Naar inhoud

Module Tand ongeval

De module Tand ongeval is een tandongevallen verzekering. Heb je schade aan je tanden door een ongeval? Dan krijg je met deze module een vergoeding voor tandzorg door een tandarts of kaakchirurg tot maximaal € 10.000,- per kalenderjaar, per verzekerde.

De module Tand ongeval is een aanvullende module van de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten.

Daarom kies je deze module

  • Premie: € 0,95 per maand
  • Zet de module aan wanneer je wilt
  • We stellen geen medische vragen

Wat is een tandongevallen verzekering?

De module Tand ongeval is een aanvulling op de FBTO Zorgverzekering. Je krijgt maximaal € 10.000,- per kalenderjaar, per verzekerde vergoed. Zet je de module aan? Dan kun je de module gebruiken bij tandzorg als gevolg van een ongeval.

De module Tand ongeval kun je direct aanzetten als je de FBTO Zorgverzekering afsluit. Maar dat kan ook later in het jaar. Zet je de module later in het jaar aan in MijnFBTO? Dan gaat de module de volgende maand in.

Dit vergoedt de module Tand ongeval

Je krijgt tot maximaal € 10.000,- per kalenderjaar, per verzekerde.

In de polisvoorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Andere zorg nodig?

Kies een extra aanvullende module voor andere vergoedingen:

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Verschil Module Tand ongeval en Tand

De module Tand ongeval vergoedt de kosten om je gebit te laten herstellen door een tandarts, kaakchirurg, tandprotheticus of orthodontist na een ongeval. We vergoeden maximaal € 10.000,-. Een ongeval kan bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer zijn met de fiets of met de auto. Maar ook in huis.

De module Tand vergoedt de gewone tandartskosten zoals periodieke behandelingen, kosten voor de mondhygiëniste en vullen van gaatjes. Deze kosten worden tot een maximaal bedrag vergoed. Deze kies je zelf: € 250,-, € 500,- of € 750,-.

Je hebt toestemming nodig van FBTO

Je hebt een ongeval gehad en je wilt een vergoeding voor je tandartskosten. Dan heb je vooraf toestemming van ons nodig. Je tandarts of kaakchirurg vraagt toestemming bij ons aan. Dat doen ze door een behandelplan naar ons te sturen. In het plan staan bijvoorbeeld:

  • een beschrijving van het ongeluk en het letsel
  • de datum van het ongeluk
  • röntgenfoto’s van voor en na het ongeluk
  • het behandelplan en een kostenbegroting

Wij beoordelen het behandelplan. Voldoe je aan de voorwaarden? Dan krijg je toestemming om met de behandeling te beginnen.

Veelgestelde vragen

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Ja, je krijgt een vergoeding tot € 10.000,-.

Ja, als je als gevolg van een val van de fiets behandeld moet worden door een tandarts of kaakchirurg. Let op: je krijgt geen vergoeding als je onder invloed was van alcohol of drugs.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.