Naar inhoud

WA-Plus motor­verzekering

Stel je FBTO Motorverzekering samen zoals jij dat wilt. Kies voor de WA-Plus motor­verzekering als je ook een aantal schades aan je eigen motor wilt verzekeren. En breid je basisverzekering uit met bijvoorbeeld een eigen risico voor korting op je premie. Of kies voor de opzittenden­verzekering.

  • Kies je eigen risico
  • Ga bij schade naar je eigen garage
  • 24/7 hulp via de FBTO Alarmcentrale

Wat is de beste verzekering voor mijn motor?

Dit vergoedt de WA-Plus motorverzekering

Met de WA-Plus motorverzekering ben je verzekerd voor schade die je met je motor aan (spullen van) anderen veroorzaakt. Maar ook voor een aantal schades aan je eigen motor. Bijvoorbeeld schade door brand of diefstal.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer of minder verzekeren?

Voor hulp bij kiezen kun je onze motorverzekeringen vergelijken.

Kies extra opties bij je basisverzekering

Vul je basis motorverzekering aan met extra opties. Kies bijvoorbeeld voor een eigen risico en krijg korting op je premie. Je kunt de extra opties het hele jaar door aan- en uitzetten.

Eigen risico

Wil je korting op je premie? Kies dan voor een eigen risico. Bij schade betaal je de eerste kosten zelf aan de garage. De rest betalen wij.  Meer over het eigen risico

Winterstopkorting

Gebruik je de motor niet tussen 1 december en 1 maart? Zet dan je winterstopkorting aan. Je blijft verzekerd voor stalling. Meer over de winterstopkorting

Modules bij de WA-Plus motorverzekering

Vul je WA-Plus verzekering voor je motor aan met modules. Verzeker je voor bijvoorbeeld pechhulp in Nederland of in het buitenland.

Veelgestelde vragen

Ja, je motoraccessoires zijn ook meeverzekerd. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld je motorkoffers, radio of navigatie.

Bij een gedekte schade zijn je helm en motorpak verzekerd tot € 1.000,-.

Deze basisverzekering voor de motor wordt in de meeste gevallen gekozen voor motors met een waarde tussen de € 5.000,- en € 10.000,-. Maar jij kiest natuurlijk zelf wat het beste bij jou past.

Diefstal van de motor is alleen verzekerd als de motor op slot stond met een ART4 slot.

Benieuwd naar jouw schadevrije jaren? Kijk dan in je polis. Dat kan als klant van FBTO in MijnFBTO. Goed om te weten: we zetten je schadevrije jaren in Roy-data. Dat is een centrale database waar alle verzekeraars deze informatie kunnen lezen. Stap je over naar de FBTO Motorverzekering? Dan halen wij automatisch je schadevrije jaren uit Roy-data.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.