Naar inhoud

Opzittenden­verzekering voor je motor

Ben je op zoek naar een schadeverzekering opzittenden voor je motor? Vul dan je FBTO Motorverzekering aan met de module Opzittendenverzekering. Daarmee zijn jij én iemand achterop je motor of in de zijspan verzekerd voor persoonlijke en materiële schade door een ongeval. Het maakt niet uit wie schuld heeft aan het ongeluk. FBTO vergoedt je schade zonder discussie met een tegenpartij.

  • Iedereen op je motor verzekerd bij een ongeluk
  • Vergoeding bij persoonlijke en materiële schade
  • FBTO vergoedt zonder discussie met tegenpartij

Dit vergoedt de opzittenden­verzekering

We vergoeden maximaal € 5.000,- bij schade aan spullen en maximaal € 75.000,- bij persoonlijke schade door een ongeluk aan jou en iemand achterop je motor of in de zijspan. 
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Andere modules bij je motorverzekering

Wil je meer verzekeren? Vul je motorverzekering aan met andere aanvullende modules.

Aanvullende modules aan- of uitzetten

Je kunt de aanvullende modules van de motorverzekering het hele jaar door aan- of uitzetten. Zet je een module aan? Dan gaat deze meteen in. Je bent direct verzekerd en betaalt dus ook direct premie. Zet je een aanvullende module uit? Dan ben je vanaf die dag ook niet meer verzekerd. Neem contact met ons op als je een module aan- of uit wilt zetten.

Veelgestelde vragen

Met persoonlijke schade bedoelen we lichamelijke en geestelijke schade zoals verwonding, ziekte of overlijden door een ongeluk. Kun je door die schade (tijdelijk) niet werken? Dan krijg je een vergoeding voor bijvoorbeeld kinderopvang, huishoudelijke hulp, smartengeld of misgelopen inkomsten.

Met materiële schade bedoelen we schade aan spullen. Bijvoorbeeld schade aan je spullen in of op de motor of zijspan. Accessoires horen hier niet bij. We vergoeden maximaal € 5.000,- bij schade aan spullen.

Met de WA dekking wordt bij schade door een ongeluk altijd gekeken naar wie er schuld heeft. Dat kan soms lang duren. Heb je de opzittendenverzekering? Dan vergoeden we de schade zonder discussie met de tegenpartij. En je bent als bestuurder van de motor ook verzekerd als je het ongeluk hebt veroorzaakt. Het maakt bij deze opzittendenverzekering niet uit wie schuld heeft.

Je bent verzekerd in alle landen op de groene kaart. Bij het afhandelen van schade gelden de Nederlandse wetten en regels.

Ja, dat is verplicht. Dat geldt ook voor je passagier. Draag je geen helm? Dan kun je een flinke boete krijgen. Bovendien ben je niet goed beschermd als je een ongeluk krijgt. Goed om te weten, krijg je een ongeluk en draag je geen helm? Dan krijg je maximaal 75% van  het schadebedrag vergoed.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.