Naar inhoud

Auto huren op vakantie? Check deze tips

Vrij als een vogel op vakantie. Met je handige huurauto. Lees 5 tips om een auto te huren die bij je past.
14 juli 2016

Een auto huren op je vakantie geeft je veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt! En je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Maar bij het huren van een auto moet je aan best veel dingen denken. Check de autoverzekering bijvoorbeeld. Waar je verder op moet letten? FBTO helpt je op weg!

Wat voor auto heb je nodig?

Het is verleidelijk om meteen voor de goedkoopste auto te gaan. Maar heeft deze wel alles wat je nodig hebt? Met een temperatuur boven de 30 graden is een airco wel zo fijn. En ga je in een land op vakantie met een ruig landschap en wil je off road rijden? Ga dan niet voor die leuke Ford Ka maar kies een auto met 4 wielaandrijving.

Tanken! Maar was het nou benzine of diesel?

Yes, je hebt een mooie auto gehuurd. Zonder schade en met airco. Heerlijk, jouw vakantie kan beginnen! Na een dag of 2 besluit je te tanken. Maar wat moet je tanken… Diesel of benzine? Of misschien toch gas? Oeps, niet nagevraagd. Ook al houd je van een gokje, deze gok kan je veel geld kosten ;-) Dubbelcheck dus altijd even bij de verhuurder.

Ben je een flinke shopper of hou je van licht reizen?

Van plan om flink te gaan shoppen met vriendinnen? Of ga je duiken en neem je al je duikspullen mee? Dan is een ruime auto wel fijn! Zo hoeven jullie niet bij elkaar op schoot. Gezellig, maar niet zo praktisch.

Rechts… of toch links rijden

In sommige landen rijden ze aan de linkerkant van de weg in plaats van rechts. Je bent niet de eerste die aan de verkeerde kant achter het stuur stapt. Links rijden is even wennen, maar je hebt het zo onder de knie. Maar euhm…. niet per ongeluk de verkeerde kant van de rotonde oprijden! ;-)

En natuurlijk… Check de auto wanneer je hem ophaalt!

Controleer voordat je het huurcontract tekent de auto op schade. Het liefst samen met de verhuurder. Zorg ervoor dat eventuele schade zwart op wit staat. Is de verhuurder er niet bij? Maak dan foto’s van de auto als bewijs. Check de auto ook bij het terugbrengen en maak foto’s van alle kanten. Zo voorkom je dat je voor schade moet betalen wat niet jouw schuld is.

Alles gecheckt? Dan zit je lekker in je huurauto. Geniet van je vakantie! En ontdek met je auto de mooiste plekjes op je vakantiebestemming.

Misschien vind je dit ook interessant...