Naar inhoud

Direct regelen in MijnFBTO

Veel voor je motorverzekering regel je gewoon zelf in MijnFBTO. Zoals schade melden, je verzekering aanpassen of je groene kaart bekijken.

Veelgestelde vragen

Je krijgt bij een gedekte schade de aanschafwaarde van jouw motor als het volgende geldt:

 • Je hebt de motor niet langer dan 3 jaar
 • De aanschafwaarde is maximaal € 35.000
 • De reparatiekosten zijn hoger dan 2/3 van de aanschafwaarde

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Hiermee laat je zien dat je motor verzekerd is. Het is niet overal verplicht om de originele groene kaart bij je te hebben op de motor. Het hoeft bijvoorbeeld niet in Nederland en de meeste EU-landen. Een zwart-wit print van je groene kaart is dan voldoende. Bekijk de lijst met landen waar de groene kaar wel of niet verplicht is.

Ja. Je mag zelf weten wie er op je motor rijdt. Maar veroorzaakt deze persoon schade? Dan kan dit ten koste gaan van jouw no-claimkorting en eigen risico. Rijdt er iemand anders regelmatig op je motor? Laat het ons dan even weten.

Diefstal van de motor is alleen verzekerd als de motor op slot stond met een ART4 slot.

Benieuwd naar jouw schadevrije jaren? Kijk dan in je polis. Dat kan als klant van FBTO in MijnFBTO. Goed om te weten: we zetten je schadevrije jaren in Roy-data. Dat is een centrale database waar alle verzekeraars deze informatie kunnen lezen. Stap je over naar de FBTO Motorverzekering? Dan halen wij automatisch je schadevrije jaren uit Roy-data.

Contact met FBTO

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Spoedeisende hulp nodig?

Bel dan met onze alarmcentrale: +31 (58) 234 56 50

 • Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent.

  Komen jullie er niet uit? Dan zit een medewerker voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

 • Je krijgt eerst antwoord van een virtuele assistent.

  Komen jullie er niet uit? Dan zit een medewerker voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

  Lees meer over privacy via WhatsApp
Naar alle contactmogelijkheden

Klaar om de weg op te gaan

Zo kun je, na een snelle check meteen de weg op.
Lees het hele bericht
motor winterklaar maken

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.