Naar inhoud

Wintersport en onder­watersport verzekeren

Ga je graag op wintersport? Of kies je een duikvakantie? Met de module Winter- en Onderwatersport ben je uitgebreid verzekerd. De module Winter- en Onderwatersport hoort bij de reisverzekeringen van FBTO.

  • Vergoeding bij ziekte of ongeval
  • Kosten van gehuurde spullen verzekerd
  • Heb je schade? App je schade

Dit vergoedt de module Winter- en Onderwater­sport

Heb je je wintersport en onderwatersport verzekerd? Dan ben je verzekerd als je door plotselinge ziekte of een ongeval niet kunt skiën of duiken.

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de reisverzekeringen. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Meer verzekeren?

Kies bij je reisverzekering meer aanvullende modules. Bijvoorbeeld:

Grenzen verleggen onderwater

Vaak begint het met snorkelen op vakantie. En daarna willen de meesten meer! Duiken. In onze blog lees je handige tips en weetjes van een ├ęchte duikliefhebber.
Bekijk alle tips Lees de blog
duiken op vakantie

Veelgestelde vragen

Een reisverzekering  verzekert onder andere schade, verlies of diefstal van je bagage en reispapieren of persoonlijke hulp. En heb je de module Winter- en onderwatersport afgesloten bij je reisverzekering? Dan krijg je ook een vergoeding voor de huur van je ski’s, je skilessen en skipas als je een ongeluk krijgt of ziek wordt. Maar ook als je medische kosten hebt als gevolg van een skiongeluk. Of gerepatrieerd of gered moet worden als gevolg van een skiongeluk.

En wil je ook verzekerd zijn voor medische kosten als gevolg van een skiongeluk? Dan moet je ook de module Zorg op reis hebben. 

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met de basisverzekering van je reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Nee, hiervoor ben je niet standaard verzekerd met de reisverzekering van FBTO. Maar hiervoor ben je misschien wel verzekerd met je zorgverzekering. Dat hangt af van de aanvullende dekkingen die je hebt.

Ben je niet verzekerd voor de kosten van een decompressietank? Dan kun je de aanvullende Zorg op reis afsluiten. Dat doe je aansluitend op de FBTO Doorlopende reisverzekering of FBTO Kortlopende reisverzekering.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.