Naar inhoud

Basisverzekering

Met de basisverzekering van de FBTO Zorgverzekering krijg je zorg die medisch noodzakelijk is. Als je in Nederland woont of werkt, ben je wettelijk verplicht een basisverzekering af te sluiten. Bij FBTO kies je zelf je basisverzekering. Zo heb jij je zorg in eigen hand. Je kunt kiezen uit Basis, Basis Plus en Basis Vrij.

 • Je hebt al een basisverzekering voor € 131,95 per maand in 2024.
 • Betaal je per jaar? Dan krijg je 1% korting.
 • Kinderen tot 18 jaar verzeker je mee zonder extra kosten.

FBTO Zorgverzekering

 • Basis 2024: € 131,95 per maand
 • Kies uit maximaal 6 aanvullende modules
 • Betaal alleen wat je kiest

Wat vergoedt een basisverzekering?

De basisverzekering betaalt zorg die medisch noodzakelijk is. De overheid beslist welke zorg verzekerd is. Dit is dus bij alle zorgverzekeraars gelijk. Je bent bijvoorbeeld verzekerd voor:

 • zorgkosten van bijvoorbeeld huisartsen, ziekenhuizen, medisch specialisten en verloskundigen
 • ziekenhuisverblijf
 • geneesmiddelen
 • kraamzorg
 • ziekenvervoer
 • medisch noodzakelijke zorg in Nederland en het buitenland

Je betaalt eigen risico

Met de basisverzekering betaal je de eerste medische kosten zelf. Dat heet verplicht eigen risico. In 2024 is dat € 385,-. Lees meer over het eigen risico.

Bij FBTO kies je 3 basisverzekeringen: Basis, Basis Plus of Basis Vrij

De basisverzekering is een basispakket, bepaald door de overheid. Maar vaak heb je meer of andere zorg nodig. Daarom kun je bij ons kiezen uit 3 verschillende verzekeringen:

 • Basis: onze voordelige naturapolis. Je betaalt € 131,95 per maand in 2024.
 • Basis Plus: onze naturapolis met ruime keuze aanvullende zorg. Je betaalt € 147,45 per maand in 2024.
 • Basis Vrij: onze combinatiepolis met een nóg ruimere keuze van je zorgverleners. Je betaalt € 153,95 per maand in 2024.

Wil je meer weten? Vergelijk dan onze zorgverzekeringen. Elk jaar vanaf 12 november kun je de zorgverzekering aanpassen in MijnFBTO. De aanpassing gaat dan in op 1 januari van het jaar erop. Of bekijk de vergelijkbare basisverzekering (pdf) van Achmea.

Maak je verzekering compleet met jouw aanvullende modules

We gaan nog een stap verder. Met de modules verzeker je de kosten die de basisverzekering niet of niet helemaal betaalt. Zoals een beugel of zorg in het buitenland. Goed om te weten: FBTO stelt geen medische vragen bij een aanvullende zorgverzekering. We accepteren iedereen.

Deze modules kies je bij alle basisverzekeringen

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Deze module kies je bij Basis Plus of Basis Vrij

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Extra zorg nodig tijdens het jaar?

Dat kan! Zet de onderstaande aanvullende modules aan. Dit kan op elk moment. Ze gaan in op de 1e van de volgende maand.

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Wat krijg je vergoed met de FBTO Zorgverzekering?

Niet onbelangrijk 😊 Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de vergoeding voor de tandarts? Of wil je weten hoeveel je vergoed krijgt voor de fysiotherapeut? Bekijk onze vergoedingenzoeker.

Veelgestelde vragen

Kinderen tot 18 jaar krijgen de meeste behandelingen bij de tandarts gewoon vergoed uit de basisverzekering. Het maakt niet uit of ze naar een zorgverlener met of zonder contract gaat.

Ben je ouder dan 18? Dan is dit meestal niet meer zo. Gelukkig kun je je tandzorg verzekeren met module Tand.

Kinderen tot 18 jaar krijgen de meeste behandelingen bij de fysio gewoon vergoed uit de basisverzekering.

Ben je ouder dan 18? Dan is dit meestal niet meer zo. Gelukkig kun je de kosten voor een fysiotherapeut verzekeren op de module Spieren & Gewrichten.

Je krijgt 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. En je hoeft geen zorgnota's voor te schieten. Wij regelen het rechtstreeks met de zorgverlener. Lekker geregeld! Houd er rekening mee dat er voor de meeste vergoedingen een verplicht eigen risico geldt.

Goed om te weten, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Overstappen is simpel. 😊 Als je voor 1 januari 2024 een zorgverzekering bij ons afsluit, zeggen wij automatisch je oude verzekering op. Dus geen papierwinkel voor jou! Ook als je medische klachten hebt kun je gewoon overstappen. Zorgverzekeraars mogen namelijk niemand weigeren voor een basisverzekering.

Goed om te weten, wil je een aanvullende verzekering? Dan mag een verzekeraar wel naar je gezondheid vragen. FBTO doet dit trouwens niet, we verzekeren iedereen!

Vaak ben je al verzekerd tegen ziektekosten in je eigen land. Soms moet je wel een verzekering in Nederland afsluiten. Of dat moet, hangt af van een paar dingen:

 • Waar je vandaan komt.
 • Of je naast je studie werkt of stage loopt.

Check de website van de Sociale Verzekeringsbank of je je in Nederland moet verzekeren. Goed om te weten: heb je geen recht op een zorgverzekering in Nederland? Dan kun je geen zorgverzekering aanvragen.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.

Misschien vind je dit ook interessant...