Naar inhoud
duikvakantie

Duikvakantie? Check je verzekering!

Het rijke leven onder water ontdekken is je passie. Je verzekering is goed geregeld: op naar je volgende duikvakantie.
5 mei 2021
Wat is de beste manier om even te ontsnappen aan het drukke leven? Echte fans van duiken en snorkelen weten het wel. Duik in de serene rust van de onderwaterwereld. Waar kleine kleurrijke visjes zich verbergen voor de grote. Waar sommige vissen juist naar je toe komen om hun territorium te beschermen. Waar scheepswrakken liggen en waar je toegang vindt tot verborgen grotten. Wat wordt jouw volgende bestemming? En waar moet je op letten met je reisverzekering?

Kan je op duikvakantie zonder ervaring?

Heb je nog nooit gedoken en wil je op duikvakantie? Dat kan. Maar doe voor jouw eigen gemak eens een proefduik in Nederland. Je past duikuitrusting, oefent ermee en hebt 1-op-1 begeleiding. Dat is wel fijn voor een eerste keer. Op vakantie gebeurt er vaak een hoop tegelijk, ben je met een grotere groep en spreekt een instructeur soms een andere taal. Als je nu al weet hoe alles werkt, begin je straks ontspannen aan je duikvakantie.

Heb je een duikbrevet nodig?

Een duikbrevet heb je niet nodig als je op duikvakantie gaat. Wel is het leuk om op vakantie echt te leren duiken. Over de hele wereld vind je PADI duikcentra waar je een PADI duikdiploma kunt halen. Ga niet naar een lokaal duikcentrum dat geen PADI is. Die zijn vaak minder betrouwbaar. Heb je al een basisdiploma? Dan kun je ook vervolg diploma’s halen. Bijvoorbeeld voor digitale fotografieduiken, wrakduiken, nachtduiken en grotduiken.

Wat neem je mee?

Heb je al duikcertificaten? Neem die sowieso mee. Je kunt voor sommige duiken afgewezen worden als je geen certificaten kunt laten zien. Ga je met het vliegtuig op vakantie en heb je duikuitrusting? Laat je zware spullen lekker thuis. Je betaalt namelijk voor het extra gewicht in het vliegtuig. Kleine dingen kun je juist wel meenemen, zoals je eigen masker, duikhorloge of camera. Dan voelt het duiken toch vertrouwd.

Heb je een extra verzekering nodig?

Bij FBTO ben je met de module Winter- en Onderwatersport extra verzekerd als je door plotselinge ziekte of een ongeval niet kunt duiken. Zo zijn de kosten voor gehuurde duikspullen en duiklessen verzekerd. Maar ook opsporing, redding en vervoer na een ongeval. Deze module is een aanvulling op de FBTO Reisverzekering en zet je aan zodra je op reis gaat.

Wie wil je zien: Nemo of een haai?

Welke vissen wil je zien? Alleen kleine visjes of ook grote schildpadden, reuzenmanta’s of zelfs haaien? Hieronder zie je een paar duikbestemmingen én wat je er tegenkomt:

 • Zeekoeien in Australië
  Zeekoeien worden wel 3,5 meter groot. Ze zien er grappig uit en bewegen en traag. Ze eten vooral zeegras en je vindt je in de Great Barrier Reef. 
 • Schildpadden en roggen in Egypte
  Abu Dabbab is een ondiepe baai en een van de populairste duikbestemmingen van Marsa Alam. Je komt er reuze schildpadden en roggen tegen. 
 • Paradijselijke stranden en manta’s op de Malediven
  Alleen voor de mooie stranden en heldere waters zou je er al heen gaan. Maar wat dacht je van echte manta’s van dichtbij zien?
 • Walvishaaien en oude cultuur in Mexico
  Hier zwem je met walvishaaien. Dat is veilig: deze vriendelijke reuzen eten namelijk alleen maar plankton. Het zijn ook eigenlijk geen haaien, maar vissen. Voor een combinatie met cultuur bezoek je de prachtige Maya ruïnes van Tulum.
 • Scheepswrakken in Kroatië
  Kroatië is sowieso al een gezellige zomervakantiebestemming. Voor de kust liggen wel 100 scheepswrakken uit twee wereldoorlogen. Bij het eiland Krk ligt het scheepswrak 'De Peltastis' op een diepte van ongeveer 10 tot 30 meter. Dit wrak kan worden ontdekt door ervaren en onervaren duikers.
 • Doe-vakantie én duiken voor beginners Maleisië
  Maleisië biedt de ideale combi-vakantie. Begin bijvoorbeeld met 1 of 2 weken in het binnenland. Ontdek de jungle en verken de miljoenenstad Kuala Lumpur. Na al die indrukken ga je ter afsluiting naar een stukje paradijs om te relaxen en te duiken. Een van de mooiste eilanden is het duo Perhentian Kecil (klein en ongerept) en Perhentian Besar (groter, met meer resorts). Het zicht onder water is er goed en het is er ideaal voor beginners

Goed verzekerd op duikvakantie 

Bestemming gekozen? Met FBTO ben je verzekerd op pad. Je kunt je verzekering zo samenstellen als je zelf wilt. Een reisverzekering met aanvullende modules zoals de extra dekking voor onderwatersport of zorg in het buitenland. Bereken je premie in 2 minuten.

Misschien vind je dit ook interessant...