Naar inhoud

Optie Eigen risico voor de inboedelverzekering

Kies voor een eigen risico bij je inboedelverzekering. Je krijgt dan korting op je premie. Kies zelf je bedrag.

Kies zelf je eigen risico

Je kiest zelf of je een eigen risico wilt op je inboedelverzekering. Kies uit:

  • € 0,- per schade
  • € 150,- per schade
  • € 300,- per schade

Hoe hoger je eigen risico, hoe hoger de korting op je premie. Wil je later je eigen risico aanpassen? Dat kan in MijnFBTO.

Je betaalt bij schade de eerste kosten zelf

Een eigen risico betekent dat je bij schade de eerste kosten zelf betaalt. Het bedrag dat overblijft betalen wij. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een eigen risico van € 150,- per schade? En kost het € 500,- om de schade te repareren? Dan betaal je € 150,- zelf. De € 350,- die overblijft betalen wij. Het eigen risico geldt voor iedere schade die je meldt bij je inboedelverzekering.

Eigen risico All risk verandert mee

Heb je ook de module All risk van de inboedelverzekering? Standaard is het eigen risico voor de module All risk € 150,-. Goed om te weten: kies je voor een eigen risico van € 300,- voor de inboedelverzekering? Dan heb je automatisch ook een eigen risico van € 300,- voor de module All risk. Kies je een eigen risico van € 0,- bij je inboedelverzekering? Dan heb je een standaard eigen risico van € 150,- voor de module All risk.

Andere woonverzekering met eigen risico?

Heb je ook andere woonverzekeringen bij FBTO? Check of je ook een eigen risico hebt bij deze woonverzekeringen:

Veelgestelde vragen

Nee, het is niet verplicht. Wil je geen eigen risico? Kies dan voor € 0,- eigen risico. Goed om te weten: zet je de aanvullende module All risk aan? Dan betaal je voor schades die vergoed worden met de module All risk een verplicht eigen risico van € 150,-.

Je kunt het bedrag aanpassen in MijnFBTO.

Heb je een schade waarvoor je een vergoeding krijgt vanuit de inboedelverzekering? En kan de schade gemaakt worden? Dan betalen we de kosten van de reparatie, min je eventuele eigen risico. Kan de schade niet gemaakt worden? Dan krijg je een vergoeding. Dat is de nieuwwaarde of de dagwaarde. We gebruiken een afschrijvingslijst om de dagwaarde te bepalen.