Naar inhoud

Motorverzekering online afsluiten

Onze motorverzekering stel je samen zoals jij dat wilt. Vul je basis motorverzekering aan met de modules die bij jou passen. Verzeker bijvoorbeeld jezelf en iemand achterop je motor of in de zijspan met de module Opzittendenverzekering.

  • FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7
  • Kies voor 3 maanden winterstopkorting
  • Schade? Kies zelf je eigen garage

Motorverzekering afsluiten? Kies je basisverzekering

We hebben 3 basisverzekeringen voor je motor. Je hebt minimaal de WA verzekering nodig. Hulp nodig bij het kiezen? Vergelijk onze motorverzekeringen.

Kies extra opties bij je basisverzekering

Vul je basis motorverzekering aan met extra opties. Kies bijvoorbeeld voor een eigen risico en krijg korting op je premie. Je kunt de extra opties het hele jaar door aan- en uitzetten.

Eigen risico

Wil je korting op je premie? Kies dan voor een eigen risico. Bij schade betaal je de eerste kosten zelf aan de garage. De rest betalen wij.  Meer over het eigen risico

Winterstopkorting

Gebruik je de motor niet tussen 1 december en 1 maart? Zet dan je winterstopkorting aan. Je blijft verzekerd voor stalling. Meer over de winterstopkorting

Aanvullende modules bij je motorverzekering

Heb je de basis motorverzekering gekozen die bij je past? Vul dan je motorverzekering aan met aanvullende modules. Verzeker je voor bijvoorbeeld pechhulp in Nederland of in het buitenland.

Veelgestelde vragen

Bij een gedekte schade zijn je helm en motorpak verzekerd tot € 1.000,-.

Vanaf 20 april 2023 bieden we de no-claimbeschermer niet meer aan. Maar heb jij nog een oude FBTO Motorverzekering mét een no-claimbeschermer? Dan hou je ‘m. Ook als je een nieuwe motor koopt en deze weer bij ons verzekert. Hier vind je informatie over de no-claimbeschermer.

Sluit je de FBTO Motorverzekering af? Dan zetten wij je polis op MijnFBTO. Je hebt dan nog 14 dagen de tijd om te besluiten of je deze polis wilt houden. Let op: een WA verzekering voor je motor is wettelijk verplicht. Zeg je de verzekering op binnen de 14 dagen bedenktijd? Dat betekent dat je motor die periode niet verzekerd was. Je kunt dan een boete krijgen van de RDW. Zeg je na de bedenktijd op? Dan voorkom je een boete en betaal je de premie voor het aantal dagen dat je verzekerd was.

Ja. Je mag zelf weten wie er op je motor rijdt. Maar veroorzaakt deze persoon schade? Dan kan dit ten koste gaan van jouw no-claimkorting en eigen risico. Rijdt er iemand anders regelmatig op je motor? Laat het ons dan even weten.

Je krijgt bij een gedekte schade de aanschafwaarde van jouw motor als het volgende geldt:

  • Je hebt de motor niet langer dan 3 jaar
  • De aanschafwaarde is maximaal € 35.000
  • De reparatiekosten zijn hoger dan 2/3 van de aanschafwaarde

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de motorverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Anderen bekeken ook...