Naar inhoud

Reisverzekering vergelijken

Wil je onbezorgd op vakantie? Of een weekendje weg? Dan is een reisverzekering verstandig. Maar kies je dan voor kortlopend of doorlopend? We helpen je de reisverzekeringen vergelijken.

Doorlopend of kortlopend: de verschillen

Bij het afsluiten van een reisverzekering kom je voor een keuze te staan: wil je een doorlopende of een kortlopende reisverzekering? De naam zegt het eigenlijk al. De ene heb je altijd - tot je hem weer opzegt natuurlijk - en de ander is maar tijdelijk en sluit je af voor een specifieke reis of vakantie.

Vergelijk onze reis­verzekeringen

Kosten van je reisverzekering

In principe is een kortlopende reisverzekering goedkoper dan een doorlopende. Je betaalt namelijk alleen voor de reis waarvoor je hem gebruikt. Ga je meer dan 14 dagen per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering goedkoper. Een dagje weg naar het buitenland telt ook mee. Wil je weten hoeveel dat scheelt? Bereken je premie, dan zie je het binnen 2 minuten.

Aanvullende modules vergelijken

Je kunt je reisverzekering vergelijken, maar ook de aanvullende modules. Zo pas je je verzekering aan tot hij precies bij jou en je reis past. Zo kies je de module Wereld als je bijvoorbeeld gaat backpacken buiten Europa. De module Winter- en onderwatersport of de module Lang op reis kunnen dan ook van pas komen. Ga je voor je werk op reis? Zet dan de module Werken op reis aan. Bekijk hier alle aanvullende modules.

Annuleringsverzekering

Kun je plotseling niet op reis? Bijvoorbeeld omdat je ziek wordt, herexamen moet doen of gaat scheiden? Dan is het fijn om een annuleringsverzekering bij je reisverzekering te hebben. Je kunt je vakantie dan vergoed krijgen. Ook hier kun je kiezen tussen een kortlopende of doorlopende annuleringverzekering.

Veelgestelde vragen

Voor de FBTO Doorlopende reisverzekering geldt:

 • Je boekt minimaal 1 overnachting. Je kunt het boekings-, reserverings-, of betalingsbewijs laten zien.
 • Je gaat maximaal 60 dagen op vakantie. Wil je langer dan 60 dagen op vakantie? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af.

Volg je een voltijds studie? Dan hoef je niet je eigen reisverzekering af te sluiten. Als je ouders een FBTO Doorlopende Reisverzekering hebben, ben je daarop meeverzekerd. Pas als je klaar bent met je studie, moet je je eigen reisverzekering afsluiten.

Ja, je kunt je vrienden op dezelfde polis meeverzekeren. Sluit je de verzekering af voor meerdere personen? Je hoeft de namen van je reisgenoten niet aan ons door te geven. Wel geldt het ‘samen uit, samen thuis’-principe: je moet met elkaar op vakantie zijn. En de extra reisgenoten zijn alleen meeverzekerd als de persoon die de verzekering heeft afgesloten (verzekeringnemer) mee is tijdens de reis.

Standaard ben je met de FBTO Reisverzekering verzekerd in Europa. Ga je buiten Europa op vakantie? Kies dan voor reisbestemming Wereld. Goed om te weten: onder Europa vallen alle Europese landen plus:

 • Algerije
 • Azoren
 • Canarische Eilanden
 • Cyprus
 • Egypte
 • Israël
 • Libanon
 • Libië
 • Madeira
 • Marokko
 • Rusland tot de Oeral en de Kaukasus
 • Syrië
 • Tunesië
 • Turkije
 • IJsland

Heb je de doorlopende reisverzekering? Dan kun je het dekkings­gebied het hele jaar door aanpassen in MijnFBTO. Je bent dan direct verzekerd.

Je hebt altijd een verplicht eigen risico voor je mobiele telefoon, tablet en laptop
Krijg je schade? Dan betaal je de eerste € 50,- zelf.

Je kunt een vrijwillig eigen risico kiezen voor je bagage
Je kiest uit € 0,-, € 150,- of € 300,-. Bij een eigen risico van € 150,- of € 300,- krijg je korting op je premie. Bij € 0,- niet.

Goed om te weten, je hebt een eigen risico per gebeurtenis. Niet per vakantie.

Ja, ook voor vakanties in eigen land is een reisverzekering verstandig. Bijvoorbeeld als er iets gebeurt met je bagage. Of als je moet annuleren. Je gaat rustiger op vakantie als je goed verzekerd bent. Oók in eigen land!

Met de basisverzekering van je kortlopende reisverzekering ben je goed verzekerd als je op vakantie gaat. De verzekering geldt voor alle reizen in Nederland en in Europa. Je boekt minimaal 1 overnachting. Je moet van elke overnachting het boekingsbewijs, reserverings­bewijs of de rekening van de reisorganisatie of accommodatie aan ons kunnen laten zien. Je bent verzekerd vanaf het moment dat je uit huis vertrekt tot het moment dat je je huis weer instapt voor bijvoorbeeld reisbagage, persoonlijke hulpverlening en reis­documenten. Lees meer over het basisverzekering voor je vakantie.

Meer lezen over je reisverzekering

Goed verzekerd op reis? Dat kan! In onze blogs vol handige tips en informatie lees je precies wat je kiest in welke situatie.