Naar inhoud

Basisverzekering Basis

De FBTO Zorgverzekering Basis is onze zorgverzekering met de laagste premie. En je regelt alles voor je verzekering makkelijk en snel online. Zo heb jij je zorg in eigen hand.

  • De scherpste premie van Nederland in 2024 met € 131,95 per maand
  • Met handige online zorgtools
  • En Blijmakers waar je blij van wordt 😊

FBTO Zorgverzekering Basis

Basis is de zorgverzekering met een scherpe premie. Meer weten over Basis? Bekijk dan de video.

Wat vergoedt FBTO Zorgverzekering Basis?

Basis is onze naturapolis met een zeer scherpe premie. Je hebt iets minder keuze uit aanvullende modules. Daarnaast hebben we voor sommige hulpmiddelen afspraken met 1 leverancier. En is de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg lager dan bij Basis Plus of Basis Vrij. Hierdoor is je premie een stuk lager!

Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van wie je de zorg krijgt. Bij Basis zit dat zo:

  • Je zorgverlener heeft een contract met ons
    Je krijgt 100% vergoed.
  • Je zorgverlener heeft géén contract met ons
    Je krijgt een vergoeding van 65% van het gemiddelde tarief dat we vergoeden aan zorgverleners met een contract of wettelijke tarief. De tarieven hebben we in een handig overzicht gezet. Bekijk de tarieven voor 2024.

Voor de meeste vergoedingen uit de basisverzekering heb je een eigen risico. Check het in het vergoedingenoverzicht. In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Wil je een hogere vergoeding?

Kijk dan eens bij Basis Vrij of Basis Plus. Of bekijk alle verschillen tussen Basis, Basis Vrij en Basis Plus.

Bij welke zorgverleners kun je terecht?

Ga je naar een zorgverlener? Naar het ziekenhuis bijvoorbeeld of een apotheek? Check dan eerst de Zorgzoeker.

Hier vind je alle zorgverleners waarmee wij afspraken hebben. Met een aantal ziekenhuizen hebben we zelfs een contract voor meerdere jaren afgesloten.

Wil je extra vergoedingen bij je basisverzekering?

Kies dan uit aanvullende modules als je de FBTO Zorgverzekering Basis afsluit.

* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Extra zorg nodig tijdens het jaar?

Dat kan! Zet de onderstaande aanvullende module aan. Dit kan op elk moment. De module gaat op de 1e van de volgende maand in. 

* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Veelgestelde vragen

Met een naturapolis worden de zorgkosten die je maakt helemaal vergoed als je kiest voor een zorgverlener waar je zorgverzekeraar een contract mee heeft. Houd er wel rekening mee dat er voor de meeste vergoedingen een verplicht eigen risico geldt.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, betekent dit absoluut niet dat je als Amsterdammer alleen terecht kunt in een ziekenhuis in Alkmaar. Of dat je wonend in Harlingen naar een ziekenhuis in Groningen moet. Er is er altijd wel een ziekenhuis in de buurt waar je terecht kunt.

Wil je toch naar een zorgverlener waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft, terwijl je alleen de basisverzekering hebt? Dan krijg je niet 100% van het bedrag vergoed. In dat geval vergoeden we 65% (Basis) of 75% (Basis Plus) van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Houd er wel rekening mee dat er voor de meeste vergoedingen een verplicht eigen risico geldt.

Dan krijg je 65% vergoed van het gemiddelde tarief dat we betalen aan zorgverleners met een contract. Alle tarieven staan in een handig overzicht. Bekijk de tarieven voor 2024.

Goed om te weten, wil je naar een zorgverlener zonder contract? Maar kun je niet omdat het bedrag dat je zelf moet betalen bijvoorbeeld te hoog is? Dan noemen we dat een hinderpaal. Je kunt bij ons een verzoek indienen om de vergoeding van maximaal 65% te verhogen. Geef dan via het klachtenformulier aan waarom het bedrag dat je zelf moet betalen je tegenhoudt. We vertellen je binnen 4 weken of wij een hogere vergoeding kunnen bieden. De hogere vergoeding is maximaal 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief.

Meestal gaan de zorgnota's bij ons rechtstreeks naar de zorgverlener waar wij een contract mee hebben. Je hoeft ze niet voor te schieten. Krijg je toch een zorgnota? Dan betalen we die binnen 2 werkdagen aan je terug. Je declareert de nota's heel makkelijk via de FBTO Zorg app of MijnFBTO.

Goed om te weten: stuur je je nota met de post? Dan betalen we je binnen 10 werkdagen terug.

Kinderen tot 18 jaar krijgen de meeste behandelingen bij de fysio gewoon vergoed uit de basisverzekering.

Ben je ouder dan 18? Dan is dit meestal niet meer zo. Gelukkig kun je de kosten voor een fysiotherapeut verzekeren op de module Spieren & Gewrichten.

Overstappen is simpel. 😊 Als je voor 1 januari 2024 een zorgverzekering bij ons afsluit, zeggen wij automatisch je oude verzekering op. Dus geen papierwinkel voor jou! Ook als je medische klachten hebt kun je gewoon overstappen. Zorgverzekeraars mogen namelijk niemand weigeren voor een basisverzekering.

Goed om te weten, wil je een aanvullende verzekering? Dan mag een verzekeraar wel naar je gezondheid vragen. FBTO doet dit trouwens niet, we verzekeren iedereen!

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.