Naar inhoud

Basisverzekering Basis

De FBTO Zorgverzekering Basis is een naturapolis. Voor sommige hulpmiddelen hebben we afspraken met 1 leverancier. Maar je betaalt een scherpe premie voor je zorgverzekering. En je regelt alles voor je verzekering makkelijk en snel online. Zo heb jij je zorg in eigen hand.

 • € 126,95 per maand
 • Je kunt in 2023 gewoon naar alle ziekenhuizen
 • Kies uit 4 aanvullende modules

FBTO Zorgverzekering Basis

Basis is de zorgverzekering met een scherpe premie. Meer weten over Basis? Bekijk dan de video.

Wat is de basisverzekering FBTO Zorgverzekering Basis?

Basis is onze naturapolis met een zeer scherpe premie. Je hebt iets minder keuze uit aanvullende modules en leveranciers van hulpmiddelen dan bij Basis Plus of Basis Vrij. Hierdoor is je premie een stuk lager! Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van wie je de zorg krijgt. Bij Basis zit dat zo: 

 • Zorgverlener die een contract heeft met ons
  Je krijgt 100% vergoed als je behandeling verzekerd is.
 • Zorgverlener die géén contract heeft met ons
  Je krijgt een vergoeding van 65%  van het gemiddelde tarief dat we vergoeden aan zorgverleners met een contract of wettelijke tarief, als je behandeling verzekerd is. 

In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Voor sommige hulpmiddelen kun je naar 1 leverancier

Goed om te weten: voor sommige hulpmiddelen hebben wij afspraken met 1 leverancier. Alleen als je bestelt bij die leverancier krijg je 100% vergoeding. Heb jij hulpmiddelen nodig? Bijvoorbeeld voor visuele hulpmiddelen (zoals een blinden taststok), verpleging en verzorging (zoals een douchestoel) of mobiliteit (zoals een rolstoel)? Kijk dan goed in onze vergoedingenzoeker waar je terecht kunt. Of lees meer over online hulpmiddelen bestellen.

Wij staan online voor je klaar

Wil je iets aanpassen, een zorgnota declareren of heb je een vraag? Met FBTO Zorgverzekering Basis staan we online voor je klaar via WhatsApp op 06 82 75 67 58, chat en MijnFBTO

Wil je een hogere vergoeding?

Kijk dan eens bij Basis Vrij of Basis Plus. Of bekijk alle verschillen tussen Basis, Basis Vrij en Basis Plus.

Bij welke zorgverleners kun je terecht?

Elk jaar maken we afspraken over de kwaliteit, bereikbaarheid en prijs van zorg met onze zorgverleners. Wil je weten met welke zorgverleners we een contract hebben? Kijk dan in de FBTO Zorgzoeker. Wil je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je 65% vergoed van het gemiddelde tarief dat we betalen aan zorgverleners met een contract. Alle tarieven staan in een handig overzicht. Bekijk de tarieven voor 2023.

Kies de modules voor je zorgverzekering

Wil je extra vergoedingen naast je basisverzekering? Kies dan uit aanvullende modules als je de FBTO Zorgverzekering Basis afsluit.

Deze modules sluit je tijdens het jaar af

Wil je tijdens het jaar toch extra zorg verzekeren? Deze modules zet je het hele jaar aan:

Veelgestelde vragen

Jij weet het beste welke zorgverzekering bij je past. Zoek je een basisverzekering met naturapolis? En wil je niet teveel premie betalen? Dan kan Basis iets voor jou zijn. Je kunt bij alle zorgverleners met een contract terecht. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Je krijgt dan een vergoeding van de kosten van 65% van het gemiddelde tarief dat we betalen aan zorgverleners met een contract. Je vindt alle zorgverleners met een contract in de FBTO Zorgzoeker. Goed om te weten: als je de FBTO Zorgverzekering Basis hebt, kun je sommige hulpmiddelen online bestellen bij 1 leverancier.

Ja, bij FBTO kun je altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. Geen zorgen, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Wil je naar een zorgverlener zonder contract? Hoeveel je dan vergoed krijgt, ligt aan de basisverzekering die je hebt:

 • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan krijg je maximaal 65% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief.
 • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Plus? Dan krijg je maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief. Is je behandeling duurder? Dan betaal je het verschil zelf.
 • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Vrij? Dan krijg je 100% van het wettelijke of marktconforme tarief vergoed als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Er zijn twee uitzonderingen:
 • Verpleging en verzorging in eigen omgeving (wijkverpleging). Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.
 • GGZ. Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed. 

Ga je naar een zorgverlener zonder contract? En is de behandeling verzekerd? Dan krijg je bij de FBTO Zorgverzekering Basis een vergoeding van maximaal 65% van het gemiddelde tarief dat we vergoeden aan zorgverleners met een contract. De rest betaal je zelf. Goed om te weten: ga je naar een zorgverlener waar we wel een contract mee hebben? Dan krijg je 100% vergoed als je behandeling verzekerd is. Zoek een gecontracteerde zorgverlener bij jou in de buurt via de Zorgzoeker. Wil je weten welke zorgverlener het beste bij je past? Het FBTO Zorgteam kan je helpen.

Wil je toch graag naar een zorgverlener zonder contract? Maar ga je niet omdat het bedrag dat je zelf moet betalen je tegenhoudt? Dan kan dat een hinderpaal zijn. Als je een FBTO Zorgverzekering Basis hebt kun je bij ons een verzoek indienen om de vergoeding van maximaal 65% te verhogen. Geef dan via het klachtenformulier aan waarom het bedrag dat je zelf moet betalen je tegenhoudt. En waarom dat een hinderpaal is voor jou. We vertellen je binnen 4 weken of wij een hogere vergoeding kunnen bieden. De hogere vergoeding is maximaal 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.