Naar inhoud
verre reis

Een lange reis maken: zo doe je dat

Overwinteren op Curaçao, een wereldreis of lekker lang weg in eigen land. Zo geniet je het beste van je vakantie.
1 september 2021
Verspreid jij je vakantiedagen in weekendjes weg en weekjes naar de zon? Of maak je alles liever in 1 keer op? Als je bij die 2e groep hoort, lees dan snel verder. In deze blog vertellen 3 FBTO-klanten over hun favoriete lange reis. Wij vertellen je hoe je dat het beste kunt regelen. Bijvoorbeeld met je reisverzekering. Wat is dé ultieme tip voor een lange reis?

Samen overwinteren op Curaçao

Bart en Marijke zijn met pensioen en echte liefhebbers van de zon. Omdat ze de zon in de Nederlandse winters vaak missen, overwinteren ze dit jaar voor de 3e keer op Curaçao. "We zijn dol op het Caribisch gebied. Vroeger zijn we daar al regelmatig op vakantie geweest en nu vinden we het heerlijk om er de winter door te brengen. Er is een kleine kans op regen en een grote kans op zon! We gaan nu voor de 3e keer naar Curaçao. Volgend jaar willen we op vakantie naar Grenada."

Met vriendinnen de wereld rond

Wendy en haar vriendinnen vonden het tijd voor avontuur: een roadtrip! Met de rugzak gepakt, stapten ze in het vliegtuig. “Eerst gingen we naar de Verenigde Staten”, vertelt ze. “In ruim 3 weken hebben we de westkust van Amerika ontdekt en de mooiste dingen gezien. Daarna vlogen we naar Indonesië, waar we 6 weken bleven. Een wereld van verschil! Waar we in Amerika in een grote auto reden, stonden we een week later tussen de olifanten. Het was een reis om nooit te vergeten.”

Met het hele gezin in een camper door Nederland

Sebas en Lauren hebben een camper gehuurd en trokken daarmee 4 maanden lang door Nederland. Met hun 2 jonge kinderen. “Heerlijk was het”, knikt Lauren. “We wilden graag een lange reis maken voor de kinderen leerplichtig waren. Maar door de omstandigheden moesten we in de buurt blijven. Door Nederland reizen dan maar! Van tevoren waren we teleurgesteld, maar achteraf is het een geluk bij een ongeluk. Wat is Nederland mooi! We hebben op hele bijzondere plekken gestaan met de camper. Tussen de lammetjes op het erf van een boer bijvoorbeeld. Of op een luxe plek met sauna. En de kinderen? Die vonden het fantastisch!”

Lang op reis met je reisverzekering

Heb je na het lezen van deze mooie verhalen je koffer – of backpack – al bijna gepakt? Wacht even, want het is wel belangrijk dat je reisverzekering klopt. Ga je langer dan 60 dagen aaneengesloten op reis? Dan heb je de module Lang op reis nodig. Die zet je gemakkelijk aan in MijnFBTO. Reis je buiten Europa? Vergeet dan ook niet de module Werelddekking aan te zetten.

Heb je nog geen reisverzekering? Bereken je premie en sluit hem direct online af. Dat heb je binnen 2 minuten geregeld. En kan dus ook nog op de bijrijdersstoel van de camper, als je het vergeten bent. Zo weet je zeker dat je het goed geregeld hebt.

Misschien vind je dit ook interessant...