Naar inhoud

Op vakantie met kinderen? Check deze tips

Je voelt de extra uitdaging: op vakantie met kinderen. Zo zorg je ervoor dat het hele gezin geniet van de vakantie!
26 oktober 2018

Ga je met het hele gezin op reis? Gezellig! Eindelijk weer even tijd voor elkaar. Maar wat moet je allemaal regelen voor een vakantie met kinderen? En hoe houd je het tijdens de vakantie gezellig? Met onze tips verloopt je reis een stuk makkelijker. Zo geniet ook jij van je welverdiende vakantie.

Goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als je met kinderen op reis gaat. Maak daarom van tevoren een regellijst. Hierop zet je alles wat je voor vertrek moet regelen. Zoals de identiteitsbewijzen en een reisverzekering. Want je wilt op vakantie natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Kies je onze doorlopende reisverzekering voor 3 personen of meer? Dan is het hele gezin automatisch meeverzekerd. En dat scheelt een hoop zorgen. Tip: ga je buiten Europa op reis? Vergeet dan niet de module Wereld aan te zetten.

De kleine reizigers zijn misschien nog niet zo groot, maar brengen al heel wat bagage met zich mee. Maak van tevoren een paklijst met wat je allemaal mee moet nemen. Zo weet je zeker dat je niks vergeet. Laat de vakantie maar beginnen!

Kies een leuke bestemming

Ga je op vakantie met kinderen? Denk dan goed na over je bestemming. De ideale bestemming heeft voor ieder wat wils. Niet alleen je kinderen moeten zich vermaken, jij natuurlijk ook. Zoek daarom een leuke plek voor het hele gezin. Het maakt niet uit of je met de auto gaat, of liever naar verdere oorden vliegt. Zolang jullie maar samen zijn.

Ga je voor een hotel? Of kies je voor een appartement of vakantiehuisje? Met kleine kinderen is het vaak wel zo fijn om wat extra ruimte te hebben. Kijk wel of de plek van het huisje, appartement of hotel veilig is. Kies bijvoorbeeld een plek naast een rustige weg en niet te dicht bij het water. Zo kun jij zonder zorgen van de zon genieten terwijl de kinderen buiten spelen.

Laat je kinderen helpen bij de voorbereiding

Maak de reis extra leuk voor de kinderen door ze te laten helpen. Weet je bijvoorbeeld niet zeker welk vakantiehuis je wilt boeken? Vraag je kinderen wat zij ervan vinden. Laat ze foto’s zien en kijk wat hun favoriet is. Zo krijgen ze meteen zin in de vakantie! Je kunt ook vragen wat ze graag zouden willen doen tijdens de reis. Zoals een dagje zwemmen of samen naar een pretpark gaan.

Zorg voor vermaak tijdens de reis

Het reizen is vaak het minst leuke van een vakantie met kinderen. Zorg er daarom voor dat je kinderen zich niet gaan vervelen. Of je nou met de auto of met het vliegtuig gaat. Laat je kinderen bijvoorbeeld zelf een rugzakje met speelgoed inpakken. Ze kiezen dan zelf of ze hun knuffelbeer, barbiepop of brandweerauto meenemen. Om de kleine vakantiegangers onderweg te vermaken, kun je ook spelletjes met ze doen. Zoals ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…’ of ‘Ik ga op reis en neem mee…’. Ga je naar het buitenland? Oefen dan alvast de taal van het land waar je naartoe gaat. Dan kunnen ze bij de bakker straks misschien zelf hun broodje bestellen.

Heb je een tablet? Neem die dan zeker mee! De tablet is namelijk je redder in nood. Zijn je kinderen zat van het reizen en worden ze moe of vervelend? Laat ze dan lekker een filmpje kijken. Of zet hun favoriete muziek op.

Neem genoeg eten en drinken mee

Van een lege maag wordt niemand vrolijk. Ook je kinderen niet. Zorg daarom dat je genoeg eten en drinken bij je hebt. Reis je met een baby die flesvoeding krijgt? Neem dan een thermoskan met warm water mee. Zo heb je alle ingrediënten van de voeding bij de hand. Met deze handige tips ga jij goed voorbereid op reis. Fijne vakantie!

Misschien vind je dit ook interessant...