Naar inhoud
vakantie europa

Goed verzekerd op vakantie in Europa

Een reis van Nederland naar Marokko. Wat een droom! Lotte en Emma plannen het tot in de puntjes, ook hun verzekering.
21 oktober 2020
Op reis wil je mooie dingen zien en meemaken. Zonder zorgen, ook als je onderweg je spullen verliest of medische zorg nodig hebt. Emma en Lotte reizen van Nederland naar Marokko. Hoe pakken ze dat aan? En welke reisverzekering  hebben ze daarbij nodig? Samen vertellen ze wat ze geregeld hebben.

Op reis naar Marokko

“Emma is mijn reisvriendin” zegt Lotte, terwijl ze een slok thee neemt in hun favoriete theehuis. “Op deze plek hebben we al veel reizen gepland en weggedroomd bij reportages in reismagazines. Toen we een reportage zagen over Duizend-en-een-nacht in Marokko en de koningssteden wisten we het zeker. Dit moet de eindbestemming worden van onze volgende reis!”

De route uitstippelen

Op de kaart wijst Lotte een route aan. “Van Amsterdam naar Parijs en met een nachttrein naar een dorpje in de Franse Pyreneeën. Van daaruit vertrekken er treinen naar het zuidelijke Andalusië. Daar kan ons Duizend-en-een-nachtgevoel al beginnen. Je ruikt en proeft er de Arabische invloeden van het verleden. Als afsluiting steken we met de boot over naar Marokko. Daar bezoeken we de 4 koningssteden. We zien onszelf al helemaal zitten, op een plein, met mierzoete thee. Kijkend naar de sinaasappelkraampjes, slangenbezweerders, barbecues en mobiele restaurantjes.”

De reis plannen en dingen regelen

Een reis plannen geeft voorpret en veel regelwerk. Lotte: “We hebben net tickets gekocht waarmee we per trein door Europa kunnen reizen. We beslissen hoe lang we ergens blijven, waar we overnachten en wat we direct willen boeken. Ook checken we of er ter plekke spullen te koop zijn. We willen namelijk met lichte tassen reizen.”

“Voor elke stap van onze reis hebben we gecheckt met welk reisadvies we rekening moeten houden. Of er gezondheidsrisico’s zijn en of het er veilig is. We houden het reisadvies continu in de gaten. Gelukkig hebben we geen inentingen nodig, dat hoeft in Marokko alleen als je er 3 maanden of langer verblijft. We hebben wel een reisverzekering nodig met de module Lang op reis. We gaan in totaal 63 dagen weg en met die module zijn we langer dan 60 dagen verzekerd.”

Geen werelddekking voor Marokko

Emma: “Ik ben een echte regelaar. Daarom heb ik ook de verzekering uitgezocht. Ik dacht: Marokko ligt in Noord-Afrika en niet in Europa, dus ik heb een reisverzekering met werelddekking nodig. Maar bij FBTO zijn we bij een doorlopende reisverzekering verzekerd in Europa én een aantal andere landen. Marokko hoort daar ook bij. Een mooie meevaller!”

Emma wil niet alleen de bagage verzekeren tegen verlies of diefstal. Ze wil ook verzekerd zijn van goede zorg. “We gaan naar veilige gebieden, maar er kan altijd iets vervelends gebeuren, zoals een val van een trap, waardoor je met spoed naar een dokter moet. Daarom hebben we gekozen voor de module Zorg op reis. Daarmee krijgen we zorgkosten in het buitenland vergoed die onze zorgverzekering niet vergoedt.”

Met een goed gevoel op reis

Emma en Lotte hebben van tevoren dus goed nagedacht over hun reis. En over hun verzekering. Jij ook? Zit je nu op het vliegveld en denk je: shit, vergeten! Geen zorgen, bereken je premie en sluit je reisverzekering direct online af. Goed verzekerd binnen 2 minuten!

Twijfel je nog tussen een doorlopende of kortlopende reisverzekering? Hier kun je de reisverzekering vergelijken, zodat je de juiste - en meest voordelige - keuze maakt.


Misschien vind je dit ook interessant...