Naar inhoud

Op reis zonder reisverzekering

Is dat wel verstandig? Op vakantie naar het buitenland zonder reisverzekering? 3 redenen om er wel eentje af te sluiten.
16 juni 2014

Ruim 10% van de Nederlanders gaat zonder reisverzekering op vakantie naar het buitenland. Dat blijkt uit onderzoek van het NBTC-NIPO. Verstandig of niet? Wij geven je 3 redenen om er toch één af te sluiten.


3 redenen om wel een reisverzekering af te sluiten

  1. Zorgkosten in het buitenland zijn soms hoger
    In veel Noordwest-Europese landen zijn de kosten van arts of ziekenhuis vergelijkbaar met die in Nederland. Geen probleem dus. Maar ga je op vakantie naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Turkije of Thailand? Daar zijn de medische kosten een stuk hoger. Zorgkosten krijg je vergoed vanuit je zorgverzekering. Maar dan wel tegen de Nederlandse tarieven. Het verschil moet je zelf betalen. Tenzij je bij je reisverzekering de module Aanvullende ziektekosten hebt afgesloten.
  2. Pech onderweg naar je vakantieadres
    Pech onderweg is natuurlijk nooit leuk. Maar al helemaal niet als je met je auto met caravan strandt langs de Duitse snelweg. Dan wil je gewoon snel weer verder. De module Voertuigenhulp bij de FBTO Reisverzekering helpt je weer op weg.
  3. Je vakantie gaat niet door
    Je wordt ziek. Of je verliest onverwacht je baan. Dan zit op vakantie gaan er even niet in. Of stel, je bent al op je vakantieadres maar moet direct terug naar huis. Heb je een annuleringsverzekering bij je reisverzekering afgesloten, dan krijg je (een deel van) je geld terug.

Bij FBTO kun je zowel een kortlopende reisverzekering als een doorlopende reisverzekering afsluiten. De verzekering stel je zelf samen. Je kiest alleen de modules die jij nodig hebt.

Misschien vind je dit ook interessant...