Naar inhoud

Ziektekosten reisverzekering

Tijdens je vakantie met spoed naar een dokter? De module Zorg op reis vergoedt de ziektekosten die je zorgverzekering niet vergoedt.

De module Zorg op reis hoort bij de reisverzekeringen van FBTO.

  • Aanvulling op zorgverzekering
  • Tandarts in het buitenland
  • Onze alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar

Al verzekerd met je zorgverzekering?

De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt in het buitenland alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost. Is de zorg in het buitenland duurder, dan betaal je zelf het verschil. Maar heb je de aanvullende module Buitenland aan staan? Dan krijg je de buitenlandse kosten vergoed.

Je hebt voor je reisverzekering deze module dan misschien niet nodig. Lees meer over de verschillen tussen de 2 verzekeringen. Of neem contact op voor meer informatie.

Wist je dat wij het verplichte eigen risico betalen?

Maak je onverwacht noodzakelijke medische kosten tijdens je vakantie? En betaal je daarvoor het verplichte eigen risico van je zorgverzekering? Met de module Zorg op reis krijg je dit vergoed. Ook als je geen FBTO Zorgverzekering hebt. Je vrijwillig eigen risico betaal je wel zelf.

Dit vergoedt de module Zorg op reis

De module Zorg op reis van je reisverzekering vergoedt ziektekosten in het buitenland die je zorgverzekering niet vergoedt.

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de reisverzekeringen. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Vakantie in het ziekenhuis

Meindert kreeg op Malta een acute hernia. Zijn vakantie werd verplicht 10 dagen langer!

Lees Meindert's verhaal Vakantie in het ziekenhuis
vakantie in ziekenhuis

Veelgestelde vragen

Moet je in het buitenland met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? De FBTO Zorgverzekering (basis) vergoedt de tarieven die in Nederland gelden. De tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! Met een aanvullende module ben je ook verzekerd voor hogere zorgtarieven. Je kunt kiezen uit 2 modules.

Zorg in het buitenland bij je FBTO Zorgverzekering

Met deze module ben je 12 maanden verzekerd. Je kunt Zorg in het buitenland het hele jaar aanzetten via MijnFBTO.

Zorg op reis bij je FBTO Reisverzekering

Met deze module ben je maximaal 60 dagen achter elkaar verzekerd op reis. Ga je langer weg? Zet dan ook de module Lang op reis aan.

Soms krijg je geen vergoeding

Bijvoorbeeld als je voor je reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig had. Of als je behandeling had kunnen wachten tot je weer in Nederland was. Check Zorg verzekeren op reis voor een uitgebreid overzicht van de vergoedingen uit de reis- en zorgverzekering.

Heb je schade aan je mobiele telefoon, laptop of tablet? En is deze schade verzekerd? Dan betaal je de eerste € 50,- zelf. Dat is je eigen risico. Goed om te weten: Je hebt een eigen risico per gebeurtenis. En dus niet per vakantie.

Voor de rest van je bagage kies je zelf je eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

Kreeg je tijdens je vakantie medische hulp? Dan betaal je zelf het eigen risico van je zorgverzekering.

Stel, je bent op het strand lekker aan het beachvolleyballen en gaat door je enkel. Daar moet een arts naar kijken. Je krijgt een rekening van € 450,-. De eerste € 385,- (verplicht eigen risico) betaal je zelf. De € 65,- die overblijft betaalt je zorgverzekeraar. Heb je de module Zorg op reis? Dan krijg je het verplicht eigen risico van je behandeling op reis wel vergoed. Je vrijwillig eigen risico betaal je zelf.

Met de FBTO Doorlopende reisverzekering ben je tot 60 aaneen­gesloten dagen op vakantie verzekerd. Ga je langer dan 60 dagen op vakantie? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af. Je bent dan maximaal 180 of 365 dagen per jaar aaneengesloten verzekerd.

Bel dan de FBTO Alarmcentrale +31 58 234 56 50. Je krijgt onder andere hulp als je:

  • ziek wordt of een ongeluk krijgt
  • naar het ziekenhuis moet
  • komt te overlijden
  • onverwacht terug naar huis moet