Naar inhoud

Kies zelf je betaalmoment voor de FBTO Zorgverzekering

Automatische incasso’s komen op de 1 of andere manier meestal op het verkeerde moment. Aan het einde van de maand bijvoorbeeld of juist tegelijkertijd met de rest van de rekeningen, terwijl je zelf per week salaris krijgt. Heel onhandig.

Daarom kun je bij FBTO zelf kiezen wanneer je de zorgpremie betaalt. Je kunt 5 verschillende momenten kiezen waarop het jou beste uitkomt.

Pas je betaalmoment aan in MijnFBTO

Wil je de datum waarop wij de premie van je rekening afschrijven aanpassen? Dat doe je makkelijk en snel via MijnFBTO.

  1. Log in en klik op je FBTO Zorgverzekering.
  2. Pas je verzekering aan door op de knop ‘Verzekering aanpassen’ te klikken.
  3. Aan het einde van stap 1 kies je makkelijk een ander betaalmoment. Dit kun je iedere maand aanpassen als je wilt.

Heb je nog geen MijnFBTO? Maak een account aan.

Incassodatum aanpassen Inloggen MijnFBTO

Kies zelf een dag in de maand waarop je de premie betaalt

Betaal je de premie voor de FBTO Zorgverzekering per maand? Dan kies je zelf een dag in de maand waarop we de premie van je rekening afschrijven. Je kunt kiezen uit:

  • 1e van de maand
  • 15e van de maand
  • 21e van de maand
  • 24e van de maand
  • 27e van de maand

Je betaalt de premie vooraf

Je betaalt de premie voor de maand die volgt. Kies je als betaalmoment de 1e van de maand? Dan betaal je voor dezelfde maand. Bijvoorbeeld: op 1 mei betaal je de premie voor mei. Kies je een andere datum dan de 1e van de maand? Dan betaal je de premie voor de volgende maand. Bijvoorbeeld: op 21 mei betaal je de premie voor juni.

Heb je nog geen FBTO Zorgverzekering?

Bereken je premie en sluit de zorgverzekering makkelijk en snel online af.

Veelgestelde vragen

Dat hangt af van wanneer je de FBTO Zorgverzekering afsluit. Doe je dat in de laatste 2 weken van december? Dan betaal je de eerste premie in januari. Meestal schrijven we dat bedrag af in de eerste 2 weken van januari. Dat gaat automatisch. Dat betaalmoment kun je niet zelf kiezen.

Sluit je je FBTO Zorgverzekering eerder af? Dan betaal je de eerste premie in december. Deze premie is natuurlijk wel voor januari 😀 Je betaalt de premie van je zorgverzekering altijd vooraf.

Wanneer je de volgende premie betaalt, dat bepaal je wel zelf. Je kunt 5 verschillende momenten kiezen waarop het jou beste uitkomt.

Soms heb je in januari dubbele kosten voor je zorgverzekering. Vaak gebeurt dat als je wisselt van verzekeraar. Er zijn 2 situaties die vaak voorkomen:

1. Premie oude én nieuwe verzekeraar

Je bent eind december overgestapt van je oude verzekeraar naar FBTO. In die drukke periode komt het wel eens voor dat je oude verzekeraar je opzegging nog niet heeft verwerkt. De kans is dan groot dan je oude én nieuwe zorgverzekeraar de zorgpremie in januari van je rekening afschrijven. Geen zorgen: de premie van je oude verzekeraar krijg je gewoon terug. Lees er meer over in onze blog dubbele zorgpremie.

2. Dubbele premie door FBTO afgeschreven

Je betaalt de premie voor je zorgverzekering altijd vooraf. Dat betekent dat je de premie voor januari in december zou moeten betalen. Maar je kunt tot en met 31 januari overstappen. Het kan het zijn dat je nog geen klant was op het moment dat we de incasso-opdrachten voor die maand verstuurden. Daarom betaal je in de 1e helft van de maand de premie voor januari. En later in de maand voor februari. Op het door jou gekozen betaalmoment in februari betaal je voor maart, enz.

In de maand januari kun je nog modules aan- of uitzetten. Soms moet je dan extra premie betalen. Of krijg je al betaalde premie terug. Dit verrekenen we binnen 2 weken nadat je de modules hebt aan- of uitgezet.

De modules Tand ongeval en Zorg in het buitenland kun je zelfs na januari nog aanzetten. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Dan ga je hier ook premie voor betalen. Dit verrekenen we met de premie van de volgende maand.

Een voorbeeld: zet je de module Tand ongeval op 15 februari aan? Dan gaat de module op 1 maart in. De premie voor de module wordt verrekend in de premie van maart.

Betaal je per jaar? Dan verrekenen we de nieuwe jaarpremie met wat je al hebt betaald. Binnen 2 weken krijg je een e-mail met een betaallink. Betaal je via automatische incasso? Dan schrijven we de premie binnen 2 weken af.