? Dan kun je de module gebruiken bij tandzorg als gevolg van een ongeval. Wil je een vergoeding? Dan stuur je eerst een behandelplan dat is gemaakt door een tandarts of kaakchirurg.

De module Tand ongeval kun je direct aanzetten als je de FBTO Zorgverzekering afsluit. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten.

Dit vergoedt de module Tand ongeval

Je krijgt tot maximaal € 10.000,- per kalenderjaar, per verzekerde.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Andere dekking?

Kies een andere aanvullende module voor extra vergoedingen:

Verschil Module Tand ongeval en Tand

Met de module Tand ongeval vergoeden we de kosten voor tandheelkundige zorg door een tandarts of kaakchirurg als gevolg van een ongeval. Een ongeval kan bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer zijn met de fiets of met de auto. Maar ook in huis. Je krijgt geen vergoeding als je de schade had kunnen voorkomen.

Met de module Tand vergoeden we de kosten voor tandheelkundige zorg voor verzekerden van 18 jaar en ouder. Dit kunnen kosten zijn voor bijvoorbeeld tandartscontroles en behandelingen van een mondhygiënist. De maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde kies je zelf: € 250,-, € 500,- of € 750,-.

Zo vraag je toestemming aan FBTO

Je hebt een ongeval gehad en je wilt een vergoeding voor je tandartskosten. Dan stuur je een behandelplan naar FBTO. Het plan is gemaakt door je tandarts of kaakchirurg. In het plan staan bijvoorbeeld:

  • een beschrijving van het ongeluk en het letsel
  • de datum van het ongeluk
  • röntgenfoto’s van voor en na het ongeluk
  • het behandelplan en een kostenbegroting

Stuur het plan naar info@fbto.nl. Opsturen mag ook. Het adres is: FBTO, postbus 318, 8901 BC Leeuwarden. Wij beoordelen het behandelplan. Voldoe je aan de voorwaarden? Dan krijg je toestemming om met de behandeling te beginnen. We laten je dat via e-mail of met een brief weten.

Veelgestelde vragen

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Ja, als je als gevolg van een val van de fiets behandeld moet worden door een tandarts of kaakchirurg. Let op: je krijgt geen vergoeding als je onder invloed was van alcohol of drugs.

Documenten

Lees alles over de aanvullende modules in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.