Naar inhoud

Module Spieren & Gewrichten

Met de module Spieren & Gewrichten heb je een verzekering voor fysiotherapie en oefentherapie Cesar/Mensendieck. Naast fysiotherapie, krijg je ook een vergoeding voor bijvoorbeeld oedeemtherapie of kinderfysiotherapie.

 • Premie vanaf: € 5,95 per maand
 • Vergoeding voor fysiotherapie en oefentherapie
 • Kies zelf je maximale vergoeding

De module Spieren & Gewrichten is een aanvullende module van de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december. De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Daarom kies je deze module

Vergoeding module Spieren & Gewrichten

De module Spieren & Gewrichten vergoedt per verzekerde maximaal € 350,- of € 200,- per kalenderjaar.
In de polisvoorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Kies je maximale vergoeding

Kies de hoogte van je maximale vergoeding per verzekerde, per kalenderjaar zelf. 
Basis
Basis Plus
Basis Vrij
€ 200,- Voor ongeveer 6 behandelingen
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
€ 350,- Voor ongeveer 10 behandelingen
Niet verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd

Online fysiotherapie via de FBTO Online Fysio app

Kies je voor de module Spieren & Gewrichten? Dan kun je gebruikmaken van onze app: FBTO Online Fysio.  In de app staan oefeningen voor nek- en schouderklachten, klachten door je zwangerschap of door je werk en enkelklachten. De app is een mooie aanvulling op ‘echte’ fysiotherapie.

Online fysiotherapie iets voor jou?

Het klinkt misschien een beetje gek: online fysiotherapie. Maar toch is het een mooie aanvulling op ‘echte’ fysiotherapie. 
FBTO Online Fysio app Lees er meer over
een vrouw doet de plank-oefening

Fysiotherapie bij een chronische aandoening

De overheid heeft een chronische lijst fysiotherapie gemaakt. Je fysiotherapeut beoordeelt of je aandoening hieraan voldoet en chronisch is. De eerste 20 behandelingen betaal je meestal zelf. Met de module Spieren & Gewrichten krijg je een vergoeding tot maximaal € 350,- of € 200,- per kalenderjaar, per verzekerde. Vanaf de 21e behandeling worden de kosten dan vergoed uit de basisverzekering. Let op! De basisverzekering heeft een eigen risico.

Fysiotherapie voor kinderen

De basisverzekering vergoedt fysiotherapie aan kinderen tot 18 jaar. Dit zijn 18 behandelingen per kalenderjaar, per indicatie. Staat de aanvullende module Spieren & Gewrichten aan? Dan krijg je een vergoeding voor de volgende behandelingen tot maximaal € 350,- of € 200,- per kalenderjaar, per verzekerde. Heeft je kind een chronische aandoening? Dan krijgt je kind alle behandelingen uit de basisverzekering betaald.

Bij wie kun je terecht?

Wij hebben afspraken met aanbieders van fysio- en oefentherapie Cesar/Mensendieck in Nederland die aan onze kwaliteitseisen voldoen en die goed op de kosten letten. Met deze zorgverleners sluiten wij contracten af. Voldoen zorgverleners aan onze kwaliteit? Dan staan ze in de Zorgzoeker. Ga je naar deze zorgverleners? Dan krijg je 100% van je behandeling vergoed.

Ga je naar een andere zorgverlener? Bekijk dan de vergoeding die je krijgt per behandeling in de lijsten met vergoedingen. Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Hieronder zie je hoeveel je vergoed krijgt:

Basis
Basis Plus
Basis Vrij
Vergoeding
Maximaal 65% vergoed van het gemiddeld gecontracteerde tarief
Maximaal 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerde tarief
Maximaal 100% vergoed van het wettelijk maximale of marktconforme tarief

Behandeling in het buitenland

Fysiotherapeutische behandelingen in het buitenland worden ook vergoed uit de module Spieren & Gewrichten als de zorgverlener voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Een fysiotherapeut rekent gemiddeld € 29,- tot € 35,- voor een standaard behandeling.

 • Kies je een vergoeding tot € 200,-?
  Dan krijg je ongeveer 6 behandelingen vergoed.
 • Kies je een vergoeding tot € 350,-?
  Dan krijg je ongeveer 10 behandelingen vergoed.

Nee, je betaalt alleen eigen risico voor zorg uit de basisverzekering. De module Spieren & Gewrichten is een aanvullende module. Voor zorg die je vergoed krijgt vanuit een aanvullende module, zoals fysiotherapie, betaal je geen eigen risico. Lees meer over verplicht en vrijwillig eigen risico.

Jawel. Bij een chronische indicatie krijg je meestal vanaf de 21e behandeling fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Een chronische indicatie krijg je van je fysiotherapeut. Heb je die niet? Dan krijg je geen vergoeding uit de basisverzekering. Je kunt voor de 1e 20 behandelingen wel een vergoeding krijgen uit de aanvullende module Spieren & Gewrichten.

Kinderen tot 18 jaar krijgen vanuit de basisverzekering meestal 18 fysiotherapeutische behandelingen vergoed per jaar.

Ja, je kunt bij iedere fysiotherapeut bij ons terecht. Kies je voor een fysiotherapeut waarmee we een contract hebben? Dan krijg je 100% van de kosten vergoed zolang ze nog binnen je vergoeding van module Spieren & Gewrichten vallen. Ga je naar een fysiotherapeut waarmee wij geen contract hebben? Dan krijg je soms minder vergoeding. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van je basisverzekering:

 • Basis: 65% vergoed van het gecontracteerde tarief
 • Basis Plus: 75% vergoed vergoed van het gecontracteerde tarief
 • Basis Vrij: 100% vergoed vergoed van het marktconforme tarief

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.