Naar inhoud
zorgverzekering in het buitenland

Met je zorgverzekering in het buitenland

Je bent helemaal klaar voor je vakantie. Maar hoe zit het eigenlijk met je je zorgverzekering in het buitenland?
Duiken in Australië, op safari in Afrika, skiën in Oostenrijk, raften in de Ardennen… Er zijn zoveel leuke dingen te doen in het buitenland! Erg veilig zijn ze niet altijd. Het is dan ook goed om te weten hoe je zorgverzekering in het buitenland kan helpen. Mocht dat nodig zijn.

Aanvullend verzekeren in het buitenland

Moet je op vakantie in het buitenland met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die de basisverzekering niet vergoedt. Met alleen de basisverzekering van de zorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden.

Bij FBTO verzeker je je voor de extra kosten en voor bijvoorbeeld persoonlijke hulpverlening met de module Zorg in het buitenland. Je kunt dan kiezen tussen Europa- en werelddekking. Afhankelijk van waar je naartoe gaat natuurlijk. Goed om te weten: je kunt deze module op ieder moment in het jaar aanzetten. Zet je de module aan? Dan ben je vanaf de 1e van de volgende maand verzekerd.

Zorg in Europa of wereldwijd

Reis je binnen Europa en sluit je de module met Europadekking af? Dan ben je bijvoorbeeld verzekerd voor:

  • Spoedeisende zorg binnen Europa boven het Nederlandse tarief
  • Persoonlijke hulpverlening
  • Tandheelkundige hulp in Europa (maximaal € 500,- per kalenderjaar per verzekerde)
  • De kosten als je vanwege medische redenen terug naar Nederland moet
  • Hulpmiddelen als onderdeel van spoedeisende medische zorg (maximaal € 150,- per kalenderjaar per verzekerde)

Ga je iets verder weg? Kies dan voor werelddekking. Je bent dan verzekerd voor dezelfde dingen als binnen de Europadekking, maar dan wereldwijd. Wel zo’n veilig gevoel.

Reis- of zorgverzekering?

Je hebt niet altijd een aanvullende zorgverzekering nodig als je naar het buitenland gaat. Bijvoorbeeld omdat je, naast je zorgverzekering, ook de FBTO Doorlopende reisverzekering met de module Zorg op reis hebt.

Met de module Zorg in het buitenland ben je verzekerd voor:

  • Spoedeisende zorg in het buitenland. Bijvoorbeeld wanneer je plotseling naar een ziekenhuis moet.
  • Persoonlijke hulpverlening in het buitenland. Dit is bijvoorbeeld het laten overkomen van familieleden vanuit Nederland als je in het buitenland in het ziekenhuis ligt.

Met de module Zorg op reis van de FBTO Doorlopende reisverzekering verzeker je je voor:

  • Medische kosten die je hebt als je op reis bent in het buitenland. Bijvoorbeeld voor een behandeling door een arts of tandarts.
  • Check altijd de polisvoorwaarden van beide verzekeringen. Of neem even contact op met je verzekeraar. Het is zonde om dubbel verzekerd te zijn.

Reizigersvaccinaties

Of je nou in Europa blijft of naar de andere kant van de wereld vliegt, het is altijd goed om te checken of je vaccinaties nodig hebt. Dit kan via de GGD. Zelfs voor een weekje Turkije raden ze al bepaalde vaccinaties aan. Goed nieuws: als je een FBTO Zorgverzekering hebt, krijg je 10% korting op vaccinaties via Thuisvaccinatie.nl.

Medische hulp nodig op reis? Zo geregeld met deze zorgtools!

Heb je medische hulp nodig zonder spoed? Zoals koorts, huiduitslag, of een ander kwaaltje? Met de online Dokter op Zak app van FBTO krijg je snel antwoord op je medische vragen. En met de FBTO Zorg app declareer je overal ter wereld je zorgnota. Ook heb je in deze app altijd je zorgpas bij de hand.

Goed om te weten

Gebeurt er iets in het buitenland? Word je bijvoorbeeld ziek of krijg je een ongeluk en beland je in het ziekenhuis? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de FBTO Alarmcentrale belt via (058) 234 56 50. Zorg er dan ook voor dat je dit nummer al voor vertrek in je telefoon hebt staan. En bijvoorbeeld op een papiertje in je portemonnee hebt zitten. Voor als je telefoon kapot is.

Als je buitenlandse zorgnota’s wilt declareren – bijvoorbeeld geneesmiddelen of een behandeling – dan heb je het recept of een bewijs van het consult door de huisarts of medisch specialist nodig. Zorg er dus altijd voor dat je deze mee krijgt na een behandeling in het buitenland.

Klaar voor de reis!

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte. Enne, ben je meer van plan dan alleen een korte vakantie? Check dan onze blog over een wereldreis maken. Goede reis!

Misschien vind je dit ook interessant...