Naar inhoud

Module Zorg & Herstel

Met de module Zorg & Herstel verzeker je je aanvullend voor bijvoorbeeld een logeerhuis, tweede arts online, een second opinion door Royal Doctors en abonnementskosten voor personenalarmering.

De module Zorg & Herstel is een aanvullende module van de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Daarom kies je deze module

  • Premie: € 1,25 per maand
  • Vergoeding bij ziekte en herstel
  • Online EHBO-cursus
Bereken je premie 2 minuten

Vergoeding module Zorg & Herstel

De module Zorg & Herstel vergoedt per verzekerde maximaal € 750,- per kalenderjaar.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Andere dekking?

Kies een andere aanvullende module voor extra vergoedingen:

Wat is de module Zorg & Herstel?

De module Zorg & Herstel vergoedt een aantal specifieke kosten bij ziekte en herstel. Denk aan een vergoeding voor overnachtingen in een logeerhuis, zoals een Ronald McDonald huis of een ander gasthuis voor meeverzekerde gezinsleden. Krijgt een van de volwassenen in het gezin te maken met een ziekenhuisopname of een tijdelijke ernstige bewegingsbeperking? Dan heb je recht op een vergoeding van € 75,- per dag voor de kosten van gezinszorg zoals een medewerker van de thuiszorg, tussenschoolse opvang voor kinderen en een uitlaatservice voor je hond.

Hieronder staat wat je nog meer vergoed krijgt uit deze module. In de vergoedingenzoeker lees meer over de vergoedingen:

  • Second opinion (door Royal Doctors)
  • Abonnementskosten bij personenalarmering
  • Overgangsconsulent
  • Overnachtings- en vervoerskosten bij expertisebehandeling in het buitenland
  • Tweede arts online

Veelgestelde vragen

Een second opinion regel je gemakkelijk via het FBTO Zorgteam. Je hebt hiervoor wel een verwijzing van je specialist of huisarts nodig. Lees meer over second opinion.

Bij tweede arts online krijg je online antwoord op je medische vragen. Bijvoorbeeld als je kind ineens een gekke uitslag heeft. Je legt de situatie uit aan een arts en stuurt eventueel een foto mee. Vervolgens krijg je een persoonlijke en deskundige uitleg waarmee je eventueel naar je eigen arts kunt. Lees meer over tweede arts online.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Bij FBTO geldt geen wachttijd. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten voordat je de nota’s vergoed krijgt. De vergoeding die je krijgt moet natuurlijk wel verzekerd zijn door de basisverzekering of aanvullende module(s) die je aan hebt staan.

Let op! Krijg je de vergoeding uit een aanvullende module? Kijk dan naar de ingangsdatum van de module. Bij declaraties kijken we naar de behandeldatum en niet naar de datum van de nota.

Documenten

Lees alles over de aanvullende modules in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.