Naar inhoud

Betalen van je verzekeringen

Voor je verzekeringen bij FBTO betaal je premie. Dat doe je iedere maand of 1 keer voor het jaar. Veel zaken rondom het betalen van je verzekeringen regel je zelf.

Zelf je geldzaken regelen

Bij FBTO regel je veel dingen zelf. Zo ook je geldzaken. In MijnFBTO bekijk je bijvoorbeeld je polis en premie. En je past er je gegevens aan, zoals je rekeningnummer, als dat nodig is.

Betaaltermijn en betalingswijze

Tijdens het afsluiten van je verzekering kies je de betaaltermijn en de betalingswijze:

  • Per maand: je betaalt via een automatische incasso.
  • Per jaar: je betaalt via een automatische incasso óf je maakt de premie naar ons over.

De meeste mensen betalen iedere maand hun premie. Wel zo makkelijk, want dan weet je precies wat je iedere maand uitgeeft.

Wanneer betaal ik de maandelijkse premie?

Goed om te weten: bij de meeste schadeverzekeringen is de dag waarop je de verzekering afsluit ook je betaalmoment. Sluit je bijvoorbeeld op 16 mei je verzekering af? Dan schrijven we ook elke maand rond de 16e je premie af. Bij de FBTO Zorgverzekering kies je uit 1 van de 5 betaalmomenten die het beste bij jou past.

Als betalen niet lukt

Het kan een keer voorkomen dat de betaling niet lukt. Bijvoorbeeld omdat er net te weinig saldo op je rekening stond. Of je bent het een keer vergeten. Dat kan gebeuren. We sturen altijd een herinnering als de premie niet op tijd betaald is. Betaal je alsnog zo snel mogelijk? Niks aan de hand. Als het betalen van de premie dan nog niet lukt, noemen we dat een betalingsachterstand.