Naar inhoud

Aanvullende modules reisverzekering

Breid het basispakket van je tijdelijke of doorlopende reisverzekering uit met aanvullende modules. Je verzekert alleen wat jij nodig hebt. En je betaalt dus niet teveel! 

Benieuwd naar je premie? Bereken de premie van onze doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering.

Kies de aanvullende modules die jij nodig hebt

Kiezen gaat makkelijk. We hebben 8 aanvullende modules:

Modules aan- en uitzetten

Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan kun je de modules het hele jaar door aan- en uitzetten. We leggen je graag uit hoe dit werkt.

Veelgestelde vragen

Je kan je doorlopende reisverzekering het hele jaar door aanpassen. Ga je naar Amerika? Zet dan de module Wereld aan. Dat doe je makkelijk in MijnFBTO. Je bent dan direct verzekerd.

Hoeveel betaal ik extra?
Als je de dekking uitbreidt tot werelddekking, betaal je extra:

  • € 8,- per jaar voor 1 persoon
  • € 11,- per jaar voor 2 personen
  • € 14,- per jaar voor 3 of meer personen

Dit is exclusief 21% assurantiebelasting.

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met het basispakket Reis van de reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Met de FBTO Doorlopende reisverzekering ben je tot 60 aaneengesloten dagen op vakantie verzekerd. Ga je langer dan 60 dagen op vakantie? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af. Je bent dan 365 dagen per jaar aaneengesloten verzekerd.

Ga je in het buitenland op vakantie? En moet je met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijg je de kosten terug die je zorgverzekering niet vergoedt. De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost.

Heb je de FBTO Zorgverzekering? Dan heb je 2 mogelijkheden:

  1. Je sluit bij je FBTO Zorgverzekering de aanvullende module Zorg in het buitenland af. Je krijgt dan de echte kosten van de medische behandeling terug. Met alleen de basiszorgverzekering ben je in het buitenland alleen verzekerd voor de in Nederland geldende tarieven. En de tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! De aanvullende verzekering geldt 12 maanden.
  2. Je sluit bij je FBTO Reisverzekering de module Aanvullende ziektekosten af. Je krijgt dan terug wat de medische behandeling tijdens je vakantie echt kost. Je bent maximaal 60 dagen aaneengesloten op reis. Behalve als je ook de aanvullende module Lang op reis hebt. Dan kun je 365 dagen per jaar op reis.

Soms krijg je geen vergoeding
In sommige gevallen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als je voor de reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig zou hebben in het buitenland. Of als je had kunnen wachten op de medische behandeling tot je weer in Nederland was. Lees wat je wel en niet vergoed krijgt met de module Aanvullende ziektekosten in de polisvoorwaarden.


Is je reis geen vakantie? Bijvoorbeeld omdat je weggaat voor zaken, stage, studie, vakantie- of vrijwilligerswerk? Dan heb je de module Zakenreizen nodig. Je bent dan verzekerd voor reizen van maximaal 60 dagen (aaneengesloten). Met de module Zakenreizen ben je verzekerd voor het basispakket en alle aanvullende modules die je hebt gekozen.

Ga je langer dan 60 dagen (aaneengesloten) op reis? Dan heb je ook de aanvullende module Lang op reis nodig.

Documenten

Lees alles over de reisverzekering in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.