Naar inhoud

Basisverzekering voor je vakantie

Of je nu een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering kiest. Met de basisverzekering van onze reisverzekeringen ga je onbezorgd op reis. 

 • Schade, verlies of diefstal van bagage
 • Ook voor spullen in je auto, camper of caravan
 • Persoonlijke hulp op vakantie

Zo is je bagage verzekerd

Op vakantie ben je standaard verzekerd voor schade, verlies of diefstal van je bagage. Bekijk hier je maximale vergoeding.

In de polisvoorwaarden van de reisverzekeringen lees je precies wat wel en niet is verzekerd.

Extra opties voor je bagage verzekering

Vul je verzekering aan met extra opties. Bijvoorbeeld een eigen risico bij schade. Zo past je verzekering precies bij jouw vakantie.

Eigen risico

Met een eigen risico krijg je korting op de premie. Bij schade van je bagage betaal je de eerste kosten zelf.  Meer over het eigen risico

Verzekerd bedrag

Je bepaalt zelf voor welk bedrag je je bagage verzekert. Meer over het verzekerd bedrag

Als je persoonlijke hulp nodig hebt

Je bent op vakantie. En er gebeurt iets met je waardoor je onverwachte kosten hebt. Dan kun je hulp en een vergoeding krijgen van FBTO.

In de polisvoorwaarden van de reisverzekeringen lees je precies wat wel en niet is verzekerd.

Op deze hulp kun je rekenen

Je krijgt hulp van de FBTO Alarmcentrale. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent in het buitenland. En er gebeurt iets waardoor je niet meer zelf naar huis kunt rijden. Dan regelt FBTO een bestuurder voor je. Dit valt ook onder persoonlijke hulpverlening:

 • Je krijgt vervoer
 • Je krijgt medische begeleiding die echt nodig is op de terugreis
 • Je krijgt advies
 • Je krijgt je terugreis vergoed, als een familielid of goede vriend(in) ernstig ziek is of overlijdt

De ideale vakantieverzekering stel je zelf samen

De basisverzekering geldt voor de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Je kunt de verzekering uitbreiden met modules. Zo verzeker je alleen wat jij nodig hebt. En betaal je niet te veel.

Zet bijvoorbeeld de module Wereld aan. Je bent dan ook verzekerd buiten Europa. Wil je voor je vakantie een annuleringsverzekering? Dan heb je de module Annuleren nodig. Bekijk alle aanvullende modules.

Veelgestelde vragen

Je hebt altijd een eigen risico van € 50,- op je mobiele telefoon, tablet of laptop. Dat is een verplicht eigen risico. Krijg je schade? Dan betaal je de eerste € 50,- zelf.

Je kunt ook een vrijwillig eigen risico kiezen bij je bagagedekking. Je kunt kiezen uit € 0,-, € 150,- of € 300,- . Kies je voor een eigen risico? Dan krijg je korting op je premie. Goed om te weten, je hebt een eigen risico per gebeurtenis. En dus niet per vakantie.

Je hoeft geen aanvullende modules af te sluiten. Met de basisverzekering ben je standaard ook verzekerd voor vrijwilligers­werk of een stage in het buitenland.

Is je reis geen vakantie? Bijvoorbeeld omdat je weggaat voor je werk of zaken? Dan heb je de module Zakenreizen nodig. Goed om te weten: ga je langer dan 60 dagen achter elkaar (aaneengesloten) op reis? Dan heb je ook de aanvullende module Lang op reis nodig.

Ja, ook voor vakanties in eigen land is een reisverzekering verstandig. Bijvoorbeeld als er iets gebeurt met je bagage. Of als je moet annuleren. Je gaat rustiger op vakantie als je goed verzekerd bent. Oók in eigen land!

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor 1 vakantie. Goed om te weten: hier moet wel een betaalde overnachting bij zitten. Je sluit de verzekering bij elke vakantie opnieuw af.

Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Op deze verzekering kun je zelfs je reizen van 365 dagen verzekeren.

Bel dan de FBTO Alarmcentrale +31 58 234 56 50. Je krijgt onder andere hulp als je:

 • ziek wordt of een ongeluk krijgt
 • naar het ziekenhuis moet
 • komt te overlijden
 • onverwacht terug naar huis moet

Meer over je verzekering op vakantie

Op onze blog lees je handige informatie en slimme tips. Zo kun jij zorgeloos op vakantie!

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Al klant? Of meer weten?

Vind alle informatie over de reisverzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.