Naar inhoud

Op vakantie in Nederland: waar ga je heen?

Voor een fijne vakantie hoef je niet ver. In Nederland vermaak je je prima. Kies je voor bos, strand, of iets anders?
30 november 2020

Je bent gek op nieuwe plekken ontdekken. Ieder jaar een land dat je nog niet kent. Maar dit jaar gaat dat wat lastiger dan normaal. Gelukkig is er ook in ons koude kikkerlandje een hoop moois te zien. Ben je een bos-, strand- of stadsmens? Of blijf je liever dichtbij huis? Wat je voorkeur ook is, we hebben wat fijne tips voor jouw vakantie in Nederland.

Verzekerd op vakantie in Nederland

We beginnen even met de administratieve rompslomp, want zorg je er wel voor dat je een reisverzekering hebt? Ja, ook als je binnen Nederland blijft. Sterker nog, een reisverzekering is al geldig vanaf 1 overnachting. Slaap je in een hotel een paar kilometer verderop vanwege een zakelijke afspraak bijvoorbeeld? Ook dan is een reisverzekering handig. Je hebt dan wel de module Zakelijke reisverzekering nodig.

Ook verzekerd in Nederland

Je blijft binnen Nederland, wat kan er nou gebeuren? Toch is het verstandig om ook vakanties binnen Nederland te verzekeren. Kijk maar eens. 

De ultieme stedentrip

Een stedentrip is misschien niet het 1e dat in je opkomt in deze tijden van corona. Toch kun je ook een stedentrip doen zonder veel contact met andere mensen. En zonder bezoek aan de horeca. Bezoek bijvoorbeeld eens een historische stad. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, Deventer of Delft. Je ziet hier de mooiste kastelen en landschappen. Tip: laat aan het einde van je dag een borrelplank bezorgen op je hotelkamer. Genieten!

Het boshuisje

Afgezonderd van de buitenwereld, omringd door prachtige natuur. Boek een boshuisje, bijvoorbeeld via Airbnb, en neem de boodschappen mee van thuis. Zo kun je genieten van een nieuwe omgeving, zonder risico op besmetting.

De strandvakantie

Zon, zee, strand is misschien ver te zoeken in Nederland in de winter. Maar dat maakt het strand geen vervelende plek om te zijn. Lekker uitwaaien op de uitgestrekte stranden van een Waddeneiland. Om daarna op te warmen met een kopje chocolademelk met slagroom in je eigen huisje in de duinen. Klinkt goed, toch?

De dicht-bij-huisvakantie

Op vakantie in eigen stad! Het klinkt als een overbodige luxe, maar wat is er overbodig aan in deze tijd? Boek een hotelkamer in je eigen stad, haal een mooie wandelroute bij het plaatselijke VVV-kantoor en geniet van al het moois dat je omgeving je te bieden heeft. Wedden dat je allemaal mooie, nieuwe plekjes ontdekt? Bijkomend voordeel: heb je geen tijd voor alles wat je op de planning had? Dan kom je volgend weekend toch gewoon terug?

Weekendje of nachtje weg?

Ga je regelmatig op pad? Een week, weekend of 1 nachtje? Dan is een doorlopende reisverzekering een goede optie voor jou. Je bent dan goedkoper uit dan wanneer je steeds een kortlopende reisverzekering afsluit. Benieuwd hoeveel goedkoper? Bereken je premie en je weet het binnen 2 minuten. Fijne reis!

Misschien vind je dit ook interessant...