Naar inhoud

Aanvullende reisverzekering afsluiten

Met onze reisverzekering is je bagage goed verzekerd en krijg je persoonlijke hulpverlening. Een aanvullende reisverzekering nodig? Vul je verzekering aan met aanvullende modules.

  • Verzeker alleen wat je nodig hebt
  • Iedere vakantie goed verzekerd
  • Schade? App je schade

Stel zelf je aanvullende reis­verzekering samen

Verzeker alleen wat jij nodig hebt op reis. Kies bij je basisverzekering voor je vakantie 1 of meer aanvullende modules.

Tijdens het jaar modules aan- en uitzetten

Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten? Dan kun je aanvullende modules het hele jaar door aan- en uitzetten. Lees meer over je reisverzekering aanpassen. Of regel het gelijk zelf in MijnFBTO.

Tip: zet je annuleringsverzekering altijd zo snel mogelijk aan. In ieder geval binnen 14 dagen na het boeken van je reis.

Veelgestelde vragen

Je kan je doorlopende reisverzekering het hele jaar door aanpassen. Ga je naar Amerika? Zet dan de module Wereld aan. Dat doe je makkelijk in MijnFBTO. Je bent dan direct verzekerd.

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met de basisverzekering van je reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Met de FBTO Doorlopende reisverzekering ben je tot 60 aaneen­gesloten dagen op vakantie verzekerd. Ga je langer dan 60 dagen op vakantie? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af. Je bent dan maximaal 180 of 365 dagen per jaar aaneengesloten verzekerd.

Ga je in het buitenland op vakantie? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Heb je de FBTO Zorgverzekering? 
Sluit dan bij je zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland af. Je krijgt dan de echte kosten van de medische behandeling terug. Met alleen de basis­zorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de tarieven die in Nederland gelden. En de tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! De aanvullende verzekering geldt 12 maanden.

Heb je een FBTO Reisverzekering? 
Sluit dan bij je reisverzekering de module Zorg op reis af. Je krijgt dan terug wat de medische behandeling tijdens je vakantie echt kost. Je bent maximaal 60 dagen aaneengesloten verzekerd op reis. Behalve als je ook de aanvullende module Lang op reis hebt. Dan kun je 365 dagen per jaar verzekerd op reis.

Soms krijg je geen vergoeding
In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je voor de reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig hebt in het buitenland. Of als je had kunnen wachten op de medische behandeling tot je weer in Nederland was. Lees wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Zorg op Reis in de polisvoorwaarden.

Je hoeft geen aanvullende modules af te sluiten. Met de basisverzekering ben je standaard ook verzekerd voor vrijwilligers­werk of een stage in het buitenland.

Is je reis geen vakantie? Bijvoorbeeld omdat je weggaat voor je werk of zaken? Dan heb je de module Zakenreizen nodig. Goed om te weten: ga je langer dan 60 dagen achter elkaar (aaneengesloten) op reis? Dan heb je ook de aanvullende module Lang op reis nodig.

Meer over je aanvullende reis­verzekering

Op onze blog lees je handige informatie en slimme tips. Zo kun jij zorgeloos op vakantie!