Naar inhoud

Aanvullende reisverzekering afsluiten

Met onze reisverzekering is je bagage goed verzekerd en krijg je persoonlijke hulpverlening. Een aanvullende reisverzekering nodig? Vul je verzekering aan met aanvullende modules.

  • Verzeker alleen wat je nodig hebt
  • Iedere vakantie goed verzekerd
  • Schade? App je schade

Stel zelf je aanvullende reis­verzekering samen

Verzeker alleen wat jij nodig hebt op reis. Kies bij je basisverzekering voor je vakantie 1 of meer aanvullende modules.

Tijdens het jaar modules aan- en uitzetten

Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten? Dan kun je aanvullende modules het hele jaar door aan- en uitzetten. Lees meer over je reisverzekering aanpassen. Of regel het gelijk zelf in MijnFBTO.

Tip: zet je annuleringsverzekering altijd zo snel mogelijk aan. In ieder geval binnen 14 dagen na het boeken van je reis.

Veelgestelde vragen

Je kan je doorlopende reisverzekering het hele jaar door aanpassen. Ga je naar Amerika? Zet dan de module Wereld aan. Dat doe je makkelijk in MijnFBTO. Je bent dan direct verzekerd.

Ga je langlaufen op vakantie? Dan zijn je spullen standaard meeverzekerd met de basisverzekering van je reisverzekering. Je hebt de aanvullende module Winter- en onderwatersport dus niet nodig.

Met de FBTO Doorlopende reisverzekering ben je tot 60 aaneen­gesloten dagen op vakantie verzekerd. Ga je langer dan 60 dagen op vakantie? Sluit dan de aanvullende module Lang op reis af. Je bent dan maximaal 180 of 365 dagen per jaar aaneengesloten verzekerd.

Moet je in het buitenland met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? De FBTO Zorgverzekering (basis) vergoedt de tarieven die in Nederland gelden. De tarieven in het buitenland kunnen nogal verschillen van die in Nederland! Met een aanvullende module ben je ook verzekerd voor hogere zorgtarieven. Je kunt kiezen uit 2 modules.

Zorg in het buitenland bij je FBTO Zorgverzekering

Met deze module ben je 12 maanden verzekerd. Je kunt Zorg in het buitenland het hele jaar aanzetten via MijnFBTO.

Zorg op reis bij je FBTO Reisverzekering

Met deze module ben je maximaal 60 dagen achter elkaar verzekerd op reis. Ga je langer weg? Zet dan ook de module Lang op reis aan.

Soms krijg je geen vergoeding

Bijvoorbeeld als je voor je reis al wist dat je misschien een medische behandeling nodig had. Of als je behandeling had kunnen wachten tot je weer in Nederland was. Check Zorg verzekeren op reis voor een uitgebreid overzicht van de vergoedingen uit de reis- en zorgverzekering.

Je hoeft geen aanvullende modules af te sluiten. Met de basisverzekering ben je standaard ook verzekerd voor vrijwilligers­werk of een stage in het buitenland.

Is je reis geen vakantie? Bijvoorbeeld omdat je weggaat voor je werk of zaken? Dan heb je de module Zakenreizen nodig. Goed om te weten: ga je langer dan 60 dagen achter elkaar (aaneengesloten) op reis? Dan heb je ook de aanvullende module Lang op reis nodig.

Meer over je aanvullende reis­verzekering

Op onze blog lees je handige informatie en slimme tips. Zo kun jij zorgeloos op vakantie!