Naar inhoud

Zorg verzekeren op reis

Als je in het buitenland bent, wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Hoe zit dit nou precies met je zorg- en reisverzekering? We leggen het uit.

Welke verzekering vergoedt wat?

Soms heb je zorg en praktische hulp nodig als er iets gebeurt op reis. We hebben de belangrijkste vergoedingen per verzekering op een rijtje gezet.

  Zorgverzekering

Module
Zorg in het buitenland

Reisverzekering  Module
Zorg op Reis
 
Hulp van de alarmcentrale v
Spoedeisende hulp tot het 
Nederlandse tarief
     
Spoedeisende hulp tot het 
buitenlandse tarief
   
Spoedeisende tandarts-
kosten tot € 500,- 
   
Medisch noodzakelijk
ziekenvervoer
   
Opsporing- en 
reddingskosten
   
Terugkeer naar huis
als je ziek bent, overlijdt of 
als een dierbare overlijdt
   
Extra kosten zoals
verblijfkosten, reiskosten
eten, drinken en
telefoonkosten
    v  
Geplande zorg in het
buitenland met 
toestemming vooraf
     

Bekijk ook de polisvoorwaarden van je zorgverzekering en de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Dan zie je precies wat wel en niet verzekerd is.

Verzekerd voor spoedeisende en geplande zorg met je zorgverzekering

Met de FBTO Zorgverzekering ben je in de hele wereld verzekerd voor zorg die niet kan wachten tot je weer in Nederland bent. Dit noemen we spoedeisende zorg. De basisverzekering vergoedt spoedeisende zorg tot het Nederlandse tarief. 

Je zorgverzekering vergoedt ook niet-spoedeisende zorg in het buitenland. We vergoeden behandelingen die we ook in Nederland vergoeden. Hebben wij geen contract met je buitenlandse zorgverlener? Dan krijg je een lagere vergoeding. Vraag daarom altijd vooraf toestemming voor je behandeling. Dan weet je zeker wat je vergoed krijgt.

Verzekeren tot het buitenlandse zorgtarief

Goed om te weten, zorgkosten in het buitenland zijn soms veel hoger dan in Nederland. Wil je je zorgkosten boven het Nederlandse tarief vergoed krijgen? Kies een van onze aanvullende modules:

Je hoeft vaak maar 1 van deze modules aan te zetten. Anders ben je dubbel verzekerd. We hebben de verschillen tussen de aanvullende modules handig op een rij gezet.

Gouden tip: bel altijd eerst de FBTO Alarmcentrale

Word je ziek of krijg je een ongeluk op vakantie? Bel dan eerst en zo snel mogelijk de FBTO Alarmcentrale op +31 (0)58 234 56 50. We zijn 24/7 bereikbaar. We vertellen je welke hulp je krijgt en wat we vergoeden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! Check: sla het telefoonnummer van de alarmcentrale op in je mobieltje. 

Voor je reisverzekering heb je dit snel geregeld met de module Reisbestemming Wereld. Werelddekking voor de module Zorg in het Buitenland kun je ook het hele jaar aanzetten.

Heb je op vakantie onverwacht medische hulp nodig? De module Zorg op reis van de FBTO Reisverzekering vergoedt het verplicht eigen risico van de behandeling tijdens je reis. Da’s mooi meegenomen.

Lig je in het ziekenhuis in plaats van aan het strand tijdens je vakantie? Dan vergoedt de FBTO Annuleringsverzekering een bedrag voor je gemiste vakantiedag. Dat kun je mooi investeren in een nieuwe vakantie!

Met de FBTO Reisverzekering krijg je persoonlijke hulp op reis. Ook je bagage is verzekerd. Wil je meer verzekeren? Bijvoorbeeld als je op wintersport gaat? Jij kiest. Bekijk alle aanvullende modules van de reisverzekering.

Uitgebreid verzekerd op reis - Voorbeeld

Je bent met je partner op vakantie in Spanje. Vlak voor vertrek hebben jullie de FBTO Doorlopende Reisverzekering gecheckt. Jullie hebben de module Zorg op Reis aanstaan. Tijdens het boeken hebben jullie ook een annuleringsverzekering afgesloten.

De laatste dag van de reis maak je een wandeling in de bergen. Je glijdt uit op een rotsblok en breekt je enkel. In de tabel hieronder lees je wat wordt vergoed en door welke verzekering.

Welke verzekering vergoedt wat

Vergoeding per verzekering
Een helikopter komt je redden
Vergoeding reisverzekering: € 4.500,- voor reddingskosten
Je gaat naar een privékliniek. Je moet worden geopereerd en je moet een nacht blijven. Totale kosten: € 5.000,-
Vergoeding zorgverzekering: € 2.000,-. Het Nederlandse tarief.   Vergoeding Zorg op Reis: € 3.000,-. De extra kosten van het buitenlandse tarief
Je hebt langer dan 8 uur in de kliniek gelegen
Vergoeding annuleringsverzekering: een bedrag voor je gemiste vakantiedag
Je partner heeft extra nachten in jullie hotel geboekt, omdat je van de arts nog niet naar huis mag
Vergoeding reisverzekering: maximaal € 75,- per persoon, per nacht voor extra verblijfskosten
Je moet een nieuwe vlucht naar huis boeken
Vergoeding reisverzekering: de omgeboekte tickets

FAQ

Nee, reisvaccinaties vergoeden we niet. Met een FBTO Zorgverzekering krijg je wel 10% korting op vaccinaties die je regelt via Thuisvaccinatie.nl

Je zorgpas of EHIC is een bewijs dat je verzekerd bent. Je hoeft dan je zorgkosten niet eerst voor te schieten in het buitenland. Je zorgpas staat in de FBTO Zorg-app. Zo heb je ‘em altijd bij de hand. Handig!

Soms kun je je Nederlandse zorgverzekering houden als je niet langer dan 1 jaar wegblijft. Hoe het precies zit, lees je hier.

Ga je langer dan 60 dagen op reis? Sluit dan bij je FBTO Reisverzekering de module Lang op reis af.

Bel dan de FBTO Alarmcentrale +31 58 234 56 50. Je krijgt onder andere hulp als je:

  • ziek wordt of een ongeluk krijgt
  • naar het ziekenhuis moet
  • komt te overlijden
  • onverwacht terug naar huis moet

Misschien vind je dit ook interessant...