Naar inhoud

EHBO- en reanimatie­cursus

Heb je een FBTO Zorgverzekering met de module Zorg & Herstel? Dan kun je een vergoeding krijgen voor een EHBO- en reanimatiecursus. Bij deze cursus leer je hoe je eerste hulp kunt geven. Via een basiscursus reanimatie leer je hoe je kunt helpen als iemand bijvoorbeeld bewusteloos raakt of een hartstilstand krijgt.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.
2024
Basisverzekering
Nee
Aanvullende module
Zorg & Herstel
Eigen risico
Nee

Veelgestelde vragen

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor een (online) EHBO-cursus.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel?

Met de aanvullende module Zorg & Herstel vergoeden wij per verzekerde de kosten van de volgende EHBO- en reanimatiecursussen:

  • een EHBO-cursus (ook herhaal- of vervolgcursus) die opleidt tot het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis of het certificaat Eerste Hulp van het Rode Kruis
  • een cursus eerste hulp bij kinderongevallen (ook herhaal- of vervolgcursus) die opleidt tot het certificaat van het Oranje Kruis of het certificaat van het Rode Kruis 
  • een cursus reanimatie & AED (e-learning) (ook herhaalcursus)

Je betaalt de cursus vooraf zelf. Je stuurt de rekening of het bewijs van deelname naar FBTO. Wij betalen de kosten daarna aan je terug.

Let op: onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding van € 1500,- per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wat vergoeden we niet
Je krijgt geen vergoeding voor de kosten van bedrijfshulpverleningscursussen (waaronder EHBO-cursussen voor kinderen die nodig zijn voor de Wet kinderopvang).

Bekijk ook de vergoeding in 2023.

Nee, je betaalt voor een vergoeding uit de aanvullende module geen eigen risico.

Je hebt geen eigen bijdrage.

Je kunt naar een opleidingsinstituut dat is geregistreerd bij de Nederlandse Reanimatieraad (NRR). Of voldoet aan de Nederlandse EHBO-richtlijnen.

Nee, je mag rechtstreeks contact opnemen met een zorgverlener.

Nee, je hoeft vooraf geen toestemming aan te vragen.

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20232022, of 2021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!