Naar inhoud

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering afsluiten? Verzeker je bank, kleding, boeken en laptop. Al je spullen in huis zijn verzekerd met de inboedelverzekering.

  • Meld je schade 24/7
  • Schade snel en goed afgehandeld
  • Dagelijks opzegbaar

Stel de inboedelverzekering samen zoals jij dat wilt

Woon jij het liefst in een huis vol mooie meubels en gezellige accessoires? Of kom jij liever thuis in een minimalistische stijl? Jij kiest! Hoe je je huis ook inricht, bij FBTO kies je zelf hoe je je inboedel verzekert. Daarom stel je bij ons je inboedelverzekering samen zoals jij dat wilt.

Dit vergoedt de inboedelverzekering

De FBTO Inboedelverzekering vergoedt schade aan je spullen in je huis, tuin en schuur: je inboedel. Lees wat er wel en niet verzekerd is.
Bekijk ook de polisvoorwaarden (pdf). Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren

Andere woonverzekeringen van FBTO:

Extra opties

Sommige spullen wil je extra goed verzekeren. Of ga voor korting op je premie. Kies de extra opties die bij je passen:

Diefstal plus

Extra vergoeding voor diefstalgevoelige inboedel die gemakkelijk gestolen wordt. Kies zelf het bedrag.  Meer over Diefstal plus

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Bij schade betaal je de eerste kosten zelf. Wij de rest. Meer over het eigen risico

Aanvullende modules voor je inboedelverzekering

Je inboedelverzekering uitbreiden? Dat kan met onze aanvullende modules:

Wat als je schade hebt?

Je denkt er liever niet aan: je spullen zijn stuk of gestolen. Gelukkig kun je dag en nacht op ons rekenen.

Schade melden

Heb je schade aan je spullen? Meld je schade binnen 3 dagen via WhatsApp of in MijnFBTO. We helpen je snel en goed.   Meer over schade melden

Reparatie of vergoeding?

Zijn je spullen stuk? Dan betalen we de kosten van de reparatie. Lukt repareren niet, dan krijg je een vergoeding.  Meer over de vergoeding

Wat vergoeden we?

Heb je een schade waarvoor je een vergoeding krijgt vanuit de inboedelverzekering? En kan de schade gemaakt worden? Dan betalen we de kosten van de reparatie, min je eventuele eigen risico. Kan de schade niet gemaakt worden? Dan krijg je een vergoeding. Dat is de nieuwwaarde of de dagwaarde. We gebruiken een afschrijvingslijst om de dagwaarde te bepalen.

Klanten geven ons een 8,1!

Bij schade staan we 24/7 voor je klaar. Geen regelwerk, want dat doen wij. En dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ze geven ons voor het afhandelen van de woonschade namelijk een 8,1.
Lees het hele bericht
omgewaaide boom langs gracht

Veelgestelde vragen

Nadat je een verzekering hebt afgesloten, heb je 14 dagen bedenktijd. Wil je de verzekering toch niet? Laat het ons dan binnen 14 dagen weten. Je betaalt dan niks. Belangrijk om te weten: je bent in die 14 dagen niet verzekerd geweest.

Heb je een schade waarvoor je een vergoeding krijgt vanuit de inboedelverzekering? En kan de schade gemaakt worden? Dan betalen we de kosten van de reparatie, min je eventuele eigen risico. Kan de schade niet gemaakt worden? Dan krijg je een vergoeding. Dat is de nieuwwaarde of de dagwaarde. We gebruiken een afschrijvingslijst om de dagwaarde te bepalen.

De nieuwwaarde is het bedrag dat je moet betalen om de spullen nu nieuw te kopen. We kijken dan naar de prijs wat de spullen op dit moment kosten. En niet wat je er toen voor hebt betaald. Zijn de spullen minder waard dan 40% van de nieuwwaarde? Dan krijg je de dagwaarde vergoed.

De dagwaarde is de waarde die de spullen op het moment van schade nog hadden. FBTO gebruikt afschrijvingslijsten om te bepalen welk bedrag je vergoed krijgt. Spullen hebben afschrijving omdat ze minder waard worden door bijvoorbeeld slijtage. Maar ook omdat de techniek steeds nieuwer wordt. Dat zorgt ervoor dat vooral de waarde van elektronica snel daalt.

Heb je de inboedelverzekering afgesloten voor het hele gezin? Dan ben je ook verzekerd als je kind per ongeluk iets stukmaakt. Maakt je kind expres spullen kapot? Dan krijg je geen vergoeding. Check je gezinssamenstelling in MijnFBTO.

Een inboedelverzekering is niet verplicht als je een huis huurt. Maar je kunt daarmee wel je spullen in huis verzekeren tegen schade en diefstal. Bij je inboedel horen bijvoorbeeld je bank, kleding, boeken en laptop.

Documenten

Lees alles over de inboedelverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de inboedelverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Anderen bekeken ook...