Naar inhoud

Counseling

Heb je een FBTO Zorgverzekering met de module Zorg & Herstel? Dan kun je een vergoeding krijgen voor counseling. Dit is hulpverlening voor een korte periode. Een counselor helpt mensen die privé, in hun relatie of op het werk in een situatie zitten die pijnlijk, ongemakkelijk of ongewenst is.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.
2024
Basisverzekering
Nee
Aanvullende module
Zorg & Herstel
Eigen risico
Nee

Veelgestelde vragen

Vanuit de basisverzekering is er geen vergoeding voor counseling. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Zorg & Herstel.

De module Zorg & Herstel vergoedt maximaal € 500,- voor counseling 
Je krijgt de kosten van individuele (persoonlijke) begeleiding, counseling vergoed. De vergoeding is per kalenderjaar, per verzekerde. De counselor moet een geldige AGB-code hebben en aangesloten zijn bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counseling (ABvC). Ga je naar een counselor die niet is aangesloten bij de ABvC? Dan krijg je geen vergoeding.

Goed om te weten, de module Zorg & Herstel vergoedt maximaal € 1500,- per kalenderjaar. Je krijgt misschien minder dan € 500,- vergoed als je dit jaar al eerder zorg uit de module hebt gebruikt. In Zorggebruik zie je precies hoeveel je nog vergoed krijgt.  

Bekijk ook de vergoeding in 2023.

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Je hebt geen eigen bijdrage.

Je kunt terecht bij een counselor die is aangesloten bij de ABvC.

Je hebt geen verwijzing nodig.

Nee, je hoeft vooraf geen toestemming aan te vragen.

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20232022, of 2021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!