Naar inhoud
vakantie met kinderen tips

Relaxt op vakantie met kinderen? 5 tips!

Het is een extra uitdaging, op vakantie met de kleintjes. Geen zorgen, met deze tips ga je zonder stress de hort op.
25 augustus 2021
Bepakt en bezakt zijn jullie onderweg. Op naar de zonovergoten vakantiebestemming. Maar voor je rustig en wel in de auto zit, is er heel wat aan vooraf gegaan. Wat moet je allemaal regelen? En hoe houd je het gezellig tijdens de vakantie? En tijdens die urenlange reis? Met onze tips gaat dat helemaal goed. Zo genieten niet alleen de kinderen, maar geniet ook jijzelf van een welverdiende vakantie.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als je met kinderen op vakantie gaat. Of het nou een weekendje weg is, of een reis van een maand. Maak daarom van tevoren een lijst met alles wat je moet regelen voor vertrek. Denk bijvoorbeeld aan identiteitsbewijzen en je reisverzekering. Gaan jullie buiten Europa op vakantie? Zorg dan dat je werelddekking hebt.

Heb je tijdens het afsluiten van je reisverzekering gekozen voor een gezinssamenstelling van 3 personen of meer? Dan is je hele gezin automatisch meeverzekerd. Ook kinderen die op kamers wonen.

Maak een inpaklijst

Ook onderdeel van een goede voorbereiding. Maar belangrijk genoeg voor een eigen kopje: maak een inpaklijst. Met een inpaklijst weet je namelijk zeker dat je niks vergeet. Ook niet in de chaos tijdens vertrek. Denk aan zwemluiers, gewone luiers, zonnebrandcrème, speelgoed, flesjes en misschien voeding. Maar wees er ook niet te gestrest over. Vergeet je iets? Dan kun je het vast ter plekke ook kopen.

Kies een geschikte, leuke bestemming

De bestemming is mét kinderen net even belangrijker dan zonder. Ze moeten zich namelijk wel vermaken. Maar jij ook. Kies dus niet voor het ultieme kinderparadijs bomvol felgekleurde glijbanen met schreeuwerige muziek de hele dag. Tenzij je dat leuk vindt natuurlijk. Maar ook niet voor een hotel met zwembad waar ze stil moeten zijn en niet mogen plonsen.

Laat kinderen helpen bij de voorbereiding

Helpen vinden ze het allerleukste om te doen. Dus vraag ze wat zij leuk vinden. Wat moet er absoluut aanwezig zijn op het vakantieadres? Laat ze foto’s zien en een favoriet kiezen. Tip: zorg er wel voor dat jij de voorselectie al gedaan hebt. Anders kom je straks alsnog bij die glijbanen terecht.

Dit kun je trouwens ook toepassen op de activiteiten tijdens de reis. Willen ze een dagje naar een waterpretpark? Of op safari? De lokale stad verkennen?

Zorg voor pret onderweg

Het reizen is vaak het minst leuke van een vakantie met kinderen. Zorg er daarom voor dat je kinderen zich niet gaan vervelen. Of je nou met de auto of met het vliegtuig gaat. Laat je kinderen bijvoorbeeld zelf een rugzakje met favoriet speelgoed inpakken. Je kunt ook kleine cadeautjes meenemen die je ze om het uur geeft. Een setje kleurpotloden, stickers of leuk boekje bijvoorbeeld.

Om de kleine vakantiegangers onderweg te vermaken, kun je ook spelletjes met ze doen. Zoals ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…’ of ‘Ik ga op reis en neem mee…’. Ga je naar het buitenland? Oefen dan alvast de taal van het land waar je naartoe gaat. Dan kunnen ze bij de bakker straks misschien zelf hun broodje bestellen.

Neem eten en drinken mee

Van een lege maag wordt niemand vrolijk. Ook je kinderen niet. Zorg daarom dat je genoeg eten en drinken bij je hebt. Reis je met een baby die flesvoeding krijgt? Neem dan een thermoskan met warm water mee. Zo heb je alle ingrediënten van de voeding bij de hand. Met deze handige tips ga jij goed voorbereid op reis.

Nog geen reisverzekering afgesloten? Geen zorgen, dat doe je onderweg dan nog even snel. Gewoon vanaf je auto- of vliegtuigstoel. Bereken je premie en je bent binnen 2 minuten verzekerd. Fijne vakantie!

Misschien vind je dit ook interessant...