Naar inhoud

Declareren met je smartphone

Met je FBTO Zorgverzekering declareer je je zorgnota’s wel heel makkelijk en snel. Je doet het gewoon met onze gratis FBTO Zorg app voor je smartphone.

Hoe werkt het?

 1. Download de FBTO Zorg app. Je kunt de app downloaden in de App Store voor Apple en in de Google Play Store voor Android. Had je de FBTO Declaratieapp al op je telefoon staan? Dan wordt deze automatisch geüpdatet naar de nieuwe versie.
 2. Log in met je DigiD. Tip: inloggen gaat snel en veilig als je de DigiD-app op je telefoon hebt staan.
 3. Je kunt de nota op 2 manieren indienen. In de app vind je linksboven in het menu bij Service meer over het indienen van een nota precies werkt. Kies de manier die jij het handigst vindt:
  - Maak met de camera van je telefoon een foto van de nota
  - Upload een bestand van je nota vanaf je smartphone in de app.
 4. Zorg ervoor dat belangrijke gegevens zoals je relatienummer, geboortedatum, naam en adres op je nota staan. Let op: stuur ons altijd de originele nota en niet de herinneringsnota. We vergoeden alleen de originele nota.
 5. Druk op ‘versturen’ en klaar!

We betalen de nota binnen 2 werkdagen

Stuur je je nota naar ons? Dan betalen wij binnen 2 werkdagen aan jou. Hebben we nog vragen over de nota? Dan nemen we contact met je op. Het kan zijn dat we de nota dan later betalen.

Bekijk je zorgkosten in de app

Een overzicht van je zorgkosten vind je in de app. Wil je je nota nog eens bekijken? De FBTO Zorg app bewaart je ingestuurde nota’s 3 maanden.

Bewaar de originele nota’s 2 jaar

Bewaar de originele nota’s 2 jaar in je administratie. Wij kunnen je nota’s controleren. We vragen je dan om de originele nota’s alsnog op te sturen. Zo voorkomen we fraude.

Op een andere manier declareren?

Je kunt je nota's ook declareren via MijnFBTO.

Wat kun je nog meer met de FBTO Zorg app?

Wel zo handig, je zorgverzekering in je broekzak. Dat vinden wij ook. Naast het gemakkelijk en snel declareren van nota’s, bekijk je in de FBTO Zorg app ook:

 • Je FBTO zorgpas. Die raak je zo niet makkelijk kwijt.
 • De hoogte van de premie voor je zorgverzekering
 • De stand is van je verplicht en vrijwillig eigen risico
 • Welke zorgkosten je hebt gemaakt tot 3 maanden terug
 • Welke betalingen je hebt gedaan
 • Welke nota’s je hebt ingediend, tot 3 maanden terug