Naar inhoud

Wintersport en onder­watersport verzekeren

Ga je graag op wintersport? Of kies je een duikvakantie? Met de module Winter- en Onderwatersport ben je goed verzekerd.

De module Winter- en Onderwatersport hoort bij de reisverzekering van FBTO.

Daarom kies je deze module

  • Vanaf € 0,63 per maand
  • Voor ski- en duikvakanties
  • Vergoeding bij ziekte of ongeval

De premie is afhankelijk van het aantal verzekerden en is inclusief assurantiebelasting.

Wintersporters zwaaiend in de sneeuw

Dit vergoedt de module Winter- en Onderwater­sport

Met de module Winter- en Onderwatersport ben je verzekerd als je door plotselinge ziekte of een ongeval niet kunt skiën of duiken.
Bekijk ook de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering (pdf) of doorlopende reisverzekering (pdf). Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Grenzen verleggen onderwater

Vaak begint het met snorkelen op vakantie. En daarna willen de meesten meer! Duiken. In onze blog lees je handige tips en weetjes van een échte duikliefhebber.
Bekijk alle tips Lees de blog
duiken op vakantie

Veelgestelde vragen

Huur je spullen? En worden ze gestolen? Of gaat er iets kapot? Dan betaal je € 100,- per gebeurtenis. Dat is je eigen risico. Let op! In het basispakket heb je ook een eigen risico voor je bagage.

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met het basispakket Reis van de reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Nee, medische kosten worden niet vergoed. Moet je tijdens je wintersport- of duikvakantie met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan heb je de module Aanvullende ziektekosten ook nodig. Met deze module krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt.

De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt namelijk alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Nee, hiervoor ben je niet standaard verzekerd met de reisverzekering van FBTO. Maar hiervoor ben je misschien wel verzekerd met je zorgverzekering. Dat hangt af van de aanvullende dekkingen die je hebt.

Ben je niet verzekerd voor de kosten van een decompressietank? Dan kun je de aanvullende module Ziektekosten afsluiten. Dat doe je aansluitend op de FBTO Doorlopende reisverzekering of FBTO Kortlopende reisverzekering.

Documenten

Lees alles over de reisverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.