Naar inhoud

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering afsluiten? Verzeker je bank, kleding, boeken en laptop. Al je spullen in huis zijn verzekerd met de inboedelverzekering.

 • Meld je schade 24/7
 • Schade snel en goed afgehandeld
 • Dagelijks opzegbaar

Kies voor gaan! Met de FBTO Inboedelverzekering

Woon jij het liefst in een huis vol mooie meubels en gezellige accessoires? Of juist in een minimalistische stijl? Kies zelf hoe je je inboedel verzekert. Bij FBTO weet je dat je goed zit!

Dit vergoedt de inboedelverzekering

De FBTO Inboedelverzekering vergoedt schade aan je spullen in je huis, tuin en schuur: je inboedel. Lees wat er wel en niet verzekerd is.
Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wanneer je wel en niet verzekerd bent.

Meer verzekeren

Kijk ook eens naar de andere woonverzekeringen van FBTO:

Extra opties

Sommige spullen wil je extra goed verzekeren. Of ga voor korting op je premie. Kies de extra opties die bij je passen:

Diefstal plus

Extra vergoeding voor diefstalgevoelige inboedel die gemakkelijk gestolen wordt. Kies zelf het bedrag.  Meer over Diefstal plus

Eigen risico

Kies je eigen risico en krijg korting op je premie. Hoger eigen risico? Meer korting. Bij schade betaal je de eerste kosten zelf. Wij de rest. Meer over het eigen risico

Aanvullende modules voor je inboedelverzekering

Je inboedelverzekering uitbreiden? Dat kan met onze aanvullende modules:

Wat als je schade hebt?

Je denkt er liever niet aan: je spullen zijn stuk of gestolen. Gelukkig kun je dag en nacht op ons rekenen.

Schade melden

Heb je schade aan je spullen? Meld je schade binnen 3 dagen via WhatsApp of in MijnFBTO. We helpen je snel en goed.   Meer over schade melden

Reparatie of vergoeding?

Zijn je spullen stuk? Dan betalen we de kosten van de reparatie. Lukt repareren niet, dan krijg je een vergoeding.  Meer over de vergoeding

Wat vergoeden we?

Heb je een schade waarvoor je een vergoeding krijgt vanuit de inboedelverzekering? En kan de schade gemaakt worden? Dan betalen we de kosten van de reparatie, min je eventuele eigen risico. Kan de schade niet gemaakt worden? Dan krijg je een vergoeding. Dat is de nieuwwaarde of de dagwaarde. We gebruiken een afschrijvingslijst om de dagwaarde te bepalen.

Klanten geven ons een 8,1!

Bij schade staan we 24/7 voor je klaar. Geen regelwerk, want dat doen wij. En dat wordt gewaardeerd door onze klanten. Ze geven ons voor het afhandelen van de woonschade namelijk een 8,1.
Lees het hele bericht
een vrouw appt op haar mobiele telefoon terwijl op de achtergrond een feestje gaande is

Veelgestelde vragen

Dit is soms verzekerd:

 • Wel verzekerd: waterschade door een overstroming doordat een secundaire waterkering kapot is
  Er is bijvoorbeeld een overstroming omdat een secundaire waterkering uit de regio niet goed meer werkt. Een secundaire waterkering is bijvoorbeeld een dijk rondom een meer of kleine rivier bij jou in de buurt.
 • Niet verzekerd: waterschade door een overstroming doordat een primaire waterkering kapot is
  Er is bijvoorbeeld een overstroming doordat de dijken of duinen bij de zee breken. Met zee bedoelen we ook het IJsselmeer en Markermeer. Rondom de grote rivieren staan ook primaire waterkeringen. De grote rivieren zijn de Rijn, de Maas en de IJssel.
 • Niet verzekerd: waterschade als je buitendijks woont
  Woon je aan de buitenkant van een duin of dijk? Dan ben je niet verzekerd voor waterschade door een overstroming.

Ja, je zakelijke spullen zijn ook verzekerd als je werkt in een ruimte die onder de ‘categorie Klein zakelijk’ valt. Denk hierbij aan je laptop en inventaris in je kantoor. ‘Categorie Klein zakelijk’ betekent dat:

 • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Er geen personeel in loondienst werkt.
 • De waarde van je bedrijfsinventaris en voorraden samen maximaal € 25.000,- zijn.
 • Maximaal 60m² van de woning of van een bijgebouw wordt gebruikt voor zakelijke activiteiten.

Lees meer over de FBTO Inboedelverzekering voor zzp.

De nieuwwaarde is het bedrag dat je moet betalen om de spullen nu nieuw te kopen. We kijken dan naar de prijs wat de spullen op dit moment kosten. En niet wat je er toen voor hebt betaald. Zijn de spullen minder waard dan 40% van de nieuwwaarde? Dan krijg je de dagwaarde vergoed.

De dagwaarde is de waarde die de spullen op het moment van schade nog hadden. FBTO gebruikt afschrijvingslijsten om te bepalen welk bedrag je vergoed krijgt. Spullen hebben afschrijving omdat ze minder waard worden door bijvoorbeeld slijtage. Maar ook omdat de techniek steeds nieuwer wordt. Dat zorgt ervoor dat vooral de waarde van elektronica snel daalt.

Heb je de inboedelverzekering met All risk afgesloten? Dan ben je ook verzekerd als je kind iets stukmaakt.

Herstellen is altijd beter dan vervangen. Schade herstellen is namelijk duurzamer: je verbruikt er minder energie mee én je hoeft minder weg te gooien. Daarom helpen we je om schade in huis duurzaam te herstellen. De herstelbedrijven uit ons duurzame herstelnetwerk lossen het snel én duurzaam voor je op.

Duurzaam herstel is schadeherstel waarbij we alleen vervangen wat echt niet hergebruikt kan worden. Heb je bijvoorbeeld waterschade op je houten vloer? Dan hoeft meestal niet de hele vloer vervangen te worden. Door alleen wat écht kapot is te repareren gebruiken we minder grondstoffen en veroorzaken we minder CO₂-uitstoot. Zo herstellen we schade op een milieuvriendelijke manier.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de inboedelverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Anderen bekeken ook...