Naar inhoud

WA motorverzekering

De WA motorverzekering is wettelijk verplicht. Voor de WA motorverzekering van FBTO betaal je een scherpe basispremie. Breid je motorverzekering uit met bijvoorbeeld hulp bij pech onderweg in Nederland of het buitenland.

  • Kies uit 4 aanvullende modules
  • Verzeker 2e motor met zelfde korting
  • 24/7 hulp via de FBTO Alarmcentrale

Wat is de beste verzekering voor mijn motor?

Dit vergoedt de WA motorverzekering

Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA verzekering voor je motor af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor schade die je met je motor aan (spullen van) anderen veroorzaakt. Schade aan je eigen motor is niet verzekerd. Deze basisverzekering voor de motor wordt in de meeste gevallen gekozen voor motors met een waarde tot € 5.000,-.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Uitgebreider verzekeren?

Voor hulp bij kiezen kun je onze motorverzekeringen vergelijken.

Modules bij de WA motorverzekering

Vul je WA motorverzekering aan met modules. Verzeker je voor bijvoorbeeld pechhulp in Nederland of in het buitenland.

Veelgestelde vragen

Ja. Je mag zelf weten wie er op je motor rijdt. Maar veroorzaakt deze persoon schade? Dan kan dit ten koste gaan van jouw no-claimkorting en eigen risico. Rijdt er iemand anders regelmatig op je motor? Laat het ons dan even weten.

Vanaf 20 april 2023 bieden we de no-claimbeschermer niet meer aan. Maar heb jij nog een oude FBTO Motorverzekering mét een no-claimbeschermer? Dan hou je ‘m. Ook als je een nieuwe motor koopt en deze weer bij ons verzekert. Hier vind je informatie over de no-claimbeschermer.

Met de FBTO Motorverzekering krijg je hulp in het buitenland als je een ongeluk hebt. Daarvoor bel je met de FBTO Alarmcentrale: (058) 234 56 50. Wij organiseren dan de hulpverlening. Ook zorgen we ervoor dat de motor en/of de verzekerden terug naar Nederland kunnen. Wil je ook hulp bij pech in het buitenland? Kijk dan naar onze aanvullende module Pechhulp buitenland.

Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA verzekering voor je motor af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor schade die je met je motor aan (spullen van) anderen veroorzaakt.

Benieuwd naar jouw schadevrije jaren? Kijk dan in je polis. Dat kan als klant van FBTO in MijnFBTO. Goed om te weten: we zetten je schadevrije jaren in Roy-data. Dat is een centrale database waar alle verzekeraars deze informatie kunnen lezen. Stap je over naar de FBTO Motorverzekering? Dan halen wij automatisch je schadevrije jaren uit Roy-data.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.