Naar inhoud

Regel je verzekeringen in MijnFBTO

In MijnFBTO regel je makkelijk en snel je FBTO verzekeringen en bankzaken zelf. Pas bijvoorbeeld je persoonlijke gegevens aan. Of zet modules van je verzekering aan en uit. Heb je nog geen MijnFBTO? Maak dan een account aan. Dat regel je in een paar makkelijke stappen. Of log direct in! Hier vind je handige informatie over MijnFBTO. Bijvoorbeeld over schade melden en hoe je zorgnota's declareert.

Dit regel je in MijnFBTO

 • Je verzekeringen bekijken
 • Je persoonlijke gegevens aanpassen
 • Modules aan- en uitzetten
 • Je kind bijschrijven op je zorgpolis
 • Schade melden en zorgnota’s declareren
Aanmelden voor MijnFBTO Account aanmaken

Zo zet je modules aan- en uit

De meeste modules kun je het hele jaar door aan- en uitzetten. Log in op MijnFBTO en volg de stappen:

 1. Kies de verzekering die je wilt aanpassen.
 2. Klik op de button ‘Verzekering aanpassen’ onder je polisdetails. Of in de kolom ‘Direct regelen’.
 3. Pas je verzekering aan zoals jij dat wilt.
 4. Klik op ‘Samenvatting en akkoord’.
 5. In het overzicht zie je de aanpassing(en) die je hebt gedaan. Klik op ‘Pas mijn verzekering aan’.
 6. Je verzekering is aangepast! Je krijgt een bevestiging per e-mail.

Zorgnota declareren in MijnFBTO

Heb je een nota van je zorgverlener gekregen? Dan kun je die bij ons declareren. Log in op MijnFBTO, klik in het menu op 'Zorgnota declareren' en volg de stappen:

 1. Upload een .jpg- of .pdf-bestand van je nota.
 2. Kies aan wie we de nota moeten betalen: aan jou of aan de zorgverlener.
 3. Geef aan of je een ongeluk hebt gehad door de schuld van iemand anders. En of de ziektekosten komen door dit ongeval.
 4. Klik op ‘Samenvatting en akkoord’.
 5. Ga akkoord met de voorwaarden voor het declareren van mijn zorgnota('s).
 6. Klik op ‘Verstuur je zorgnota’.
 7. Je zorgnota is gedeclareerd! Je krijgt een e-mail als je we je nota hebben verwerkt.

Let op! Je gedeclareerde zorgnota’s worden niet in MijnFBTO opgeslagen. Zodra de nota is verwerkt, kun je de zorgkosten bekijken door in te loggen met DigiD.

Meld je schade makkelijk via MijnFBTO

Schade is nooit leuk! Maar gelukkig kun je schade makkelijk en snel melden via MijnFBTO. Log in op MijnFBTO, klik in het menu op 'Schade melden' en volg de stappen:

 1. Kies op welke verzekering je schade moet melden.
 2. Geef antwoord op de vragen die we stellen over je schade.
 3. Klik op ‘Samenvatting en akkoord’.
 4. In het overzicht zie je de antwoorden die je hebt gegeven.
 5. Ga akkoord met de voorwaarden en de verplichtingen bij schade melden die in de voorwaarden zijn vermeld.
 6. Klik op ‘Schade melden’.
 7. Je schade is gemeld! Je krijgt een bevestiging per e-mail. 

Zo meld je je aan voor MijnFBTO

Ben je klant bij FBTO? En staat de verzekering op jouw naam? Meld je dan aan voor MijnFBTO. Dat is in een paar stappen geregeld. Bekijk de video of ga direct aan de slag.
 1. Ga naar Account aanmaken voor MijnFBTO.
 2. Maak een account aan met het e-mailadres en de persoonsgegevens die bij ons bekend zijn.
 3. Je krijgt een activeringscode per e-mail of post. Activeer je account. Gebruik ook hier de gegevens die je hebt gebruikt bij het aanmaken. Klik op 'Direct activeren'.
 4. Klaar! Je kunt nu inloggen en je verzekeringen regelen in MijnFBTO.

Let op! Je partner of kind(eren) kunnen zich alleen aanmelden voor MijnFBTO als ze zelf een verzekering op hun eigen naam hebben bij FBTO. Woon je niet in Nederland? Neem dan even contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Weet je de inloggegevens niet meer? Klik op het icoon van MijnFBTO en klik op de link ‘E-mailadres vergeten’ of ‘Wachtwoord vergeten’. Deze links vind je bij het inlogscherm van MijnFBTO.

Dat doe je in 2 stappen:

 1. Meld je aan. Dat doe je via mijn.fbto.nl/account-aanmaken. Vul de gegevens in waarmee je bij FBTO bekend bent en klik op ‘Account aanmaken’.
 2. Je krijgt een activeringscode per e-mail of post. Ga dan naar mijn.fbto.nl/account-activeren. Vul ook hier de gegevens in waarmee je het account hebt aangemaakt en klik op ‘Direct activeren’.

Let op bij het aanmelden dat je het e-mailadres én de persoonsgegevens (voorletters, adres, geboortedatum) gebruikt die bij ons bekend zijn. Dan kun je na het aanmelden direct inloggen.

Je hebt je activeringscode per e-mail of post gekregen. Ben je je activeringscode kwijt? Kijk dan eerst of de e-mail niet in je ‘ongewenste e-mail’ map zit. Je kunt makkelijk een nieuwe activeringscode aanvragen.

We gaan zorgvuldig om met je privacy en je persoonlijke gegevens. Daarom heb je toegang tot MijnFBTO via een beveiligde verbinding die begint met: https://inloggen.fbto.nl. Wil je inloggen? Kijk dan even of de adresregel in je browser begint met https:// … Je weet dan dat de site beveiligd is. Dit kun je ook zien aan het slotje in je browser.

Met je unieke e-mailadres en wachtwoord kun je bij je persoonlijke gegevens in MijnFBTO. Je kunt alleen wijzigingen doorgeven als je bent ingelogd. Je krijgt van elke aanpassing een bevestiging per e-mail. Houd de combinatie van je unieke e-mailadres en wachtwoord voor jezelf. Dan kun jij ook als enige bij je persoonlijke gegevens.

Zelf kun je je computer tegen indringers beschermen met een virusscanner, een firewall en zogeheten ‘anti spyware’. Zorg ervoor dat deze software up-to-date is. Gebruik je internet via een draadloos netwerk? Stel dan een beveiliging in. Je internet provider kan je daarbij helpen. Installeer geen illegale of onbekende software. Gebruik een spam filter en open geen verdachte e-mails, maar verwijder deze direct.

Ga naar fbto.nl. Klik op het icoon van MijnFBTO (dat is met het poppetje). Je vindt het rechts bovenaan je scherm. Je komt dan op een site die begint met https://mijn.fbto.nl. Dit is de beveiligde online klantomgeving van FBTO. Dat de site beveiligd is, zie je aan de afbeelding van het slotje in je browser.