Met personenalarmering kun je in een noodgeval verbinding maken met directe hulp.
Soms krijg je een vergoeding voor personenalarmering. In deze gevallen krijg je een vergoeding:
Je krijgt een vergoeding voor:
Ook krijg je 1 keer een vergoeding voor de installatie en de instructie van de personenalarmering bij je thuis. Je krijgt de vergoeding maar 1 keer, dus niet per kalenderjaar. Ga je verhuizen? Dan krijg je wel opnieuw een vergoeding.
Neem dan contact op met de leverancier van je alarm. Hebben we geen contract meer met deze leverancier? Ga dan naar een leverancier waar we wel afspraken mee hebben gemaakt. Deze vind je met de FBTO Zorgzoeker.
* Tot max. 65% of 75% van het gemiddeld tarief dat wij hebben afgesproken (gecontracteerd tarief).
** Tot max. 100% van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief). Is dat er niet? Dan van het marktconforme tarief.
De zorgverleners met een contract vind je met de FBTO Zorgzoeker. Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Bekijk dan de maximale tarieven die wij vergoeden.
Wat vergoeden we niet?
Je krijgt geen vergoeding voor:
Met de aanvullende module Zorg & Herstel krijg je voor abonnementskosten voor personenalarmering samen met andere vergoedingen tot maximaal € 750,- vergoed. Wij vergoeden de abonnementskosten voor personenalarmering bij onze leveranciers met een contract.
Let op! Onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.
De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.
Ga je naar een leverancier waarmee we een contract hebben? Dan bepaalt de leverancier of je recht hebt op een vergoeding. Dat doet de leverancier door je vragen te stellen via een online formulier. Zo brengt de leverancier je persoonlijke medische situatie in kaart. Afhankelijk van je situatie krijg je een vergoeding.
Ga je naar een leverancier waarmee we geen contract hebben? Dan heb je een verwijzing van de huisarts nodig.
Ga je naar een leverancier waarmee we geen contract hebben? Dan heb je eerst toestemming van ons nodig.
Ga je naar een leverancier waarmee we wel een contract hebben? Dan is toestemming niet nodig.
Voor personenalarmering kun je naar een leverancier waarmee wij een contract hebben. De gecontracteerde leverancier beoordeelt of iemand hiervoor in aanmerking komt. Je vindt een gecontracteerde leverancier in de FBTO Zorgzoeker. Je krijgt geen vergoeding voor abonnementskosten als je naar een leverancier gaat waar wij geen contract mee hebben.
Ja, je betaalt eigen risico als je naar een leverancier gaat waarmee we geen contract hebben.
Ga je naar een leverancier waarmee we wel een contract hebben? Dan betaal je geen eigen risico. Er is ook geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico als je een vergoeding krijgt voor de abonnementskosten uit de module Zorg & Herstel.