Naar inhoud

Kies je module Tand

Ben je 18 jaar of ouder? En wil je een aanvullende tandartsverzekering voor de belangrijkste tandzorg? Kies dan de module Tand.

Je verzekert je voor tandartskosten, maar ook voor mondhygiëne. Want de meeste kosten worden niet vergoed uit de basisverzekering.

 • Premie vanaf: € 9,50 per maand
 • Vergoeding voor de belangrijkste tandzorg
 • Kies zelf je maximale vergoeding

Je kiest de module gelijk met je FBTO Zorgverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december. De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Vergelijk de modules Tand

FBTO heeft 2 modules: Tand Basis en Tand. Heb je weinig tandzorg nodig? Ga je bijvoorbeeld 1 of 2 keer voor een controle naar de tandarts? Of hebben je tanden meer zorg nodig?
Tand Basis
Tand
Maximale vergoeding
€250
€250, €500 of €750
Behandeling: controles, mondhygiëne (gebitsreiniging), vullingen en verdovingen
75%
75% of 100%
Uitgebreide behandelingen
Geen
75% of 100%
Tandvleesbehandeling
Geen
75%
Aanzetten bij zorgverzekering
Basis
Basis Plus en Basis Vrij
Goed om te weten, je kunt de vergoeding 100% bij € 250,- (module Tand) ook aanzetten bij Basis.

Welke module Tand kies jij?

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Daarom kies je deze module

Andere zorg nodig?

Kies een extra aanvullende module voor andere vergoedingen:

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Zo werkt de maximale vergoeding

Je hebt bijvoorbeeld gekozen voor een maximale vergoeding van €250,- per jaar aan tandartskosten, met een vergoedingspercentage van 75%. Dat betekent dat FBTO van elke tandartsrekening 75% van de kosten vergoedt. Jij betaalt zelf de overige 25%.

FBTO vergoedt maximaal de wettelijke tarieven

We gebruiken hiervoor de maximaal de wettelijke tarieven die zijn vastgesteld door de NZa. Bekijk voor meer informatie:

Veelgestelde vragen

Je hebt veel keuze bij FBTO. Je kunt kiezen uit een vergoeding van € 250,-, € 500,- of € 750,-. We snappen dat het lastig is om te kiezen. Misschien helpen deze voorbeelden je.

 • Je verwacht weinig tot geen tandzorg
  Als je bijvoorbeeld maar 1 of 2 keer per jaar voor een controle naar de tandarts gaat, kun je kiezen voor € 250,- vergoeding. Heb je toch een gaatje? Dan lukt dat met € 250,- vergoeding ook nog steeds.
 • Je verwacht iets meer tandzorg
  Soms heb je het ene jaar meer tandzorg nodig dan het andere. Vind jij het moeilijk in te schatten wat jou komend jaar staat te wachten? Dan is € 500,- vergoeding een optie. Je hebt dan een ruime vergoeding en hoeft je geen zorgen te maken als er onverwacht toch meer zorg nodig is.
 • Je verwacht veel tandzorg
  Heeft jouw gebit veel zorg nodig? En maak jij je liever geen zorgen om de vergoeding? Dan kun je voor € 750,- per jaar kiezen. Je bent dan ook verzekerd voor behandelingen die wat duurder zijn. Zoals verdoving, implantaten en chirurgische ingrepen.

Een beugel is alleen verzekerd voor kinderen tot 18 jaar als je de module Gezichtszorg & Orthodontie aan hebt staan. Een beugel voor mensen boven de 18 jaar wordt bij FBTO nooit vergoed.

Heb je een aanvullende module afgesloten waarin de eigen bijdrage wordt vergoed? En heeft deze module het maximum nog niet bereikt? Dan betalen wij de eigen bijdrage direct aan de zorgverlener. Je hoeft dan zelf niets meer te doen.

Heb je de eigen bijdrage al betaald? Stuur de zorgnota naar ons op. Dan betalen wij de eigen bijdrage aan jou tot het maximum van jouw aanvullende module. Lees meer over eigen bijdrage.

De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar. Vanaf je 18e is dat niet meer zo. Alleen in bijzondere gevallen kun je een vergoeding krijgen uit de basisverzekering.

Ben je 18 jaar of ouder? En betalen we de tandarts, orthodontist, kaakchirurg of tandprotheticus uit de basisverzekering? Dan betaal je eigen risico. Soms geldt ook een wettelijke eigen bijdrage.

Nee. De module Tand vergoedt de gewone tandartskosten zoals periodieke behandelingen, kosten voor de mondhygiëniste, vullen van gaatjes, wortelkanaalbehandelingen en kronen. Deze kosten worden tot een maximaal bedrag vergoed. Deze kies je zelf: € 250,-, € 500,- of € 750,-.

De module Tand ongeval vergoedt de kosten om je gebit te laten herstellen door een tandarts of kaakchirurg na een ongeval. We vergoeden maximaal € 10.000,- . Een ongeval kan bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer zijn met de fiets of met de auto. Maar ook in huis.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo vergelijk je heel gemakkelijk verschillende verzekeringen.