Naar inhoud

Betalingsachterstand bij schade­verzekeringen

Voor jouw FBTO schade­verzekering betaal je premie. Dit betaal je iedere maand, of in 1 keer voor het hele jaar. Het niet betalen van je premie noemen we betalings­achterstand. Je leest hier wat je moet doen als je een betalings­achterstand hebt.

Heb je een zorgverzekering? Lees dan hier meer over een betalingsachterstand bij een zorgverzekering.

Wat gebeurt er als je een betalings­achterstand hebt?

  1. Je krijgt een betalingsherinnering.
    Betaal je achterstand zo snel mogelijk aan FBTO als je de betalings­herinnering hebt ontvangen.
  2. Heb je je premie uiteindelijk niet op tijd betaald?
    Dan stoppen wij de verzekering. En we schakelen een incassobureau in. De incassokosten kunnen flink oplopen. Die kosten betaal jij.
  3. Hebben wij je verzekering gestopt en heb je alle premie betaald?
    Dan kun je een nieuwe verzekering aanvragen. Wij beoordelen je aanvraag. Je hoort binnen 2 werkdagen of FBTO je aanvraag accepteert.

FBTO incasseert je premie

Heb je een schadeverzekering van FBTO? Dan incasseren we je premie. Lukt het FBTO niet om de premie van je rekening af te schrijven? Dan proberen we het 7 dagen later nog eens. Als het dan nog niet lukt, verwachten we dat je de premie zelf naar ons overmaakt.

Betaal je achterstand aan FBTO

Je kunt de premie die je niet hebt betaald overmaken naar FBTO. FBTO heeft verschillende rekeningnummers.

Schadeverzekeringen

Je polisnummer begint met 30
Gebruik dan dit rekeningnummer: NL97 INGB 0007 3080 00

Je polisnummer begint met een ander getal
Gebruik dan dit rekeningnummer: NL23 RABO 0335 4787 00

Je polisnummer staat in MijnFBTO
Weet je je polisnummer niet meer? Geen probleem. Ga naar MijnFBTO en open je verzekering. Klik daarna op 'Bekijk polisdetails' of 'Polisdetails'. Goed om te weten: bij FBTO is een polisnummer hetzelfde als een contractnummer. 

Zorgverzekeringen

  • NL47 INGB 000 000 30 54

Bij het kenmerk vul je jouw relatienummer in. Je relatienummer vind je in MijnFBTO of in de herinnering die we je stuurden. Let op! Moet je met spoed betalen? En heb je zelf een ING of Rabobank rekening? Maak het geld dan over naar ons rekeningnummer van dezelfde bank. Dat gaat sneller. Heb je geen ING of Rabobank rekening? Kies dan voor het rekeningnummer van ING. 

Heb je een motor- of autoverzekering?

Heb je een FBTO Autoverzekering of een FBTO Motorverzekering? Dan is de volgende informatie ook handig.

Je rijdt onverzekerd rond. Wat is het risico?

Schade die je aan anderen toebrengt is niet verzekerd. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Denk hierbij alleen maar aan het veroorzaken van blijvend letsel. Dat is een behoorlijk groot risico. Vandaar dat de WA verzekering voor je auto verplicht is. De RDW controleert regelmatig of je auto wel verzekerd is. Is je auto niet meer verzekerd? Dan kan de RDW een boete opleggen. De boete kan oplopen tot honderden euro’s. De hoogte hiervan is afhankelijk van het type voertuig.

Ook kan het lastig zijn een nieuwe verzekering af te sluiten. Veel verzekeraars willen je niet verzekeren als je auto een tijd onverzekerd is geweest. Bij een onverzekerde auto is het risico op schade namelijk hoger.

Een artikel 34 brief. Wat is dat?

De RDW kan vragen om een artikel 34 brief. Een artikel 34 brief is een bewijs van verzekering voor je auto. Dit bewijs wordt afgegeven door de verzekeraar van je auto. Je auto moet dan wel voorzien zijn van een geldige verzekering op die dag. Dit artikel 34 formulier is 1 dag geldig.

Meer over betalen

Lees meer informatie over het betalen van je verzekeringen bij FBTO.