Naar inhoud
Vrouw probeert reiskoffer dicht te krijgen

Op vakantie in Nederland: waar ga je heen?

Voor een fijne vakantie hoef je niet ver. In Nederland vermaak je je prima. Kies je voor bos, strand, of iets anders?
11 april 2022
Je bent gek op nieuwe plekken ontdekken. Ieder jaar een land dat je nog niet kent. Maar het is niet altijd even makkelijk om vaak naar het buitenland te gaan. Gelukkig is er ook in ons koude kikkerlandje een hoop moois te zien. Ben je een bos-, strand- of stadsmens? Of blijf je liever dichtbij huis? Wat je voorkeur ook is, we hebben wat fijne tips voor jouw vakantie in Nederland. 

Verzekerd op vakantie in Nederland

We beginnen even met de administratieve rompslomp, want zorg je er wel voor dat je een reisverzekering hebt? Ja, ook als je binnen Nederland blijft. Sterker nog, een reisverzekering is al geldig vanaf 1 overnachting. Slaap je in een hotel een paar kilometer verderop vanwege een zakelijke afspraak bijvoorbeeld? Ook dan is een reisverzekering handig. Je hebt dan wel de module Zakelijke reisverzekering nodig.

"Wat kan er nou gebeuren?"

Je blijft binnen Nederland, wat kan er nou gebeuren? Toch is het verstandig om ook vakanties binnen Nederland te verzekeren. Kijk maar eens. 

De ultieme stedentrip

Een stedentrip is misschien wat voor de hand liggend. Waarschijnlijk denk je direct aan Parijs, Londen of Berlijn. Maar je kunt het ook in een andere hoek zoeken. Bezoek bijvoorbeeld eens een historische stad in Nederland. Een stad zoals Maastricht, Deventer of Delft. Je ziet hier de mooiste kastelen en landschappen. En aan het einde van de dag bestel je een borrelplank op het terras - als het weer een beetje meezit. Genieten!

Het boshuisje

Afgezonderd van de buitenwereld, omringd door prachtige natuur. Geen drukke straten, geen verplichtingen. Lijkt je dat wel wat? Boek een boshuisje, bijvoorbeeld via Airbnb, en neem de boodschappen mee van thuis. Zo kun je genieten van een nieuwe omgeving, zonder dat je die sfeer moet doorbreken door de supermarkt te bezoeken. 

De strandvakantie

Zon, zee, strand is misschien ver te zoeken in Nederland in de winter. Maar dat maakt het strand geen vervelende plek om te zijn. Lekker uitwaaien op de uitgestrekte stranden van een Waddeneiland. Om daarna op te warmen met een kopje chocolademelk met slagroom in je eigen huisje in de duinen. Klinkt goed, toch?

De dicht-bij-huisvakantie

Op vakantie in eigen stad! Het klinkt als een overbodige luxe, maar het kan juist heel ontspannend zijn. Geen druk om de bezienswaardigheden in de buurt allemaal te ontdekken. Die ken je immers al. Boek een hotelkamer in je eigen stad, haal een mooie wandelroute bij het plaatselijke VVV-kantoor en geniet van al het moois dat je omgeving je te bieden heeft. Wedden dat je allemaal mooie, nieuwe plekjes ontdekt? Bijkomend voordeel: heb je geen tijd voor alles wat je op de planning had? Dan kom je volgend weekend toch gewoon terug?

Weekendje of nachtje weg?

Ga je regelmatig op pad? Een week, weekend of 1 nachtje? Dan is een doorlopende reisverzekering een goede optie voor jou. Je bent dan goedkoper uit dan wanneer je steeds een kortlopende reisverzekering afsluit. Benieuwd hoeveel goedkoper? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten.

Maar ben jij een echte huismuts die alleen maar af en toe eens weggaat? Dan is een kortlopende reisverzekering misschien wat voor jou. Je bent dan ook verzekerd als je bijvoorbeeld naar een concert gaat en daarna blijft slapen in de stad. Fijne reis!

Enne, bekijk vooral ook deze pagina met tips voor de zomervakantie

Misschien vind je dit ook interessant...