Naar inhoud

Motorverzekering vergelijken

Welke motorverzekering past bij jou? Als je de verschillende motorverzekeringen gaat vergelijken is het belangrijk om te weten welke basisverzekering het beste bij je motor past. Kies bijvoorbeeld voor de wettelijk verplicht WA verzekering voor je motor. Of ga voor zekerheid en sluit de WA-Casco voor je motor af.

Wat is de beste verzekering voor mijn motor?

Vergelijk de 3 basisverzekeringen

WA motorverzekering
WA-Plus motorverzekering
WA-Casco motorverzekering
Schade aan (spullen van) anderen
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Diefstal, joyriding en vermissing
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Schade door brand of natuurrampen
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Botsing met dieren
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Eigen schade door een aanrijding
Niet verzekerd
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Schade door slippen
Niet verzekerd
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Schade door vandalisme
Niet verzekerd
Niet verzekerd
Wel verzekerd

De WA-verzekering is voor iedereen verplicht

Goed om te weten voordat je motorverzekeringen gaat vergelijken. Je bent verplicht een WA-verzekering voor je motor af te sluiten. Je bent verzekerd voor schade die je met jouw motor veroorzaakt aan (spullen van) iemand anders. Je bent niet verzekerd voor schade aan je eigen motor. Lees meer over onze WA motorverzekering.

De WA-Plus verzekering vergoedt meer

Je bent uitgebreider verzekerd met de WA-Plus motorverzekering. Soms krijg je ook schade aan je eigen motor vergoed. Zoals schade door brand, storm en diefstal. Lees meer over onze WA-Plus motorverzekering.

De WA-Casco verzekering vergoedt bijna alles

Je bent all risk verzekerd met de WA-Casco motorverzekering. Dat betekent dat je motor voor bijna alle schades verzekerd is. Bijvoorbeeld schade door een aanrijding, vandalisme of omdat je valt met de motor. Lees meer over onze WA-Casco motorverzekering.

Pas je basisverzekering het hele jaar aan

Bij de FBTO Motorverzekering kun je de basisverzekering voor je motor het hele jaar door aanpassen. Bijvoorbeeld van WA naar WA-Plus. Neem contact met ons op om je motorverzekering aan te passen.

Veelgestelde vragen

Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA verzekering voor je motor af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor schade die je met je motor aan (spullen van) anderen veroorzaakt.

Ja. Je mag zelf weten wie er op je motor rijdt. Maar veroorzaakt deze persoon schade? Dan kan dit ten koste gaan van jouw no-claimkorting en eigen risico. Rijdt er iemand anders regelmatig op je motor? Laat het ons dan even weten.

Sluit je de FBTO Motorverzekering af? Dan zetten wij je polis op MijnFBTO. Je hebt dan nog 14 dagen de tijd om te besluiten of je deze polis wilt houden. Let op: een WA verzekering voor je motor is wettelijk verplicht. Zeg je de verzekering op binnen de 14 dagen bedenktijd? Dat betekent dat je motor die periode niet verzekerd was. Je kunt dan een boete krijgen van de RDW. Zeg je na de bedenktijd op? Dan voorkom je een boete en betaal je de premie voor het aantal dagen dat je verzekerd was.