Naar inhoud

Wintersport en onder­watersport verzekeren

Ga je graag op wintersport? Of kies je een duikvakantie? Met de module Winter- en Onderwatersport ben je uitgebreid verzekerd.

De module Winter- en Onderwatersport hoort bij de reisverzekering van FBTO.

  • Vanaf € 0,16 per maand
  • Vergoeding bij ziekte of ongeval
  • Heb je schade? App je schade

De premie is afhankelijk van het aantal verzekerden en is inclusief assurantiebelasting.


Dit vergoedt de module Winter- en Onderwater­sport

Heb je je wintersport en onderwatersport verzekerd? Dan ben je verzekerd als je door plotselinge ziekte of een ongeval niet kunt skiën of duiken.

Bekijk ook de polisvoorwaarden  van de reisverzekering. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Grenzen verleggen onderwater

Vaak begint het met snorkelen op vakantie. En daarna willen de meesten meer! Duiken. In onze blog lees je handige tips en weetjes van een échte duikliefhebber.
Bekijk alle tips Lees de blog
duiken op vakantie

Veelgestelde vragen

Een reisverzekering  verzekert onder andere schade, verlies of diefstal van je bagage en reispapieren of persoonlijke hulp. En heb je de module Winter- en onderwatersport afgesloten bij je reisverzekering? Dan krijg je ook een vergoeding voor de huur van je ski’s, je skilessen en skipas als je een ongeluk krijgt of ziek wordt. Maar ook als je medische kosten hebt als gevolg van een skiongeluk. Of gerepatrieerd of gered moet worden als gevolg van een skiongeluk.

Nee, je hebt geen eigen risico. Huur je spullen? En worden ze gestolen? Of gaat er iets kapot? Dan hoef je zelf niet de eerste kosten zelf te betalen.

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met de basis verzekering van de reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Nee, medische kosten worden niet vergoed. Moet je tijdens je wintersport- of duikvakantie met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan heb je de module Zorg op reis of Aanvullende ziektekosten ook nodig. Met deze modules krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt namelijk alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Nee, hiervoor ben je niet standaard verzekerd met de reisverzekering van FBTO. Maar hiervoor ben je misschien wel verzekerd met je zorgverzekering. Dat hangt af van de aanvullende dekkingen die je hebt.

Ben je niet verzekerd voor de kosten van een decompressietank? Dan kun je de aanvullende module Ziektekosten afsluiten. Dat doe je aansluitend op de FBTO Doorlopende reisverzekering of FBTO Kortlopende reisverzekering.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.