Naar inhoud

Verkeers­rechtsbijstand voor je motor

Met onze verkeersrechtsbijstand voor je motor krijg je juridische hulp en advies als je schade hebt opgelopen in het verkeer. Bijvoorbeeld door een ongeluk of aanrijding. We helpen je dan om de kosten van de tegenpartij terug te krijgen. De module Verkeer voor je motor is zo’n rechtsbijstand­verzekering. Zet de module direct aan bij het afsluiten van je FBTO Motorverzekering. Of pas het aan in MijnFBTO.

  • Wereldwijd verzekerd
  • Je hebt geen wachttijd
  • Onafhankelijke juridische hulp

Dit vergoedt de module Verkeer

Met de module Verkeer krijg je onafhankelijke juridische hulp en advies in het verkeer.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Onderdeel van de rechtsbijstand­verzekering

De module Verkeer sluit je af als aanvullende module bij onze motorverzekering. Met de module krijg je verkeersrechtsbijstand en is onderdeel van de FBTO Rechtsbijstandverzekering. Kies je de module Verkeer? Dan krijg je hiervan een aparte bevestiging en polis in MijnFBTO.

Andere modules bij je motorverzekering

Wil je meer verzekeren? Vul je motorverzekering aan met andere aanvullende modules.

Veelgestelde vragen

Wanneer je juridische hulp nodig hebt, kan je terecht bij de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. Bij deze Stichting werken ruim 500 juristen. Deze hebben zich gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden. Als het nodig is, kan de Stichting Achmea Rechtsbijstand vertrouwde advocaten uit hun advocatennetwerk inschakelen.

Nee, je hebt geen wachttijd en bent dus direct verzekerd.

Nee, met de module Verkeer ben je als fietser, voetganger of in de auto verzekerd voor juridische hulp en advies.

Dan is het belangrijk dat die persoon zo snel mogelijk geholpen wordt. Een ongeluk kan grote invloed hebben op je leven. Daarom hebben we een speciale afdeling die helpt in zo’n situatie: Achmea Personenschade. Zij helpen mensen met letsel met hulp en vergoedingen. Ze geven deskundig advies en denken mee over praktische oplossingen. Ook om het leven weer op te pakken. Lees meer over hulp bij letselschade.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.