Naar inhoud

Betaal je zorgkosten en eigen risico in termijnen

Heb je een nota gekregen van je zorgkosten of eigen risico van de FBTO Zorgverzekering? Dan kun je die gewoon betalen in termijnen. Dit geef je makkelijk door via je financieel overzicht in Zorggebruik. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Betaal je verplicht én vrijwillig eigen risico in termijnen

Met de basisverzekering betaal je de eerste medische kosten vaak zelf. Dat is je verplicht eigen risico. Daarnaast kun je bij ons kiezen voor een vrijwillig eigen risico. De hoogte van je vrijwillig eigen risico kies je zelf. Hoe hoger je eigen risico, hoe minder premie je betaalt. Het bedrag dat je kiest voor je vrijwillig eigen risico wordt opgeteld bij het verplicht eigen risico.

Moet je een eigen risico van € 50,- of meer in 1x betalen? Dan kun je kiezen om het bedrag in termijnen te betalen. Dit geef je makkelijk door met de link in de e-mail die je van ons krijgt. Je kunt het eigen risico niet vooraf betalen aan het begin van het jaar.

Betaal je zorgkosten in termijnen

Je eigen risico zijn zorgkosten. Maar met zorgkosten bedoelen we ook nota’s die je krijgt voor bijvoorbeeld je eigen bijdrage. Of nota’s als wij meer aan de zorgverlener hebben betaald dan je van ons vergoed krijgt.

Bijvoorbeeld: wij krijgen een nota van € 100,- van je zorgverlener. Wij vergoeden de nota rechtstreeks aan de zorgverlener. Je hebt recht op een vergoeding van € 50,-. Daarom sturen wij je een nota om nog € 50,- aan ons te betalen.

Eigen risico betalen

In de video leggen we uit hoe het zit als je eigen risico moet betalen. Ook hoe het werkt als je gekozen hebt voor een vrijwillig eigen risico.  

Betalen in termijnen aanvragen via Zorggebruik

Via Zorggebruik spreek je een betalingsregeling met ons af. Inloggen doe je via DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag het aan op de website van DigiD.

Let op: je betaalt de maandelijkse premie vooraf. Vraag je je zorgverzekering aan per 1 januari? Dan wordt halverwege januari de maandpremie voor januari afgeschreven. De maandpremie voor februari wordt afgeschreven op de incassodatum die je hebt aangegeven. Het kan dus zijn dat wij vlak na elkaar een premie afschrijven.

Betalingsregeling voor de premie van de FBTO Zorgverzekering

Heb je een achterstand in het betalen van je premie voor de FBTO Zorgverzekering? Dan kun je met FBTO ook een betalingsregeling voor het betalen van je premie afspreken. Lees meer over een betalingsregeling voor de premie van de FBTO Zorgverzekering.