Naar inhoud

Motorverzekering tijdens winterstop

In de winter rijd je meestal niet op je motor. Heb je de WA-Casco motorverzekering? En rijd je niet op je motor van 1 december tot 1 maart? Zet dan de winterstopkorting aan. Dan krijg je korting op de premie van je motorverzekering. Je motor blijft verzekerd tijdens de stalling.

Korting als je niet rijdt in de winter

Kies jij ervoor om je motor in de winter te stallen? En wil je een motorverzekering tijdens de winterstop? Zet dan de winterstopkorting aan. Je krijgt korting op je premie. Je motor blijft verzekerd voor bijvoorbeeld schade door vallen, brand of diefstal. Je kunt alleen kiezen voor winterstopkorting als je motor WA-Casco verzekerd is.

Let op! Schade door een aanrijding of botsing aan je eigen motor is in die periode niet verzekerd. Ga je toch motorrijden tijdens deze periode? Zet dan de winterstopkorting uit.

Maak je motor winterklaar

Ga jij je motor in de winter stallen? Dan is het handig om ‘m van tevoren winterklaar te maken. Zo kun je, na een snelle check, bij de eerste zonnestralen meteen de weg op.
Bekijk de tips
motor winterklaar maken

Extra opties aan- of uitzetten

Je kunt de extra opties van de motorverzekering het hele jaar door aan- of uitzetten. Zet je een extra optie aan? Dan gaat deze meteen in. Je bent direct verzekerd en betaalt dus ook direct premie. Zet je een extra optie uit? Dan ben je vanaf die dag ook niet meer verzekerd. Neem contact met ons op als je een optie aan- of uit wilt zetten.

Veelgestelde vragen

Heb je de optie winterstopkorting aan? Dan ben je niet verzekerd voor schade aan je eigen motor door een aanrijding of botsing als je op je motor rijdt tussen 1 december en 1 maart. Schade aan (spullen van) anderen door een aanrijding is wel verzekerd.

Ja, je motor blijft verzekerd voor schade door vallen, brand of diefstal als deze in de stalling staat.

Nee, de optie winterstopkorting kun je alleen aanzetten als je de WA-Casco motorverzekering hebt.