Naar inhoud

Eigen risico voor je motorverzekering

Heb je gekozen voor de WA-Plus of WA-Casco verzekering voor je motor? Kies dan voor een eigen risico bij je motorverzekering. Je krijgt dan korting op je premie. Je kunt geen eigen risico kiezen als je alleen de verplichte WA verzekering voor je motor hebt.

Hoger eigen risico? Meer korting op je premie

Je bepaalt zelf de hoogte van het eigen risico van je motorverzekering. Kies je een hoger bedrag? Dan krijg je meer korting op je premie. Je kunt de hoogte van het eigen risico het hele jaar door aanpassen. Kies uit:

  • € 0,- per schade
  • € 150,- per schade
  • € 300,- per schade

Je betaalt bij schade de eerste kosten zelf

Een eigen risico voor je motorverzekering betekent dat je bij schade de eerste kosten zelf betaalt. Het bedrag dat overblijft betalen wij. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een eigen risico van € 150,- per schade? En kost het € 500,- om de schade te repareren? Dan betaal je € 150,- zelf. De € 350,- die overblijft betalen wij. Het eigen risico geldt voor iedere schade die je meldt bij de WA-Plus en WA-Casco motorverzekering.

Extra opties aan- of uitzetten

Je kunt de extra opties van de motorverzekering het hele jaar door aan- of uitzetten. Zet je een extra optie aan? Dan gaat deze meteen in. Je bent direct verzekerd en betaalt dus ook direct premie. Zet je een extra optie uit? Dan ben je vanaf die dag ook niet meer verzekerd. Neem contact met ons op als je een optie aan- of uit wilt zetten.

Veelgestelde vragen

De optie eigen risico bij je motorverzekering kun je alleen aanzetten als je een WA-plus- of WA-Casco motorverzekering hebt.

Als je kiest voor een eigen risico, dan krijg je korting op je premie. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je krijgt. Heb je een eigen risico? Dan betaal je bij schade de eerste kosten zelf.

Ja, dat kan. Je kunt je eigen risico het hele jaar door veranderen. Als je het eigen risico aanpast, gaat het meteen in. Je betaalt dan ook meteen meer of minder premie.