Naar inhoud

Online declareren

Snel je zorgnota declareren? Dat regel je eenvoudig online via MijnFBTO.

Zo declareer je zorgnota's online

  1. Log in op MijnFBTO. Of meld je aan.
  2. Scan de nota. Of maak er een foto van. Sla deze op op je computer. Controleer of je de scan of foto goed kan lezen. Zorg ervoor dat belangrijke gegevens zoals je relatienummer, geboortedatum, naam en adres op je nota staan. En kijk of alles klopt. Goed om te weten: je vindt je relatienummer op je zorgpas en polis.
  3. Upload de nota op MijnFBTO. Dat doe je via ’bladeren’. Krijg je een melding dat je niet kunt uploaden? Schakel dan je ’pop-up-beveiliging’ uit. Na het uploaden kun je de beveiliging weer aanzetten.
  4. Heb je een ongeluk gehad door de schuld van iemand anders? En komen je ziektekosten door dit ongeval? Geef dat aan in het scherm.
  5. Verstuur de nota online.
  6. Stuur ons altijd de originele nota en niet de herinneringsnota. We vergoeden alleen de originele nota.

We betalen de nota binnen 2 werkdagen

Stuur je je nota naar ons? Dan betalen we binnen 2 werkdagen aan jou. Hebben we nog vragen over de nota? Dan nemen we contact met je op. Het kan zijn dat we de nota dan later betalen.

Bewaar de originele nota’s 2 jaar

Bewaar de originele nota’s twee jaar in je administratie. We kunnen je nota’s controleren. We vragen je dan om de originele nota’s alsnog op te sturen. Zo voorkomen we fraude.

Op een andere manier declareren?

Je kunt je nota's ook met je mobieltje declareren.