Naar inhoud

Reisverzekering voor studenten

Goed verzekerd op reis tijdens je studie? Zo geregeld! Kies voor een reisverzekering die past bij jouw reisplannen. Bijvoorbeeld tijdens een stage of studie in het buitenland. Of als je naar een festival gaat. Eenmaal afgesloten? Dan regel je alles voor je reisverzekering makkelijk in MijnFBTO. Zonder gedoe 😉

 • Al verzekerd vanaf een paar euro per maand
 • 24/7 hulp bij problemen tijdens je reis
 • Pas je verzekering aan op jouw reisplannen

Welke studenten reisverzekering past bij jou?

Reis je langer dan 2 weken per jaar? Dan is de doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Twijfel je? Je kunt hier onze reisverzekering vergelijken.

Wat is verzekerd?

Het maakt niet uit of je de kortlopende of doorlopende reisverzekering kiest. Dit zit in de basisverzekering van je reisverzekering.

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de reisverzekeringen. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Aanvullende modules

Naast je basisdekking kun je ook kiezen voor aanvullende modules. Met de aanvullende modules verzeker je alleen wat jij nodig hebt op reis. Je kunt ze het hele jaar door aan- en uitzetten.

Medische kosten goed verzekerd

1 van de aanvullende modules is Zorg op reis. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt in het buitenland alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost. Is de zorg in het buitenland duurder? Dan vergoedt de module Zorg op reis het verschil. Op de pagina Zorg verzekeren op reis lees je precies hoe het zit.

Annuleringsverzekering

Ook de annuleringsverzekering is 1 van de aanvullende modules. Gebeurt er iets waardoor je niet meer op reis kunt? Of moet je je reis afbreken? Da’s natuurlijk balen! Maar met de annuleringsverzekering krijg je de reissom of een deel terug.

Wat zijn je plannen?

Je reisverzekering is in Nederland geldig met minimaal 1 betaalde overnachting. Ga je dus naar een evenement en combineer je dit met minimaal 1 overnachting? Dan ben je verzekerd met je reisverzekering. Ook als je bijvoorbeeld met je tentje op het festivalterrein staat. Ga je in het buitenland naar een evenement? Dan ben je verzekerd, ook als je geen overnachting boekt.

Tip: de annuleringsverzekering geldt ook voor evenementen waarvoor je een ticket hebt gekocht.

Ga je voor een stage of studie naar het buitenland? En doe je dat maximaal 8 maanden? Dan ben je met de FBTO Doorlopende reisverzekering gewoon verzekerd. Standaard ben je 60 aaneengesloten dagen verzekerd in het buitenland. Je kunt ook kiezen voor 180 of 365 dagen met de FBTO Reisverzekering. Dit regel je met de module Lang op reis.

Goed om te weten: je FBTO Reisverzekering is geldig als je bent in geschreven in een gemeente in Nederland. Maar blijf je langer dan 8 maanden aaneengesloten in het buitenland ? Dan moet je je uitschrijven bij je gemeente in Nederland. Je kunt dan geen verzekering afsluiten bij ons. 

Lees meer in deze blog over studeren in het buitenland.

Tijdens je vakantiewerk ben je gewoon verzekerd met je FBTO Reisverzekering. Je hebt verder geen aanvullende modules nodig. Maar ga je vakantiewerk doen buiten Europa? Zet dan module Werelddekking aan.

Goed om te weten: de module Zakenreis heb je niet nodig als je vakantiewerk gaat doen. Deze module heb je wél nodig als voor je werk naar het buitenland moet, bijvoorbeeld voor een congres.

Voor dit mooie avontuur kun je een FBTO Reisverzekering afsluiten. Let hierbij goed op je reisduur. Standaard ben je 60 aaneengesloten dagen verzekerd in het buitenland. Je kunt ook kiezen voor 180 of 365 dagen met de FBTO Reisverzekering. Dit regel je met de module Lang op reis. En ga je vrijwilligerswerk doen buiten Europa? Zet dan module Werelddekking aan.

Goed om te weten: de module Zakenreis heb je niet nodig als je vrijwilligerswerk gaat doen. Deze module heb je wél nodig als voor je werk naar het buitenland moet, bijvoorbeeld voor een congres.

Schade? Zo regel je dit tijdens je reis

Heb je schade op reis? Bijvoorbeeld door diefstal of een ongeluk? Meld je schade dan online via MijnFBTO. Meer informatie lees je op de pagina Schade melden op je reisverzekering. Heb je een noodsituatie? Bel dan direct de FBTO Alarmcentrale. We staan 24/7 voor je klaar.

Zo voorkom je diefstal tijdens je reis

Volg deze checklist als je de kans op diefstal zo klein mogelijk wilt houden:

 • Draag je waardevolle spullen bij je. Bijvoorbeeld je paspoort, bankpas, cash, telefoon en fotocamera.
 • Laat je waardevolle spullen nooit onbeheerd achter. Diefstal komt helaas vaak voor.
 • Maak een paklijst voordat je op reis gaat. Maak eventueel foto’s van de waardevolle spullen die je meeneemt.
 • Zorg dat je tent of kamer goed op slot kan. Is dat niet goed mogelijk op je reisbestemming? Bekijk dan de mogelijkheden voor een kluisje.

Veelgestelde vragen

Bij FBTO kies je uit 2 reisverzekeringen: doorlopend of kortlopend. Reis je per jaar vaker naar het buitenland? Dan past de FBTO Doorlopende reisverzekering beter bij jou. Ga je niet vaker dan 1 of 2 keer per jaar kort op reis? Kijk dan eens naar de FBTO Kortlopende reisverzekering. Je sluit dan een verzekering af voor 1 reis.
Weten welke het beste bij je past? Vergelijk de reisverzekeringen.

Je kunt bij FBTO een reisverzekering afsluiten als je bent in geschreven in een gemeente in Nederland. Maar blijf je langer dan 8 maanden aaneengesloten in het buitenland? Bijvoorbeeld voor studie, stage of vrijwilligerswerk? Dan moet je je uitschrijven bij je gemeente in Nederland. Je kunt dan geen reisverzekering afsluiten bij ons.

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor 1 vakantie. Goed om te weten: hier moet wel een betaalde overnachting bij zitten. Je sluit de verzekering bij elke vakantie opnieuw af.

Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Op deze verzekering kun je zelfs je reizen van 365 dagen verzekeren.

Je kunt de aanvullende module Annulering afsluiten binnen 14 dagen nadat je de eerste vakantie hebt geboekt. Of binnen 14 dagen nadat je de eerste huurovereen­komst van je vakantieadres hebt geboekt. Dan is deze reis ook verzekerd.

Standaard ben je met de FBTO Reisverzekering verzekerd in Europa. Ga je buiten Europa op vakantie? Kies dan voor reisbestemming Wereld. Goed om te weten: onder Europa vallen alle Europese landen plus:

 • Algerije
 • Azoren
 • Canarische Eilanden
 • Cyprus
 • Egypte
 • Israël
 • Libanon
 • Libië
 • Madeira
 • Marokko
 • Rusland tot de Oeral en de Kaukasus
 • Syrië
 • Tunesië
 • Turkije
 • IJsland

Heb je de doorlopende reisverzekering? Dan kun je het dekkings­gebied het hele jaar door aanpassen in MijnFBTO. Je bent dan direct verzekerd.

Interessante artikelen voor jou