Naar inhoud

Declareren met je smartphone

Met je FBTO Zorgverzekering declareer je je zorgnota’s wel heel makkelijk en snel. Je doet het gewoon met onze gratis FBTO Zorg app voor je smartphone. De FBTO Zorg app is de nieuwe versie van de FBTO Declaratieapp.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!

Hoe werkt het?

 1. Download de FBTO Zorg app. Je kunt de app downloaden in de App Store voor Apple en in de Google Play Store voor Android. Had je de FBTO Declaratieapp al op je telefoon staan? Dan wordt deze automatisch geüpdatet naar de nieuwe versie.
 2. Gebruik je de nieuwe FBTO Zorg app voor de 1e keer? Dan koppel je je DigiD aan je FBTO Zorgverzekering. Bij het koppelen log je in met je DigiD via sms of de app.
 3. Je kunt de nota op 2 manieren indienen. In de app vind je linksboven in het menu bij Service meer over het indienen van een nota precies werkt. Kies de manier die jij het handigst vindt:
  - Maak met de camera van je telefoon een foto van de nota
  - Upload een bestand van je nota vanaf je smartphone in de app.
 4. Zorg ervoor dat belangrijke gegevens zoals je relatienummer, BSN, geboortedatum, naam en adres op je nota staan. Let op: stuur ons altijd de originele nota en niet de herinneringsnota. We vergoeden alleen de originele nota.
 5. Druk op ‘versturen’ en klaar!

We betalen de nota binnen 3 werkdagen

Stuur je je nota naar ons? Dan betalen wij binnen 3 werkdagen aan jou. Hebben we nog vragen over de nota? Dan nemen we contact met je op. Het kan zijn dat we de nota dan later betalen.

Bekijk je zorgkosten in de app

Een overzicht van je zorgkosten vind je in de app. Wil je je nota nog eens bekijken? De FBTO Zorg app bewaart je ingestuurde nota’s 3 maanden.

Bewaar de originele nota’s een jaar

Bewaar de originele nota’s een jaar in je administratie. Wij kunnen je nota’s controleren. We vragen je dan om de originele nota’s alsnog op te sturen. Zo voorkomen we fraude.

Op een andere manier declareren?

Wat kun je nog meer met de FBTO Zorg app?

Wel zo handig, je zorgverzekering in je broekzak. Dat vinden wij ook. Daarom kun je naast het gemakkelijk en snel declareren van nota’s in de FBTO Zorg app, ook zien:

 • Wat de hoogte van de premie voor je zorgverzekering is
 • Wat de stand is van je verplicht en vrijwillig eigen risico
 • Welke zorgkosten je hebt gemaakt
 • Welke betalingen je hebt gedaan
 • Welke nota’s je hebt ingediend, tot 3 maanden terug