Naar inhoud

Geen vakantiestress met deze inpaktips!

Het lastigste deel van op vakantie gaan? De koffers inpakken! Met deze handige inpaktips is dat klusje zo geklaard.
8 februari 2016

Vakantie is leuk! Vaak kijk je er al heel lang naar uit. En als het moment daar is, moet je je koffer nog inpakken. Niet iedereen wordt even blij van dat klusje. We helpen je graag een handje met wat FBTO Inpaktips.

De belangrijkste must-haves

Er zijn een aantal dingen die je gewoon niet moet vergeten. Heb je deze must-haves in je koffer? Dan kun je je eigenlijk in de hele wereld redden. Even op een rijtje:

  • Je paspoort of identiteitsbewijs
  • Je visum als je dat nodig is
  • Geld op zak! Zowel cash als je pinpas en/of credit card zijn handig
  • Je reispapieren zoals je (vlieg)ticket en de bevestiging van je reservering

Daarnaast je mobiel, opladers, oordopjes, misschien wel een iPad of laptop en je (zonne)bril of lenzen.

Bepaal welke kleding je wel en niet nodig hebt

Wees streng voor jezelf! Moet je echt dat extra setje mee voor als je uit eten gaat? Je hoeft écht niet een outfit voor iedere situatie te hebben. Je bent op vakantie, relax! Het handigst is om een paar goeie basics mee te nemen die je onderling kunt combineren. Mocht je op vakantie toch iets missen? Dan zijn daar ook wel winkels. Goed excuus om even te shoppen!

Maak een puzzel van je koffer

Gooi niet alles zomaar in je koffer. Zie het als een leuke puzzel. Rol als eerste je kleding op, dat scheelt al ruimte. En neem dan even de tijd om voor alles een goed plekje te zoeken. Wil je echt veel meenemen? Dan zijn vacuüm zakken handig! Levert je soms wel 75% extra ruimte op. Oh! Nog een laatste handige tip. Schoenen nemen veel ruimte in. Maar er zit ook ruimte in schoenen! Perfect om je sokken, ondergoed en ander klein spul in te stoppen.

Mannen zijn kampioen auto inpakken

Ga je met de auto op vakantie? Het inpakken van de kofferbak is een echte mannenklus. Dus mannen, opgelet! De dankbare taak van auto inpakken ligt bij jou! Door jouw ruimtelijke inzicht heb jij in no-time die kofferbak handig ingepakt. En laat het inpakken van je koffer aan je vrouw of vriendin over. Maak alvast wel een lijstje met spullen die je mee wil nemen.

Wat zijn jouw slimme tips en trucs als je op vakantie gaat? Deel ze met ons op Twitter of Facebook!

Misschien vind je dit ook interessant...