Naar inhoud

Vergoedingenlijst niet-gecontrac­teerde zorg 

Heb je een FBTO Zorgverzekering? En wil je naar een zorgverlener die geen contract met ons heeft? Dan kan het zijn dat je een lagere of helemaal geen vergoeding krijgt.

Minder vergoed bij zorgverlener zonder contract

  • Basis
    Met basisverzekering Basis krijg je 65% vergoed van het gemiddeld gecontracteerde tarief dat we betalen aan zorgverleners met wie wij wel een contract hebben.
  • Basis Plus
    Met basisverzekering Basis Plus krijg je 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerde tarief dat we betalen aan zorgverleners met wie wij wel een contract hebben.
  • Basis vrij
    Met basisverzekering Basis Vrij krijg je meestal maximaal 100% vergoed tot het marktconforme of wettelijke tarief als je zorgverlener geen afspraken met ons heeft. Het marktconforme tarief is wat passend is op de Nederlandse markt voor een bepaalde behandeling. Er zijn twee uitzonderingen: krijg je zorg via Wijkverpleging of GGZ? En heeft de zorgverlener geen contract met ons? Dan krijg je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.

In de zorgzoeker vind je de zorgverleners waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Meer informatie vind je in de voorwaarden.

Vergoedingenlijsten van 2024

Hoeveel je precies vergoed krijgt, zie je hieronder in de vergoedingenlijsten. In de vergoedingenlijsten staan de maximale tarieven die wij vergoeden voor niet-gecontracteerde zorg. Staat er in de vergoedingenlijst 'Op aanvraag'? Neem dan contact met ons op.

Vergoedingenlijsten van andere jaren

Bekijk hier de documenten van 20232022 en 2021.