Naar inhoud

Studenten zorgverzekering: stel zelf samen

Als student je zorgverzekering uitzoeken: dat kan een hele klus zijn. FBTO heeft geen speciale studenten zorgverzekering. Maar onze zorgverzekering stel je ook als student heel makkelijk samen. Jij kiest namelijk zelf wat je verzekert. Daarom betaal je alleen voor wat jij kiest. En ben je goed verzekerd!

Maak je eigen studenten zorgverzekering

Een belangrijke onderdeel van je eigen studenten zorgverzekering is waarschijnlijk de prijs. Stel de zorgverzekering bij FBTO samen en betaal alleen voor wat je kiest. Kies je voor een uitgebreidere zorgverzekering met aanvullende zorg? Dan betaal je ook meer premie. Maar met een hoger eigen risico krijg je bijvoorbeeld weer korting op je premie. Kies je studenten zorgverzekering in 3 stappen:

Je basisverzekering: natura of restitutie

Wil je een basisverzekering met een scherpe premie? Kies dan voor een van onze naturapolissen: Basis of Basis Plus. Je krijgt dan 100% van je kosten vergoed als je naar een zorgverlener gaat met wie wij een contract hebben. Wil jij liever een zorgverlener kiezen zonder contract? Kies dan voor Basis Vrij. Je krijgt dan een restitutiepolis en betaalt iets meer premie. Dat betekent dat je bij alle ziekenhuizen en zorgverleners tot maximaal 100% van het marktconforme of wettelijke tarief vergoed krijgt.

Lagere premie? Kies een eigen risico

Je hebt altijd het verplicht eigen risico. Dat heeft de overheid bepaald. Maar daarnaast kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Een hoger vrijwillig eigen risico betekent een lagere premie voor je zorgverzekering.  Je hebt de volgende keuzes:

 • € 200,- vrijwillig eigen risico:
  • € 8,80 korting per maand op de basisverzekering Basis (naturapolis)
  • € 8,80 korting per maand op de basisverzekering Basis Plus  (naturapolis)
  • € 10,- korting per maand op de basisverzekering Basis Vrij (restitutiepolis)
 • € 500,- vrijwillig eigen risico:
  • € 22,- korting per maand op de basisverzekering Basis (naturapolis)
  • € 22,- korting per maand op de basisverzekering Basis Plus (naturapolis)
  • € 25,- korting per maand op de basisverzekering Basis Vrij (restitutiepolis)
Heb je zorg nodig? Dan betaal je zelf eerst alle medische kosten die je maakt vanuit de basisverzekering, tot je (verplicht) eigen risico op is.

Aanvullende zorg die bij jou past

Heb je aanvullende zorg nodig? Zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of zorg in het buitenland? Dan kun je je studenten zorgverzekering uitbreiden met aanvullende modules. Geen uitgebreide en dure pakketten, maar alleen de aanvullende zorg die bij jou past.

Je studenten zorgverzekering betalen

Je hebt je eigen studenten zorgverzekering samengesteld. Je kunt nu nog een aantal dingen zelf kiezen die gaan over het betalen van je verzekering. Betaal je de premie per maand? Dan kies je zelf op welk moment wij de premie van je rekening afschrijven. Kies uit 5 betaalmomenten. Bijvoorbeeld op het moment dat de studiefinanciering net binnen is.

Soms krijg je nota’s van bijvoorbeeld je eigen bijdrage of het eigen risico. Dat noemen we zorgkosten. Heb je een nota gekregen? Dan kun je die vanaf € 50,- gewoon betalen in termijnen.

Zorgtoeslag studenten zorgverzekering

Bij de overheid kun je zorgtoeslag aanvragen. Vaak heb je hier als student recht op. Denk je dat je recht hebt op zorgtoeslag om je studenten zorgverzekering te betalen? Vraag het dan via de website van de Belastingdienst. Toptip! Zorgtoeslag wordt vaak rond de 20e van de maand betaald. Pas het betaalmoment van je premie hier op aan.

Meer over je zorgverzekering

Een zorgverzekering kiezen. Student of niet, er komt een hoop op je af. Bekijk daarom eens onze blog, vol handige tips en informatie.