Naar inhoud

Module Tand basis afsluiten

Je bent tot € 250,- verzekerd. Interessant als je bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts gaat. En geen dure behandelingen verwacht.

 • Premie vanaf: € 9,50 per maand
 • Onze voordeligste module Tand
 • Voor de meest voorkomende tandartsbehandelingen

Je kiest de module gelijk met je FBTO Zorgverzekering. De module blijft aan staan tot en met 1 januari. De premie is afhankelijk van je leeftijd. 

Dit vergoedt de module Tand basis

Oh nee, een gaatje! Vervelend. Gelukkig is de schade meestal zo hersteld. Je krijgt 75% van je tandartsrekening vergoed, tot maximaal € 250,- per jaar.

Goed om te weten, je kunt deze module niet aanzetten bij Basis Plus en Basis Vrij.

In de polisvoorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is. 

Meer verzekeren?

Wil je een hogere vergoeding? Bijvoorbeeld € 500,- of € 750,-? Of wil je je hele tandartsrekening vergoed krijgen? Kies dan voor de module Tand.

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Daarom kies je deze module

Andere zorg nodig?

Kies een extra aanvullende module voor andere vergoedingen:

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Veelgestelde vragen

Je hebt veel keuze bij FBTO. Je kunt kiezen uit een vergoeding van € 250,-, € 500,- of € 750,-. We snappen dat het lastig is om te kiezen. Misschien helpen deze voorbeelden je.

 • Je verwacht weinig tot geen tandzorg
  Als je bijvoorbeeld maar 1 of 2 keer per jaar voor een controle naar de tandarts gaat, kun je kiezen voor € 250,- vergoeding. Heb je toch een gaatje? Dan lukt dat met € 250,- vergoeding ook nog steeds.
 • Je verwacht iets meer tandzorg
  Soms heb je het ene jaar meer tandzorg nodig dan het andere. Vind jij het moeilijk in te schatten wat jou komend jaar staat te wachten? Dan is € 500,- vergoeding een optie. Je hebt dan een ruime vergoeding en hoeft je geen zorgen te maken als er onverwacht toch meer zorg nodig is.
 • Je verwacht veel tandzorg
  Heeft jouw gebit veel zorg nodig? En maak jij je liever geen zorgen om de vergoeding? Dan kun je voor € 750,- per jaar kiezen. Je bent dan ook verzekerd voor behandelingen die wat duurder zijn. Zoals verdoving, implantaten en chirurgische ingrepen.

Ja, voor een behandeling met een M-code (behalve M05 en M40) krijg je een vergoeding. Deze code staat op de nota van je tandarts of mondhygiënist. Bij preventieve mondzorg gaat het om voorlichting, instructies en behandelingen om te voorkomen dat je problemen krijgt met je gebit. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van tandplak en tandsteen (gebitsreiniging). 

Goed om te weten, soms voert een mondhygiënist ook tandvleesbehandelingen uit. Dat zijn behandelingen met een T-code. Het zijn geen preventieve behandelingen en ze worden niet vergoed met de module Tand Basis.

Dat hangt af van je leeftijd. Ben je 18 jaar of ouder? Dan wordt dit niet meer vergoed uit de basisverzekering. Je betaalt die rekening zelf. Je kunt je hiervoor wel verzekeren met de module Tand basis of de module Tand. 

Nee, dat is niet nodig. De tandarts voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed door de basisverzekering. Het gaat dan bijvoorbeeld om controles, het maken van foto’s en fluoridebehandelingen. Maar ook wortelkanaalbehandelingen en het vullen van gaatjes wordt gewoon vergoedt.

Goed om te weten, een beugel wordt niet vergoed. Hiervoor kun je je wel extra verzekeren met de module Gezichtszorg & Orthodontie. Je krijgt dan een gedeelte van de kosten voor een beugel voor je kind vergoed.

Geen probleem! Je kunt je nota’s standaard in termijnen betalen. Dit kost je niks extra. Je regelt het heel gemakkelijk zelf via Zorggebruik.

 1. Ga naar Meer informatie in Zorggebruik
 2. Kies Betalen in delen
 3. Kies je termijnbedrag vanaf € 25,- per maand
 4. Klik op OK 

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.