Naar inhoud

Kies zelf je betaalmoment voor de FBTO Zorgverzekering

Automatische incasso’s komen op de 1 of andere manier meestal op het verkeerde moment. Aan het einde van de maand bijvoorbeeld of juist tegelijkertijd met de rest van de rekeningen, terwijl je zelf per week salaris krijgt. Heel onhandig. Daarom kun je bij FBTO zelf kiezen wanneer je de zorgpremie betaalt. Je kunt 5 verschillende momenten kiezen waarop het jou beste uitkomt.

Pas je betaalmoment aan in MijnFBTO

Wil je de datum waarop wij de premie van je rekening afschrijven aanpassen? Dat doe je makkelijk en snel via MijnFBTO. Log in en klik op je FBTO Zorgverzekering. Pas je verzekering aan door op de knop ‘Verzekering aanpassen’ te klikken. Aan het einde van stap 1 kies je makkelijk een ander betaalmoment. Dit kun je iedere maand aanpassen als je wilt.

Heb je nog geen MijnFBTO? Maak een account aan.

Incassodatum aanpassen Inloggen MijnFBTO

Kies zelf een dag in de maand waarop je de premie betaalt

Betaal je de premie voor de FBTO Zorgverzekering per maand? Dan kies je zelf een dag in de maand waarop we de premie van je rekening afschrijven. Je kunt kiezen uit:

  • 1e van de maand
  • 15e van de maand
  • 21e van de maand
  • 24e van de maand
  • 27e van de maand

Je betaalt de premie voor de maand die volgt. Kies je als betaalmoment de 1e van de maand? Dan betaal je voor dezelfde maand. Bijvoorbeeld: op 1 mei betaal je de premie voor mei. Kies je een andere datum dan de 1e van de maand? Dan betaal je de premie voor de volgende maand. Bijvoorbeeld: op 21 mei betaal je de premie voor juni.

Kies je betaalmoment tijdens het afsluiten van de FBTO Zorgverzekering

Tijdens het afsluiten van de FBTO Zorgverzekering kies je in stap 3 de datum waarop wij de premie van je rekening mogen afschrijven. Jij kiest wat jou het beste uitkomt.

Let op: je betaalt de maandelijkse premie vooraf. Vraag je je zorgverzekering bijvoorbeeld aan per 1 januari 2022? Dan wordt halverwege januari de maandpremie voor januari afgeschreven. De maandpremie voor februari wordt afgeschreven op het betaalmoment die je hebt aangegeven. Het kan dus zijn dat we vlak na elkaar een premie afschrijven.

Heb je nog geen MijnFBTO? Maak een account aan.

Heb je nog geen FBTO Zorgverzekering?

Bereken je premie en sluit de zorgverzekering makkelijk en snel online af.